Følg Sony Norway

Sony utvider Lens-Style kameraserien og introduserer nytt konsept for utskiftbare objektiv

Pressemelding   •   sep 03, 2014 16:45 CEST

  • ILCE-QX1 med APS-C Exmor™ sensor, BIONZ X™-prosessor og avanserte kamerafunksjoner som er kompatible med E-mount og A-mounti objektiv
  • ILCE-QX1 kommer med tilbehøret Free Angle Shooting som gjør det enkelt å ta selfies og fotografere fra lave og høye vinkler DSC-QX30 med 30x optisk zoom, og optisk SteadyShot-teknologi
  • Enkel betjening via smarttelefon med nye PlayMemories mobil app versjon 5.0
  • To nye friske fargevalg for DSC-QX10

Sony’s nyeste lens-style kameraer gir deg det beste av to verdener – spontanitet og enkel deling gjennom smarttelefonen din, i kombinasjon med bildekraften og de kreative mulighetene til et avansert kamera.

Du kobler helt enkelt kameraet til din smarttelefon via Wi-Fi. Koblingen, som skjer med en enkel berøring via NFC, er raskere en tidligere takket være fastvareoppgraderinger for alle de nye lens-style QX100 og QX10 kameraeneii, og forbedringer av PlayMemories mobilappen. Dersom du er en Xperiaiii-telefonbruker, skjer koblingen enda raskere. De nye lens-style kameraene er enkle å bruke sammen med Sonys gratis PlayMemories mobilapp versjon 5.0 for Android og iOS smarttelefoner.

Et nytt brukergrensesnitt forenkler fotoopplevelsen og gjør håndteringen av kameraet med én hånd enklere. Å fange et motiv på smarttelefonen er nå mer intuitivt takket være rutenettet på skjermen, som nå finnes tilgjengelig via appen. GPS legger til stedsinformasjon til bildene som lagres på telefonen mens du fotografereriv. Kameraets lukker kan utløses via berøringsskjermen, og da bildene automatisk sendes til telefonen er det enkelt å dele minnene umiddelbart.

ILCE-QX1

ILCE-QX1 gir muligheten for seriøse fotografer til å ta i bruk sine eksisterende E-mount objektiv. Bare velg ett av favorittobjektivene - zoom, vidvinkel, tele eller makro - og slipp din kunstneriske frihet løs med kontroll over eksponering, fokus og fotograferingsmoduser.

Kameraets APS-C størrelse Exmor CMOS-sensor med 20.1 megapiksler fanger alle detaljer, på linje med det du kan forvente fra et mye større kamera. Sammen med Sonys avanserte BIONZ X-prosessor som nå har forbedret områdespesifikk støyreduksjon, kan du nyte forskjellen med fantastiske bilder, selv under dårlige lysforhold hvor små sensorer vanligvis sliter.

Med den store sensoren i det lille QX1, kan du skape profesjonell «bokeh»-effekt med uskarp bakgrunn – en effekt som smarttelefoner ikke kan håndtere.

Både profesjonelle fotografer, og andre brukere vil ha stor glede av en rekke andre avanserte funksjoner. Superior Auto gjenkjenner en rekke ulike scener – slik som landskap og portretter i motlys – justerer kamerainnstillinger for bedre resultater. For fotografer som har behov for å redigere bildene i etterkant, kan QX1 ta bilder i RAW-format, og for første gang i et lens-style kamera tilbyr nå QX1 en pop-up-blits som lysner portretter, mørke innendørsscener og nattscener. 

Tilhørende LCS-QXA, kameraveske og stropp, kommer i stilig brunt skinn. QX1 kan beskyttes med et utvalg av skulderstropper og beltefester mens du er ute på farten.

DSC-QX30

Eiere av smarttelefoner vet at avansert zoomfotografering er vanskelig, og ofte resulterer det i kornete og uskarpe bilder. Det kompakte DSC-QX30 sørger for skarpe bilder med sitt 30x optiske zoom objektiv, med god hjelp fra optisk SteadyShot bildestabilisator som bidrar til å eliminere uskarphet. 

Brukerne kan enkelt zoome fra en vidvinkel på 24mm til 720mmv tele, for å fylle hele rammen med et nærbilde av noen som står 40 meter unna. Hvis du ønsker å utvide ytterligere, forstørrer Clear Image Zoom motiver opp til 60x uten å gå på bekostning av pikselantallet.

Den fantastisk kraftige zoomen er utstyrt med Lock-on autofokus og kan ta serieopptak med opp til 10 bilder per sekund, som lar deg fange motiver i rask bevegelse med en skarp fokus på ett sekund. QX30 er en filmmagiker også, og lar deg filme fantastisk full HD-video med en jevn 60p bildefrekvens med en enkel knappeberøringv.

Begge de nye lens-style kameraene er kompatible med Sony’s RM-LVR1vii og RM-LVR2Vviii Live View fjernkontrollerix. Disse håndleddsfjernkontrollene lar deg vise og velge bilder fra opp til fire tilkoblende kameraer samtidig – fantastisk for fotografering fra forskjellige vinkler.

Nye farger for DSC-QX10

QX10 får to nye trendy fargevalg som passer til dagens smarttelefoner. I tillegg til sort og hvit, kommer den nå også i rosa, og kobberfarge.

ADP-FSK1

Mens Sonys lens-style kameraer er geniale verktøy for fleksibel fotografering, gir det valgfri tilbehøret ADP-FSK1 gir deg flere muligheter for fotograferingsstil. Dette ‘Free Angle Shooting’-tilbehøret, som kommer som standard for QX1 og valgfritt tilbehør for alle QX-modeller, inkluderer et tilt-adapter og et grep, som gjør det enklere å fotografere fra høye eller lave vinkler, eller for å gjøre det enklere å ta selfies.

