Følg Sony Norway

Sony viser sine nyeste initiativ på CES 2021

Pressemelding   •   jan 11, 2021 23:30 CET

Sony viser sine nyeste initiativ på årets CES 2021, som avholdes digitalt fra 11. til 14. januar 2021. Årets tema er “Redefining Our Future with Tomorrow’s Technologies”.

Se mer på: https://square.sony.com/

Sony utnytter sin "3R Technology" (Reality, Real-time, og Remote) for å skape Kando (følelser) gjennom underholdning.

Sonys tilstedeværelse på CES 2021 er bygget opp rundt 12 emner som viser hvordan disse 3R-teknologiene bidrar til den siste utviklingen innen ‘Verktøy og løsninger laget for å styrke innholdsskaping’, ‘Oppslukende underholdningsopplevelser’ og ‘Teknologi for en bedre fremtid’.

I en dedikert videopresentasjon i forbindelse med årets CES har Kenichiro Yoshida, formann, president og CEO i Sony Corporation, presentert Sonys initiativer, inkludert PlayStation®5, VISION-S og Airpeak, understreket at «Det er ingen grenser for kreativiteten med Sonys teknologier».

Det ble fulgt opp av Bill Baggelaar, EVP og CTO Technology Development, hos Sony Pictures Entertainment (SPE), som introduserte de nyeste forbedringene innen virtuell produksjonsteknologi og volumetrisk bildefremstilling, i tillegg til samarbeidsinitiativer med Sonys nye BRAVIA XR-modeller.

Deretter fremhevet Jim Ryan, president og CEO i Sony Interactive Entertainment (SIE), evolusjonen til PlayStation®-samfunnet.

– Vårt fellesskap er sammenkoblet som aldri før, og er mer allsidig enn det noensinne har vært. Og vi feirer og omfavner de ulike synspunktene som til sammen utgjør fellesskapet vårt, sier Ryan.

Til slutt demonstrerte Dennis Kooker, president for Global Digital Business og U.S. Sales hos Sony Music Entertainment (SMEI) de mange formene for unikt samarbeid underveis som involverer artister og ny teknologi.

Alt Sony-innhold fra CES 2021 blir tilgjengelig gjennom Sonys nye digitale arrangementsplattform, “Sony Square.” I etterkant av lanseringen på CES 2021 vil Sony Square fortsette å tilby digital arrangementsinformasjon som omhandler produkter, innhold eller teknologi fra Sony Group.

Verktøy og løsninger til innholdsproduksjon

Virtuell produksjon med volumetriske opptak fra den virkelige verden

Omgivelser og beliggenhet for film- og TV-produksjoner blir fanget som 3D volumetrisk point cloud-data, og deretter prosessert og gjengitt av Sony Innovation Studios sin "Atom View"-programvare, og fremvist som bakgrunnsbilde på en Crystal LED-skjerm for virtuell produksjon i sanntid.

Live konsertopplevelse med Madison Beer og Real Time 3D Creation-teknologi

Epic Records-artist og låtskriver, Madison Beer, samarbeider med Sony Music Entertainment (SMEI) og Verizon for å lage en oppslukende og realistisk musikkopplevelse, som tenker nytt om konsertopplevelser til visning på tvers av digitale plattformer. Ved å bruke den nyeste teknologien innen 3D-teknologi i sanntid har hun blitt en svært realistisk avatar, og vil fremføre en medley av sine nyeste sanger i en virtuell rekonstruksjon av Sony Hall.

360 Reality Audio musikkproduksjonsverktøy

Sony og Virtual Sonics Inc., som utvikler musikkprogramvare, har utviklet 360 Reality Audio Creative Suite, et verktøy for å lage 360 Reality Audio-kompatibel musikk. Verktøyet gjør det mulig for kunstnere og artister å enkelt dele musikken sin i et 360-graders sfærisk lydfelt fra deres eksisterende musikkproduksjonsplattform.

For mer informasjon kan du lese hele pressemeldingen her: https://pressesenter.sony.no/pressreleases/sony-annonserer-utvidelse-av-360-reality-audio-oekosystemet-3063326

Airpeak

Den første avdukingen av "Airpeak" drone designet. Airpeak er utstyrt med et speilløst Sony Alpha™ fullformatkamera, som muliggjør dynamiske filming sammen med presise, stabil flyvning som inspirerer til kreativitet i videoproduksjon, og til å skape nye utrykk. Med dette initiativet har Sony som mål å bidra til utviklingen av droner, og skape verdi på høyeste nivå i dette vekstmarkedet.

