Følg Sony Norway

Xperia 5 – det nyeste medlemmet i Sonys flaggskipserie – en kreativ underholdningsopplevelse i et stilig og kompakt design

Pressemelding   •   sep 05, 2019 13:15 CEST

Berlin, IFA, 5. september, 2019 – Sony fortetter sin utvikling innen smarttelefon ved introduksjonen av den seneste nyvinningen i flaggskipserien, Xperia 5. Med nøkkelteknologi fra Xperia 1 kommer telefonen i et kompakt, stilig og elegant design.

– Med Xperia 5 har vi tatt med det kundene våre elsket ved Xperia 1, og satt det inn et mindre design med den nyeste og prisvinnende teknologien fra Sony. Xperia 5 fortsetter å levere kompromissløs ytelse og ledende opplevelser til smarttelefonen – kun mulig hos Sony, sier President i Sony Mobile Communications, Mitsuya Kishida.

Avansert teknologi i et elegant og kompakt design

Xperia 5 tar med seg det beste fra Xperia 1 inn i en mindre versjon, samtidig som den beholder sitt 21:9 CinemaWide display. Den tynne metallrammen er beskyttet ved hjelp av Corning® Gorilla® Glass 6 foran og bak, samtidig som den er IP65/IP68-sertifisert[i]for vannmotstand.

Med 21:9 CinemaWide-skjermen benyttes større deler av skjermen, som gjør det ideelt å benytte seg av to programmer samtidig. Man kan enkelt dele skjermen i to med «Side sense», appen for 21:9 multi-window eller via talekommando.

Tre kameraer, tre linser, endeløse muligheterXperia 5 kommer med BIONZ X™ for mobil og et avansert trippelkamera med tre forskjellige brennvidder med 12 MP-sensorer og Optical SteadyShot™ bildestabilisator. Med en 16mm linse for vidvinkelfotografier, en allsidig 26mm linse og en 52mm portrettlinse og telelinse (35mm ekvivalent) er du klar for enhver anledning.

I Xperia 1 lanserte vi verdens første smarttelefon med Eye AF[ii], og med Xperia 5 tar vi denne teknologien enda et steg lenger med kameraforbedringer fra Sonys Alpha-kameraer. Med Xperia 5 har du muligheten til å spore motivet med kontinuerlig seriefotografering opp til 10 bilder i sekundet med AF/AE (autofokus og autoeksponering). Xperia 5 har også økte AF/AE beregninger opp mot 30 bilder i sekunder, som gjør at du kan fange motiver i bevegelse med et presist fokus.

Å ta gode bilder i svakt lys er også mulig. Dette kan gjøres ved hjelp av den lyssterke F1.6-linsen og Dual Photo Diode-bildesensoren med 1.4μm piksler. Kombinert med RAW støyreduksjonsteknologi er Xperia 5 godt egnet for å ta gode bilder selv i svakt lys.

Som hos Xperia 1, tar Xperia 5 videoinspilling på telefon til et nytt nivå, takket være ingeniørene fra Sonys profesjonelle digitale kamera-avdeling. Cinema Pro «powered by CineAlta» har blitt videre forbedret, og gir deg nå muligheten til å lage flere prosjekter med ulike instillinger, så vel som å tilby mer fleksibilitet til hvitbalanse, manuell fokus og lydopptak – slik at du kan lage filmen akkurat som planlagt. For å fullføre opplevelsen kan du nå klippe enkeltklipp og sette dem sammen til et profesjonelt filmatisk produkt mens du er på veien.

Nytt for Xperia 5 er «Photography advice». Denne hjelper deg med å forhindre fotografiske utfordringer, som for eksempel en finger foran linsen eller at noen står med øynene lukket. På denne måten vil du alltid kunne ta de beste bildene.

Xperia 5 er også kompatibel med Sonys app, «Imaging Edge™ Mobile»[iii]. Denne gir deg muligheten til å overføre bilder fra ditt kompatible Alpha- eller Cyber-shot™-kamera, slik at du kan sjekke kvaliteten og enkelt dele innhold direkte fra din telefon til sosiale medier og andre sosiale plattformer.

Opplev fantastisk innhold med 21:9 CinemaWide-skjerm og Dolby Atmos-lyd

Xperia 5 har breddeformatet 21:9, for å gi en seeropplevelse som samsvarer med skaperens visjoner.

21:9 CinemaWide 6.1-inch Full HD+ OLED-skjermen er drevet av Sonys prisvinnende teknologi fra BRAVIA®-TV-ene, med X1™ for mobil, som leverer HDR-remasteringteknologi for mer kontrast, farge og klarhet.

Xperia 5 har også Creator mode «powered by CineAlta»,inspirert av Master Monitor fargerejustering, som gir deg en presis fargenøyaktighet. Som med Xperia 1, har også Xperia 5 en 10-bit tonegradering[iv]som representerer et mylder av farger og som leverer dype svartnivåer og gir naturlige farger. Bildeskjermen, sammen med originalutviklet bildeprosessering, støtterogså det brede fargerommetITU-R BT.2020 samt DCI-P3 med fargegjengivelsesstandarden Illuminant D65.

