Følg Sony Norway

Sonys nye VPL-VZ1000ES Ultra Short Throw 4K HDR home theatre-projektor revolusjonerer hjemmekino

Pressemelding   •   jan 05, 2017 02:01 CET

Det har aldri vært enklere å gjøre stue om til hjemmekino

I dag annonserer Sony utvidelsen av ultra short throw hjemmekinolinjen sin ved å introdusere den nye VPL-VZ1000ES 4K HDR-hjemmekinoprojektoren. VPL-VZ1000ES er designet for å enkelt kunne integreres i folk sine hjem, og er Sonys nyeste innovative laserlysprojektor med High Dynamic Range (HDR) som er kompatibel med 4K-oppløsning. Den kan plasseres kun 15 cm fra veggen, og likevel fylle et rom med et 254 cm-bilde i 16:9. Når den ikke er i bruk går den kompakte og elegante projektoren praktisk talt i ett med interiøret. Du kan nå få en fantastisk seeropplevelse, i alt fra hjemmekino til stue eller soverom – uansett hva slags utforming hjemmet ditt har.

– Inntil nå har hjemmekinoentusiaster behøvet et dedikert rom for å se innhold med projektor. Det har ikke alltid vært ideelt, siden langt fra alle har plassen det krever i hjemmene sine. Nye VPL-VZ1000ES endrer denne dynamikken totalt, og gir en magisk hjemmekinoopplevelse med opptil 120”, uten at du trenger et eget rom til det, sier Thomas Issa, Product Manager i Sony Professional Solutions Europe. – Vår nye revolusjonerende generasjon av ultra short throw-projektorer leverer fantastiske 4K HDR-bilder kun centimeter fra veggen din – og forsvinner inn i interiøret igjen når den skrus av.

VPL-VZ1000ES er omtrent 925 x 494 x 219mm i størrelse og veier omtrent 35 kilo. Den er liten og lett nok til å passe inn i så og si alle interiører. Projektoren er ca. 40 % mindre enn den nåværende Sony LSPX-W1S 4K ultra short throw, og vil få en betydelig lavere innkjøpspris. Til tross for den kompakte størrelsen og lavere pris genererer VPL-VZ1000ES 2500 lumen av colour light output, 25 % klarere enn LSPX-W1S Life Space-projektoren. Sonys avanserte SXRD™-paneler, sammen med Z-Phosphor-laserlysmotor, produserer høydynamiske kontraster som forsterker høylys og lavlys i HDR-innhold. VPL-VZ1000ES-prosjektorens Z-Phosphor-laserlyskilde gir topp lysstyrke mye raskere enn konvensjonelle projektorlamper, og lysstyrke og fargekorrektheten varer også lenger, slik at du ikke trenger å skifte lampe.

Den unike formfaktoren til VPL-VZ1000ES-projektoren åpner opp for helt nye måter å bruke projektor på. Den er ideell til å lage storskjerm i små arealer, så vel som i rom med stor takhøyde. Siden projektoren er plassert foran, og ikke bak seerne, er det ingen problemer med skygger eller forstyrrelser fra andre lyskilder i taket. Med den nye projektoren kan du gjøre hvilken som helst vegg om til et bilde inn til en annen verden. For moderne hus eller leiligheter med store vinduer og lite veggplass, kan du bruke en nedtrekkbar skjerm foran et vindu, og når du har sett ferdig, trekker du opp skjermen og nyter utsikten igjen.

Sonys nye gjennombrudd gjør at du kan få en ordentlig stor skjerm i stuen din med en enkel og elegant installasjon hjemme. Dette skiller VPL-VZ1000ES-projektoren fra alt du noen gang har opplevd innen hjemmekino og ultra short throw-projeksjon.

VPL-VZ1000ES ultra short throw 4K HDR home theatre-projektoren blir tilgjengelig fra april 2017, og blir vist frem under CES-messen i Las Vegas på Sonys stand nummer 7300 5.–8. januar.