Videoproduksjon med Xperia 5 II

Xperia 5 II er en 5G-smarttelefon i Sonys flaggskip-serie som gir brukerne enda flere muligheter for å uttrykke seg gjennom Photography Pro-kamerafunksjon, og Cinematography Pro “powered by CineAlta,” som lar deg endre parametere og fargeinnstillinger for opptakene. En fargeinnstilling som ble inspirert av Master Monitor-fargegjengivelse fra Sonys profesjonelle teknologi gir nøyaktige farger til skjermen, slik skaperen hadde tenkt det. 5G gjør det mulig med dataoverføring og -mottak i sanntid.

Spatial Reality Display

En ny skjerm som gjengir virkelighetstro, tredimensjonelle bilder, som gjør det mulig å uttrykke sin visjon på realistisk vis, for eksempel nye produktdesign eller vise variasjoner i farge eller form. Med denne ekstraordinære realismen og nivået av detaljer kan videoer benyttes i et enda større omfang, for eksempel på skjermer og tredimensjonal skilting i butikker, som gir et realistisk innblikk i produktets dybde, struktur og utseende.

Crystal LED Display

Den nye Crystal LED-serien er utstyrt med "X1™ til Crystal LED, som er en høyt ytende bildekvalitetsprosessor, som inkluderer LED-styringsteknologi utviklet for Sonys banebrytende Crystal LED og den anerkjendte signalbehandlingsteknologien fra Sonys BRAVIA TV-er. Svært realistiske bilder kan uttrykkes i en rekke forskjellige layouter og størrelser, avhengig av hvor det skal vises, som for eksempel bedriftslokaler, lobbyer eller virtuelle produksjoner.

Hawk-Eye-innovasjon og Pulselive Challenging Sports Conventions

Hawk-Eye, er et Sony-selskap som leverer offisielle løsninger til sport og analysetjenester, og Hawk-Eyes digitale divisjon er Pulselive, som tilbyr digitale løsninger som forbedrer opplevelsen til idrettstilhengere. Hawk-Eye og Pulselive leverer innovative løsninger til sportsindustrien. Fremover vil Sony levere nye former for underholdningsmuligheter som visualiserer sportsinnhold og -data. 


Oppslukende underholdningsopplevelser

BRAVIA XR

Den nye BRAVIA XR er utstyrt med Cognitive Processor XR, som leverer intelligens som avspeiler menneskets kognitive karakteristikker. Den oppdager seerens fokuspunkter og kryssanalyserer en mengde bildeelementer for å produsere et bilde som er enda mer naturlig og nærmere menneskets hukommelse. Den oppskalerer også lyd til 5.1.2-kanaler som innkapsler seeren i surroundlyd fra topp til bunn, og fra venstre til høyre. Og på den måten levere en realistisk og oppslukende opplevelse.

Videostrømming av 360 Reality Audio

Sony lanserer en plattform der du kan videostreame liveopptredener, og kombinere et romlige lydfelt og bilder i 360 Reality Audio. Dette gjøres i samarbeid med store plateselskaper og strømmetjenester i løpet av året. Lytterene vil oppleve en tilstedeværelse som om de skulle vært i samme rom som artisten. Før tjenesten blir lansert vil en opptreden av Zara Larsson bli den første videoen som er tilgjengelig.

For mer informasjon kan du lese hele pressemeldingen her: https://pressesenter.sony.no/pressreleases/sony-annonserer-utvidelse-av-360-reality-audio-oekosystemet-3063326

PlayStation®5

    PlayStation®5, som ble lansert i november 2020, er utstyrt med en ultra rask SSD, integrert tilpasset I/O, trådløs DualSense™ kontroll og 3D-lydteknologi som muliggjør neste generasjons spillopplevelser. I tillegg til de mange spilltittlene som var tilgjengelig allerede ved lansering, vil Sony Interactive Entertainment og utviklere over hele verden fortsette å levere en rekke fantastiske og banebrytende nye titler fremover.

Teknologi for en bedre femtid

VISION-S

Med det nye målet om å bidra til mobilitetsevolusjonen har VISION-S sin utvikling nådd neste nivå. Samtidig som kjøretøys sikkerhet, trygghet, underholdning og tilpasningsevne fortsetter å utvikles, startet teknisk evaluering av offentlig veitesting i Østerrike i desember 2020.

Som et «kreativt underholdningsselskap med solid forankring i teknologi» vil Sony fortsette å levere Kando gjennom sin 3R-teknologi som tillater innhold til å deles uavhengig av beliggenhet (Remote), uten ventetid (Real-time), og med en følelse av virkelighet (Reality). 

Om Sony Corporation
Sony Corporation er et kreativt underholdningsselskap med et solid teknologisk fundament. Med alt fra tjenester som spill og nettverk til musikk, film, elektronikk, bildesensorer og finans er Sonys formål å fylle verdenssamfunnet med følelser gjennom kreativitet og teknologi. For mer informasjon, besøk http://www.sony.net/.