Undeholdningsfaktoren er videre forbedret med Dolby Atmos, i samarbeid med Sony Pictures Entertainment, for å gi en unik og realitstisk opplevelse, enten du bruker hodetelefoner eller Xperia 5 sine innebygde stereohøyttalere. Musikken kommer i sin reneste form, takket være Sonys lydteknologi med høyoppløselig lyd i DSEE HX, for både kablet og trådløs tilkobling[v].

For å fullføre den ultimate underholdningsopplevelsen kan man nå ytterligere forbedre spillopplevelsen. «Game enhancer» gjør det mulig å ta opp spillingen din i 20 bilder i sekundet, og deretter legge på en forvrengt og endret stemme.

Vær underholdt og tilkoblet til enhver tid

Xperia 5 kommer med den nye «Smart connectivity» for å sikre tilkoblingen din til det mest optimale nettverket. Den bruker Sonys «deep learning engine» for å analysere Wi-Fi-signaler for å forutsi nærliggende tilkoblingsutfordringer. «Smart connectivity» vil automatisk bytte til LTE når den merker en eller annen form for nettverksproblem med Wi-Fi-tilkoblingen, for å sikre deg en optimal tilkobling.

Xperia 5 har den nyeste Qualcomm® Snapdragon™ 855 mobilplattformen med det integrerte X24 LTE-modemet for en forbedret ytelse med gigabit LTE connectivity. Den kommer med 4 x 4 MIMO-teknologi som støtter alle LTE-frekvenser, der den også inkluderer de laveste frekvensene. Slik holder du deg tilkoblet også steder med dårlig signal.

Xperia 5 har også «Smart Stamina», USB PD hurtiglading og et 3150mAh-batteri for å holde deg underholdt til enhver tid.

Samkjør din Xperia 5 med din egen stil. Mobilen kommer i sofistikerte farger som blå, rød, svart og grå, for å skape en elegant stil i ulike dybder og farger. I tillegg får du samsvarende mobildeksler for Xperia 5, med «Style Cover View» som lar deg se notifikasjoner selv med dekselet lukket, «Style Cover Back» som beskytter telefonen din mot uheldige sammenstøt og det nye Style Cover Leather.

Tilgjengelighet

Xperia 5 ankommer med Android™ 9 Pie og er tilgjengelig fra oktober 2019 med en veiledende pris på NOK 7990. Xperia 5 er tilgjengelig for forhåndbestilling fra og med neste uke, sammen med de prisvinnende og støykansellerende hodetelefonene WF-1000XM3.

Legal

1) Facts and features may vary depending on local variant. 2) Operational times are affected by network preferences, type of SIM card, connected accessories and various activities e.g. playing games. Kit contents and colour options may differ from market to market. The full range of accessories may not be available in every market. 3) Icons displayed are for illustrative purposes only. The home screen may appear different in your product. Some features may not be available in your country or area.

“SONY” and “Xperia” are trademarks or registered trademarks of Sony Corporation. All other trademarks or registered trademarks are the property of their respective owners. Additional information regarding trademarks may be located on our website at: www.sonymobile.com/global-en/legal/trademarks-and-copyright

Android is a trademark of Google LLC.;

Qualcomm and Snapdragon are trademarks of Qualcomm Incorporated, registered in the United States and other countries.
Qualcomm Snapdragon is a product of Qualcomm Technologies, Inc. and/or its subsidiaries.

[i] Xperia 5 er vannresistent og er beskyttet mot støv, så ikke tenk på det hvis du er fanget I regnet eller ønsker å vaske bort møkk under vasken. Husk at alle åpninger og tilkoblede deksler er ordentlig lukket. Du skal ikke putte hele enheten under vann eller utsette den for sjøvann, saltvann, kloret vann eller annen væske som drinker og lignende. Misbruk vil uriktig bruk vil gå utover garantien. Enheten har blitt testet under Ingress Protection rating IP65/68. For mer info, se www.sonymobile.com/waterresistant. Note Xperia 5 har en åpen USB-port for tilkobling og lading. Denne åpningen må være helt tørr før man lader eller bruker den.

[ii]Xperia 1 sitt kamera har Eye AF (autofocus), som gjør det mulig å identifisere og holde et menneskeøye i fokus. Godkjent av Strategy Analytics’ SpecTRAXService opp mot over 14 000 smarttelefoner. Godkjent 16. Mai 2019.

[iii]En etterfølger av PlayMemories Mobile. De nåværende brukerne av PlayMemories Mobile kan bruke denne ved å oppdatere.

[iv]8 bit-skjerm med 2 bit software smoothing

[v] Maksimal overføringsrate på 990 kbps

Om Sony Corporation
Sony Corporation er et kreativt underholdningsselskap med et solid teknologisk fundament. Med alt fra tjenester som spill og nettverk til musikk, film, elektronikk og finans er Sonys formål å fylle verdenssamfunnet med følelser gjennom kreativitet og teknologi. For mer informasjon, besøk http://www.sony.net/.