Følg Sony Norway

Xperia 5 II – den mest kompakte Xperia-telefonen med 5G-teknologi som tar foto, gaming og underholdning til et nytt nivå

Pressemelding   •   sep 17, 2020 09:00 CEST

  • Raskt kamera som er designet med prisbelønnet teknologi fra Sony Alpha-kameraene, inkludert Real-time Eye AF1 for perfekte portretter av mennesker og dyr hver eneste gang. I tillegg er det opp til 20 fps2 med kontinuerlig autofokus som utfører AF/AE-kalkuleringer 60 ganger i sekundet3.

  • Verdens første 4K HDR 120fps sakte film-funksjon i en smarttelefon4. Den kan ta opp og spille av opptil 5x sakte film, når det blir gjort opptak i 24fps.

  • 21:9 CinemaWide (TM) 6.1’’ FHD+ HDR OLED-skjerm5 gir uforutsett fargenøyaktighet med Creator Mode «powered by CineAlta».

  • Bygget for spilling med 120Hz oppdateringsfrekvens6i skjermen, og 240Hz bevegelsesskarphet7, i tillegg til 240Hz 240Hz Touch scanning rate5 og forbedringer av Touch-respons med rundt 35 prosent sammenlignet med den tidligere modellen (Xperia 5), for nøye og rask avspilling.

  • Neste generasjons 5G-kobling, Qualcomm®Snapdragon™ 865 5G Mobile Plattform og et høykapasitets 4,000mAh batteri med hurtiglading for optimal hastighet og ytelse.

  • Perfekt størrelse med det siste innen Sony-teknologi, inkludert kraften til 5G, i et kompakt og ergonomisk design (W68mm x D8mm) som passer komfortabelt i hånden eller i lommen din.

Oslo, 17. september: Xperia 5 II er nyeste tillegg i den allerede tiltalende Xperia-rekken. Det er Sonys andre smarttelefon med 5G, som tilbyr et kompakt design uten kompromiss på ytelsen.

Xperia 5 II tar med seg mange av de beste kvalitetene fra Xperia 1 II, inkludert trippel kameralinse, kombinert med ZEISS-optikk spesifikt kalibrert for Xperia 5 II. I tillegg er Photography Pro inkludert med teknologi fra Sony Alpha-kameraene for rask og nøyaktig AF/AE, Cinematography Pro «powered by CineAlta» for fargeinnstilling og parametere på høyde med profesjonelle filmskapere, og en 21:9 CinemaWide-skjerm for seerglede. I tillegg til dette har telefonen suverene lydfunksjoner med High-Resolution lyd, 3.5mm lydkontakt, stereohøyttalere på mobilens front, og en Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G mobilplattform. Alt dette leveres i et kompakt, pent og slankt design som passer perfekt i lommen din. Mobilen har også 120Hz oppdateringsfrekvens og 240Hz berøringsfrekvens for å gi en mest mulig problemfri og nøyaktig spillopplevelse.

«Sonys arv er godt forankret i teknologi og ingeniørfag, og vår portefølje har utvidet seg til å inkludere underholdning fra musikk, filmer, spill og mye mer» sier Mitsuya Kishida, President of Sony Mobile Communications.

«Med denne unike bakgrunnen er Xperia-telefonene fullstappet av Sonys avanserte teknologi i et kompakt skall, men en dyp lidenskap for å skyve grensene for hva som er mulig»

Fang øyeblikkene du ikke vil glemme, og ta perfekte portretter – alltid i fokus

Xperia 5 II er designet med teknologi fra Sonys Alpha-kamera for å gi deg sylskarpe resultater. Det er ikke alltid det perfekte portrettet er posert og helt klart, og spontane bilder blir klarere ved hjelp av Real-time Eye AF. Enten du skal ta bilder av mennesker i bevegelse eller av dyr1, gjør Real-time Eye AF at de mest uttrykksfulle delene av bildet blir fokus, til og med hvis et øye er dekket, eller hvis personen beveger seg fort.