Pris og tilgjengelighet

QX1 og QX30 lens-style kameraer og QX10 i nye fargevalg blir tilgjengelig fra slutten av september, og får følgende veiledende priser:

DSC-QX10

DSCQX10B.CE7

 1.800

DSCQX10W.CE7

DSC-QX100

DSCQX100B.CE7

3.700

DSC-QX30

DSCQX30B.CE7

2.500

ILCE-QX1

ILCEQX1B.CE7

2.500

Tekniske spesifikasjoner

ILCE-QX1

DSC-QX30

Image Sensor

Sensor Type

APS-C type Exmor CMOS sensor

1/2.3 type Exmor R CMOS sensor

Number of  Pixel

[Effective] 20.1M  [Gross] 20.4M

[Effective] 20.4M  [Gross] 21.1M

Lens

Lens Type

Sony E-mount Lens

Sony G Lens

F3.5(W)-6.3(T)  f=24-720mm[i]

Optical Zoom

-

30x

Clear Image / Digital Zoom

Clear Image Zoom Up to 2x

Clear Image Zoom Up to 60x

Camera Function

Imaging Processor

BIONZ X

BIONZ X

SteadyShot

-  (image stabilization supported on lens)

Optical

Focus Mode

AF-S/Manual Focus/Touch AF / Lock-on AF

AF-S / Touch AF / Lock on AF

Focus Area

Contrast AF

Multi Point AF

Light Metering Mode

Multi Pattern

Multi Pattern

Exposure Control

ISO Sensitivity

Auto, ISO 100-16000

Auto(ISO 80-12800[ii]), ISO 80-3200

White Balance Mode

Auto / Daylight /Shade /Cloudy / Incandescent / Fluor(Warm White) / Fluor(Cool White) / Fluor(Day White) / Fluor(Daylight) / C.Temp / Flash

Auto / Daylight / Cloudy / Incandescent

/ Fluor(Cool White) / Fluor(Day White) / Fluor(Daylight)

Shooting Mode

Superior Auto / Intelligent Auto / Movie Mode

/ P mode / A mode / S mode

Superior Auto / Intelligent Auto / Movie Mode

/ P mode / A mode / S mode

Drive Modes

Single shooting / Continuous shooting / Speed priority continuous shooting / Self-timer(10 sec. delay / 2 sec. delay)

Single shooting / Continuous shooting/

Self-timer(10 sec. delay / 2 sec. delay)

Flash

Built-in flash (GN4 in meters at ISO 100)

-

Recording

Compatible Recording Media

Memory Stick Micro, Memory Stick Micro (Mark2), microSD, microSDHC, microSDXC

Memory Stick Micro, Memory Stick Micro (Mark2), microSD, microSDHC, microSDXC

Recording Format

Still image

JPEG/RAW+JPEG

JPEG

Movie

MP4 16M(1920x1080 30p)

MP4 28M(1920x1080 60p) / 16M(1920x1080 30p)

Interface

Input and Output Terminal

Multi/Micro USB Terminal (USB2.0)

Multi/Micro USB Terminal (USB2.0)

Wi-Fi

NFC

● (One touch remote)

● (One touch remote)

Power

Battery System

NP-FW50

NP-BN

USB Charge / USB Power Supply

USB Charge Only

●(shooting, playback)[iii]

Still images (CIPA standard)

Approx. 440 Shots

Approx. 200 shots

Movies (Continuous / CIPA standard)

Approx. 150 min

Approx. 45 min

Others

Dimensions WxHxD

(without Smartphone Attachment)

74.0 x 69.5 x 52.5 mm

68.4 x 65.1 x 57.6 mm

Weight (without Smartphone Attachment)

216g (Battery and Memory Stick Micro included)

193g (Battery and Memory Stick Micro included)

Multi Camera Control

Supplied Accessories

NP-FW50 battery/ Smartphone Attachment /

Micro USB cable / Wrist Strap / Quick Start Guide

NP-BN battery, Smartphone Attachment /

Micro USB cable / Wrist Strap / Quick Start Guide

Bilder: https://www.sonynordicimages.net/cyber-shot-qx-series


[i] Requires LA-EA4 adaptor for A-mount lenses

[ii] DSC-QX100, DSC-QX10

[iii] To check compatibility of Xperia phones, please visit www.sony.co.uk

iv Location info is not tagged in the images stored in the camera

v 35mm equivalent (aspect ratio 4:3)

vi A memory card must be inserted into the camera for movie shooting, continuous shooting, and some other shooting modes

vii Software version 2.0 or later

v[iii] Supplied with HDR-AZ1VR, HDR-AZ1VB and HDR-AZ1VW

ix These accessories are optional extras

x 35mm equivalent (aspect ratio 4:3)

xi Achieved by using overlay burst shooting

xii AC Adaptor AC-UD10 not supplied


Sony er en verdensledende produsent innenfor lyd, video, spill, kommunikasjons- og informasjonsteknologiske produkter for både forbrukere og profesjonelle. Med sin musikk-, bilde-, dataunderholdning- og online-virksomhet, er Sony unikt posisjonert til å være det ledende elektronikk- og underholdningsselskapet i verden. Sony registrerte en årlig omsetning på ca. 75 milliarder dollar for regnskapsåret som endte 31. mars 2014. For mer informasjon om Sony, vennligst besøk www.sony.net