Følg Sony Norway

Sony viser frem det beste innen bilstereo på IFA 2015

Pressemelding   •   sep 02, 2015 16:44 CEST

På IFA 2015 tok Sony enda et sted videre for å bevises at høyoppløselig lyd er en ekte standard for akustisk luksus i alle lyttemiljøer. Sony viser frem sin nye serie med bilstereo som inkluderer hovedenheten RSX-GS9, XM-GS4 4ch forsterker, XS-GS1, super diskanthøyttaler, XS-GSW121D subwoofer, XM-GS100 monoforsterker, XS-GS6921 sidehøyttaler1 og XS-GS1621 fronthøyttaler. Besøkende på årets IFA-messe vil få muligheten til å fordype seg i en lytteopplevelse som overgår CD-kvalitet og inkluderer verdens første 2 naturlige DSD-avspilling.

Fantastisk akustikk med høyoppløst lyd

Som det beste innen lydkvalitet refererer høyoppløst lyd til lydkvalitet som bruker flere digitale prosesser enn det brukes i CD-format. Denne formen for høyoppløselig lyd fanger og spiller av en rik, full og krystallklar lyd som ellers bare finnes i originale kilder i lydstudioer.

For å virkelig gi høyoppløselig lyd den respekten den fortjener fokuserer Sony på design og fremstilling for å eksklusivt inkludere komponenter som skaper den beste lydreproduksjonen, mens det minimerer elektromagnetisk støy og vibrasjon. Det er kombinasjonen av høyoppløselig lyd og fokus på detaljer som gjør denne bilstereoen til et kunstverk.

RSX-GS9 digitale mediespiller – tiltrekning blir til fasinasjon

Sonys RSX-GS9 bilstereo gir deg en optimal kjøreopplevels. Dette kommer tydeligst frem i RSX-GS9s indre design som forenkler enhetens mulighet til å reprodusere de mest fantastiske lydbilder. Et rigid, tolags understell skaper et design som ikke har gjenklang og lite støy. Kvalitetskomponentene – fra operasjonelle forsterkere til taktgeneratoren – er satt sammen for å maksimere lydens klarhet og kvalitet og samtidig minimere negativ innvirkning fra den harde vibreringen som ofte oppleves fra bilstereoer. Sony har inkorporert ES9018S, verdens best ytende32-bit lyd D/A konverterer av ESS-teknologi, Inc. D/A konverteren oversetter musikkfilene til analoge signaler med en imponerende dynamisk rekkevidde opp til 135dB og THD+N (Total harmonisk forvrengning og støy) på 120dB for å levere en klarhet og tilstedeværelse som kun kan bli konkurrert med av forestillinger i konsertlokaler eller musikkstudioer.

Å høre på ukomprimerte musikkfiler er den beste måten å la enheten komme til sin fulle rett. RSX-GS9 er faktisk verdens første bilstereo som er naturlig kompatibel med DSD (5.6MHz/1bit, 2.8MHz/1bit), et lydformat som reproduserer musikk med en enestående nøyaktighet. Hvis du har et bibliotek med MP3-filer, oppskalerer Sonys DSEE HXTM (Digital Sound Enhancement Engine) musikken din til nær Hi-Res kvalitet slik at du med sikkerhet får det meste ut av opplevelsen uansett hvilket format musikken din er lagret i.

Dette akustiske superlativet er speilet av mediespillerens slanke ytre design for å utfylle lytteopplevelsen ved at frontpanelet presenterer en ren design uten brytninger laget av maskinkuttet, børstet aluminium og er supplert med en enkel, synlig OLED skjerm, opplyste knapper og en stor aluminium trimmet volumknapp som sømløst passer inn på panelet.

Avanserte tilkoblingsfunksjoner som LDACTM støttet Bluetooth®/NFC™ i tilkobling med Sonys SongPal™ App3, to USB(Type A)-innganger og en USB mikro-B(USB DAC) gjør at du kan spille musikken din fra alle dine medielagringsplasser inkludert smarttelefonen din, USB flash drive eller mp3-spiller.