Xperia 5 II fanger øyeblikkene du ikke vil glemme ved å tilby kontinuerlig automatisk fokus som utfører AF/AE-kalkuleringer 60 ganger i sekundet. Det gjør at du kan ta og lagre 20 bilder (20fps) med høy nøyaktighet, korrekt fokus og optimalisert eksponering.

Mobilen har et allsidige kamera med trippel-linse, med tre fokuslengder: 16mm/24mm/70mm, som fanger vakkert landskap og portretter. ZEISS-optikken er spesifikt kalibrert for Xperia 5 II, og inkluderer det kjente ZEISS T*-belegget for redusert refleksjon. Det gjør at bildene har en utsøkt kontrast og bildegjengivelse. Du kan også ta kvalitetsbilder i mørkere lys ved å bruke 1/1.7-tommer sensor og støyreduksjon med Bionz X™ for mobil motor.

I tillegg til dette gjør Cinematography Pro «powered by CineAlta» at du har flere valg for å engasjere til historiefortelling med dramatisk sakte film. Dette er verdens første 4K HDR 120fps sakte film-videoinnspilling på en smarttelefon. Den kan også ta opptak i 21:9-forhold med 24/25/30/60fps9, som forbedrer filmuttrykket. I tillegg bruker Sonys unike smarte vindfilter-teknologi prisbelønnet lyd-separeringsteknologi for å redusere vind, og gi klarere lydopptak.

Gaming på farten

Kombinasjonen av de ulike underholdningstilbudene hos Xperia 5 II gjør at mobilen til et kraftverk innen spill. Den tar deg dypere inn i handlingen med en oppslukende 21:9-skjerm– og med en spill-forsterker, ultra-rask ytelse, 120Hz refresh rate og nøyaktig 240Hz touch scanning rate gir Xperia 5 II deg en stor fordel for å vinne alle spill.

21:9-skjermen er bredere enn den tradisjonelle skjermen, og viser med det mer av handlingen i spillene – slik at du kan se motstanderne dine før de ser deg. Du får en ubegrenset visning på handlingen på den opprinnelige 120Hz refresh rate -skjermen, så raske gjenstander tydelig gjengis for et jevnt spill. Men Xperia 5 II stopper ikke med det, med 240Hz bevegelsesskarphetsreduksjon betyr det at skjermen oppdaterer bildet utrolige 240 ganger per sekund for å sikre skarpheten i bildet.

For å spille trenger du raske fingre. Xperia 5 II støtter 240Hz Touch scanning rate, som er 4x høyere enn den forrige modellen10. Det betyr at handlingen skjer akkurat som du hadde tenkt, for en god presisjonskontroll, og systemet gjenkjenner berøringen din akkurat i det øyeblikket du har tenkt.

Game Enhancer-appen tilbyr et utvalg av ulike funksjoner og innstillinger som hjelper deg å forbedre spillingen din, og som støtter deg så du kan vinne mer med konkurranseoppsett. Du kan dele alle dine beste øyeblikk også, ved å dele skjermdumper, lyd eller video. HS Power Control gjør også at du kan spille lenger og unngå overoppheting.

For å ta spillingen ett steg lenger kan du sammenkoble telefonen med PlayStation®4 DUALSHOCK®4-controller11, og spille Android-spill for en autentisk spilleopplevelse. Xperia er den offisielle smarttelefonen til Call of Duty®: Mobile World Championship-turnering 2020 og Xperia 5 II er klar for å vise hva den kan. Enten du spiller for å vinne, eller for gøy, kan Xperia 5 II bidra med en optimalisert kvalitetsopplevelse med sin unike tuning i samarbeid med Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™.

Perfekt for underholdning, og i lommen din

Xperia 5 II er perfekt for film-elskere med sin 21:9 CinemaWide 6.1-tommer FHD+ HDR OLED-skjerm som ikke hakker. I tillegg kan du laste ned og streame innhold raskere enn noensinne med 5G-tilkobling. Fargegjengivelsen er hentet fra Sonys profesjonelle teknologier som blir brukt i ledende Hollywood-produksjoner, og Creator-funksjonen «power by CineAlta» gjør innhold levende akkurat som det ser ut på ekte. X1™ for mobilmotor gir deg BRAVIA HDR remaster-teknologi til alt du ser på, for å forsterke kontrast, farge og klarhet til alt innhold. Mens 120Hz refresh raten forsikrer problemfri scrolling og nettlesing.

Xperia er nå synonymt med god lyd, og det har ikke stoppet hos Xperia 5 II. Se en film med Dolby Atmos®-lyd, i samarbeid med Sony Pictures Entertainment. Musikk høres også bedre ut lyd i samarbeid med Sony Music Entertainment for å gi deg en autentisk lytteropplevelse. 360 Reality Audio-maskinvaredekoding gir deg den beste lydkvaliteten når du hører på musikk på den globale musikk- og underholdningsplattformen, TIDAL12. Nye TIDAL-abonnenter får tre måneder gratis abonnement hos TIDAL Hi-Fi når de kjøper Xperia 5 II13, inkludert 360 Reality Audio-opplevelse.

Musikk av høy kvalitet kan nytes gjennom stereo-høyttalerne på mobilens frontskjerm, eller når du hører med høretelefoner – enten trådløst eller med 3.5mm jackstik. Jackstikket gir et klarere skille av lyden mellom høyre og venstre øre, og reduserer signalstøy til umerkelige 20dB, noe som er over 90% lavere enn USB-C-hodetelefonkoblinger.

I tillegg til å bruke høyoppløselig lyd og høyoppløselig trådløs lyd14, tilbyr Xperia 5 II DSEE Ultimate som forbedrer kvaliteten på digital musikk ved hjelp av AI.

Kompakt, men kraftfull

Med bare 68mm bredde og 8mm dybde er Xperia 5 II skreddersydd for enhåndsbruk.

I tillegg er Xperia 5 II drevet av et 4000mAh-batteri med høy kapasitet og hurtiglading som lader opp til 50% på 30 minutter15.

Xperia 5 II er bygget for fart og kan kobles til superraskt 5G-nettverk, som gir deg mulighet til å glede deg over høy kvalitet og sømløs streaming uten å måtte kompromisse på noe annet. Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platform og Snapdragon X55 5G Modern-RD-system gir deg mulighet til å spille, fange og multi-taske som aldri før, med multi-gigabit 5G-fart17 og forbedret ytelse med 25 prosent raskere CPU og GPU enn den tidligere modellen.

Ikke bare er den kompakt, men smarttelefonen har også IP65/68 vanntetthet17 og Corning® Gorilla® Glass 6 på begge sider. Det gjør den både solid og pent designet.

Tilgjengelighet

Xperia 5 II blir tilgjengelig i svart, blå og grå, med AndroidTM 10 fra høsten 202018. Den er tilgjengelig i butikk fra 20. oktober, og koster 8990 kr.

«SONY» og «Xperia» er varemerker, eller registrerte varemerker av Sony Corporation. Alle andre varemerker eller registrerte varemerker tilhører deres respektive eiere.

«PlayStation» er varemerket eller registrert varemerke av Sony Interactive Entertainment Inc.

«DUALSHOCK» er registrert varemerke eller varemerke av Sony Interactive Entertainment Inc.

Android er varemerket av Google Inc.

Qualcomm og Snapdragon er varkemerker av Qualcomm Incorporated, registrert i USA og andre land. Snapdragon Elite Gaming er varemerke av Qualcomm Incorporated. Qualcomm Snapdragon og Qualcomm Snapdragon Elite Gaming er produkter av Qualcomm Technologies, Inc. og/eller deres datterselskap.

Dolby, Dolby Atmos, og dobbel D-symbolet er blant de registrerte og uregistrerte varemerker av Dolby Laboratories, Inc. i USA og/eller andre land.

© 2020 Activision Publishing, Inc. ACTIVISION og CALL OF DUTY er varemerker v Activision Publishing, Inc.

© 1998 - 2020 Tencent. All Rights Reserved.

Tencent and Tencent Games er varemerket av Tencent Holdings Limited.

[1] Nøyaktig fokus vil ikke alltid være oppnåelig i visse situasjoner, og vil ikke fungere ved foto av alle typer dyr.