XM-GS4 4ch forsterker – fine detaljer over hele spekteret

Sonys nye XM-GS4 4-kanals forsterker er enda en nøkkelkomponent for ideell reproduksjon av høyoppløselig lyd ettersom den omformer lav-strøms lydsignaler til gigantiske soniske bølger som lar deg dykke ned i musikken. Med en fantastisk vid frekvensrespons fra 10 Hz hele veien opp til 100KHz leverer den konstant kraftige, voluminøse toner som kan tilpasses dine preferanser takker være variable lowpass/highpass filtre som muliggjør enkel optimalisering av kryssende frekvenser for å perfekt avpasse dine systemkonfigurasjoner.

XS-GS1 super diskanthøyttaler – gir musikken liv

Ikke noe lydsystem er komplett uten høyttalere som gir musikken liv. Når det kommer til ultra-høyfrekvent lyd er Sonys premium XS-GS1 25 mm diskanthøyttaler den ideelle tilføyelsen for å realisere den høyoppløselige opplevelsen i bilen din som enkelt takler et frekvensspekter som når 50kHz.

Mens disse høyfrekvente lydene har et veldig smalt overføringsfelt fokuserer XS-GS1 på å maksimere spredning til hele bilen. Med tanke på design, maksimerer åpent grillnett og de jevnt skrånende lydskjermene for å utfylle høyttalernes lydtilpassede egenskaper. I tillegg kan XS-GS1 installeres slik at den vender mot frontruten og ikke mot lytteren, på den måten øker spredningen og kvaliteten av lyse toner for å mykt levere de sjarmerende, delikate høydene som fremhever en harmonisk lyd.

Høyoppløselig lyd blir ikke bare anerkjent gjennom de høye lydene, men også den overraskende dynamiske rekkevidden, oppløsningen til den avgitte lyden, og de myke variasjonene av lydtrykket gjennom alle frekvensrekkene. Det er perfekt utført gjennom den fulle serien med GS-høyttalere (XS-GS1621) og subwoofer (XS-GSW121D) som er drevet av monoforsterkeren (XS-GS100) og utnytter Sonys originale Mica Reinforced Cellular (MRC) og MRC bikubeformede membraner.

Pris og tilgjengelighet

Sonys serie med Hi-Res bilstereo vil være tilgjengelig fra midten av desember 2015 og vil ha følgende veiledende priser:

RSX-GS - 11.000 kroner

XM-GS4 - 3.500 kroner

XS-GS1 – 2.000 kroner

Tekniske spesifikasjoner

RSX-GS9
Pre Out Front/Rear/Sub
High Voltage Pre Out Yes
Sub Out Yes
Sub-Woofer adjust (LEVEL) Yes
Sub-Woofer Phase Yes
Aux-In Yes(Front, Rear(Hi-level in))
USB Yes(Type A: for Front/Rear, micro-B for Front)
Time Alignment Yes (Adjustable for DSD, PCM)
EQ Yes(EQ10)
Sound adjustment features Loudness, Balance, Fader
High Pass Filter Yes(OFF/50/63/79/99/125/158/198/250[Hz])
Low Pass Filter Yes(PCM:OFF/50/63/79/99/125/158/198/250, DSD:OFF/150[Hz])
Digital Sound Enhancement Engine HX (DSEE HX) Yes
Tuner Feature Preset FM18/MW6/LW6
AUX in Feature Level Adjustment Yes(-8dB - +18dB)
Display Panel Display Device (LCD/FL/OLED/TFT) OLED)(with acryl, Monochrome)
Key Illumination Yes
Dimmer Adjust ON/OFF/AUTO
Optical output Yes(96kHz, 48kHz)
Remote Input Yes
Music Player Direct Connectivity Music player Control Feature Basic Control Features Pause, Resume (depend on Music player)
CODEC (for iPod) depend on iPod
Passenger Control for iPhone/iPod Yes(Always ON)
Bluetooth Features Bluetooth Specifications Version 3.0
Secure Simple Pairing Yes
NFC One-touch connection Yes
Smartphone Connectivity Feature Advanced smartphone menu navigation No
RF ON/OFF Yes
echo/noise canceller Yes(mode1/mode2)
ring alert select Yes(Internal/Cellular)
ring volume level control Yes
call volume level control Yes
MIC GAIN Adjustment Yes(Low/Middle/High)
Voice Control No
External microphone Supplied
Supported Applications SongPal (iOS), SongPal (Android)
Bluetooth Audio Feature Audio Codec SBC/AAC/LDAC
PAUSE Yes
CUE/REV Yes
TRACK +/- Yes
Audio Level Adjustment Yes(-6dB - +6dB)
USB Features USB-capable USB Mass Storage Device Yes
Battery charge USB BC1.2 compliant
USB Mass Storage Device Control Feature Repeat OFF/TRACK/ALBUM/ALL(Controllable by APP or remote)
Shuffle OFF/ALBUM/DEVICE(Controllable by APP or remote)
CODEC (for USB) MP3/WMA/WAV/AAC/FLAC/ALAC/AIFF/DSF/DSDIFF
Sampling frequency Bit depth Up to 192kHz/24bit for WAV/FLAC/AIFF/ALAC/ 2.8MHz/1bit for DSF/DSDIFF *DSD⇒PCM convert
List Browsing (Folders/Files) Yes (Controllable by SongPal™)
USB DAC feature Sampling frequency Bit depth Up to 192KHz/24bit for PCM 5.6MHz/1bit, 2.8MHz/1bit for DSD
DSD data interface DoP, ASIO Native
Native DSD playback Yes
Gapless playback Yes
Specifications chart Tuning Range FM (MHz) 87.5-108
MW (kHz) 531-1602
LW (kHz) 153-279
XM-GS4
Amplifier main Channel configuration 4ch/3ch/2ch
High Pass Filter 50-300Hz(Variable)
Slope : High Pass Filter 12dB/oct
Low Pass Filter 50-300Hz(Variable)
Slope : Low Pass Filter 12dB/oct
Rated/THD(14.4V, 20Hz-20kHz) At 4ohm 70W×4/1.0%
At 4ohm-BTL 160W×2/ 1.0% (1kHz)
At 2ohm 80W x 4 / 1.0% (1kHz)
Maximum(14.4V) At 4ohm 150W x 4
At 4ohm-BTL 350W x 2
At 2ohm 175W x 4
(GP1) Frequency response 10-100 k Hz
Tolerance +0.5/-3dB
Signal to noise ratio(S=Rated output) 100dB
Total harmonic distortion(1kHz) <0.05%
CEA Power output 70W×4
CEA SN Ratio 93dBA
(GP2) Input: Speaker level input Yes
MOSFET: Output stage/Power supply No/Yes
Subsonic high pass filter Yes
Bass boost 40Hz, 0-10dB
Line in: Input sensitivity(V) 0.3-6
Gold plated connectors Yes
Load capability: 1ohm/2ohm No/Yes
Current drain(rated output power at 4ohm) 33A
Weight(kg) approx. 2.7 kg
Dimensions(WxHxD in mm) approx. 272 × 51 × 202
Illumination White
XS-GS1
Feature Size 2.5cm
Speaker/SW system Super Tweeter
Est.Peak power 320W
Est. CEA 2031 RMS Power 120W
Est.Rated power 75W

Om Sony

Sony er en verdensledende produsent innenfor lyd, video, spill, kommunikasjons- og informasjonsteknologiske produkter for både forbrukere og profesjonelle. Med sin musikk-, bilde-, dataunderholdning- og online-virksomhet, er Sony unikt posisjonert til å være det ledende elektronikk- og underholdningsselskapet i verden. Sony registrerte en årlig omsetning på ca. 68 milliarder dollar for regnskapsåret som endte 31. mars 2015. For mer informasjon om Sony, vennligst besøk www.sony.net