2 Max antall fps vil være avhengig av miljøet bildet blir tatt i, og innstillingene. Det er tilgjengelig med opp til 20fps kontinuerlig bildetaking med AF/AE for 24mm-kamera. 16mm og 70mm-kamera kan ta opp til 10fps AF/AE.

3 Effektiv med en allsidig 24mm-linse. Denne funksjonen kan bli brukt med «Photography Pro». Effektiv når lukkertiden er 1/60 sekund eller raskere. Det kan påvirkes av miljøet du tar bilder i.

4 Xperia 5 II sitt hovedkamera har 4K HDR 120fps sakte film videoinnspillingsfunksjon. Godkjent av Strategic Analytics sin SpecTRAX Service rettet mot publiserte kameraspesifikasjoner for over 17,500 smarttelefoner. Korrekt per 17. September 2020. Innspillingstid har visse restriksjoner. 4K HDR 120fps er tilgjengelig på Cinematography Pro på 24mm-kamera.

5 Visningsforhold kan variere basert på innholdets formattering.

6 Funksjonen kan variere etter innhold, spill-tilgjengelighet og kompatibilitet.

7 240Hz reduksjon av bevegelsesskarphet er en spillforsterker-funksjon. Ved å sette inn et svart bilde mellom hvert bilde får 120Hz skjermoppdateringsfrekvens tilsvarende visuelle effekt som 240Hz oppdateringsfrekvens. Resultatet blir klare bilder med marginal redusert lysstyre. Funksjonen kan variere fra innhold, spill-tilgjengelighet og kompatibilitet.

8 5G-nettverk avhenger av marked og operatør

9 Begrensninger for innspillingstid gjelder

10 Tidligere modell: Xperia 5

11 DUALSHOCK®4 og XD mount selges separat. Kombatibilitet med ulike spill kan variere.

12 Tredjeparts betingelser, vilkår, brukere og avgifter kan gjelde. Tilgjengelighet for service kan variere fra marked til marked.

13 Dette tilbudet kan være underlagt individuelle vilkår og betingelser; det kan endres, blir avbrutt eller avviklet når som helst; og det kan pålegges avgifter, registrering eller kredittkortinformasjon. Bare ett tilbud per person. Du trenger produktet for å kobles til trådløst nettverk.

14 Høyoppløselig lyd og høyoppløselig trådløs lyd (High-Resolution Audio and High-Resolution Audio Wireless) krever kompatible hodetelefoner

15 Lader opp til 50% på bare 30 minutter (ved å bruke 21W USB PD-lader, tilbehøret selges separat)

16 Simulert resultat av Sony Mobile Communications Inc., basert på den faktiske brukerprofilen ved å bruke samme type batteri. Batteriets levetid påvirkes/avhenger av din brukersituasjon.

17 Denne enheten er vannresistent og er beskyttet mot støv. Alle åpninger og deksler bør være nøye lukket. Ikke putt enheten fullstendig under vann, eller eksponer den til sjøvann, saltvann, klorvann eller andre flytende væsker, for eksempel drikke. Mishandling eller feilbruk vil ugyldiggjøre garantien. Enheten har blitt testet under Ingress Protection-vurdering IP65/68. Sony-enheter som har blitt testet for sine vannresistente evner har blitt forsiktig plassert i en beholder med kranvann, og sunket ned til 1.5 meters dybde. Etter 30 minutter I beholderen har enheten blitt tatt ut og alle funksjoner og innstillinger har blitt testet. Noter deg gjerne at denne modellen ikke har lokk over USB-inngangen. USB-inngangen må være fullstendig tørr før du kan lade.

18 Tidspunkt og tilgjengelighet vil variere hos de ulike landene

Om Sony Corporation
Sony Corporation er et kreativt underholdningsselskap med et solid teknologisk fundament. Med alt fra tjenester som spill og nettverk til musikk, film, elektronikk og finans er Sonys formål å fylle verdenssamfunnet med følelser gjennom kreativitet og teknologi. For mer informasjon, besøk http://www.sony.net/.