Følg Sony Norway

Sony satser på bedre underholdning med nye produkter på CES 2017

Pressemelding   •   jan 05, 2017 02:06 CET

Nye produkter med HDR-støtte byr på en kraftig forbedret visuell underholdningsopplevelse

På årets CES-messe i Las Vegas vil Sony vise frem produkter som – takket være HDR (High Dynamic Range)-teknologi – hever standarden kraftig hva gjelder bildekvalitet, fra hjemmeunderholdning som 4K HDR-TV-er og lydprodukter som gjengir detaljert, tredimensjonal akustikk, til kameraer, projektorer og spillkonsoller: Alle designet for å utvide underholdningsopplevelsen.

En video fra pressekonferansen er tilgjengelig via denne URL-en: www.sony.com/ces

For fullstendige pressemeldinger om Sonys nye lanseringer, vennligst se her

Viktige produkter og prototyper som ble vist frem

Hjemmeunderholdning og lydprodukter

Sony har vært en drivkraft bak populariteten til HDR, og har innlemmet teknologien i sine bilde- og lydprodukter, så vel som sitt innhold, for å gi kundene en mer virkelighetsnær seeropplevelse.

Den nye A1E series fra BRAVIA OLED kombinerer det beste fra Sonys unike 4K HDR-prosessor X1™ Extreme som ble introdusert med Sonys flaggskip ZD9 serie. X1 Extreme, som fremhever 4K HDR-innholdets visuelle tiltrekning, er i stand til å utnytte OLED-panelene til det fulle og produserer et dypere sortnivå og en lysstyrke som skaper mer virkelighetsnære bilder. A1E-serien er også utstyrt med Sonys unike Acoustic SurfaceTM-teknologi som gjør at displayet vibrerer og sørger for at lyden kommer direkte ut fra TV-skjermen. Ved å kunne fjerne høyttalerne som vanligvis er plassert rundt skjermen, oppnår denne serien en høyttaler- og stativfri formfaktor. Fordi lyden slippes ut gjennom skjermen, forenes bilde og lyd som én, noe som hever virkelighetsfølelsen av det du ser foran deg. I tillegg får du en ideell synsvinkel uansett hvor i rommet du sitter, takket være kombinasjonen av OLED-panelet, med vidvinkelvisning, og Acoustic Surface-teknologi som smelter sammen bilde og lyd.

BRAVIA XE93-serie med 4K HDR er utstyrt med Sonys unike og avanserte Slim Backlight Drive+-teknologi, som tar lysstyrke og kontrast til enda større høyder. I tillegg kan 4K HDR-prosessoren X1 Extreme skilte med HDR-oppskalering av Standard Dynamic Range (SDR)-innhold slik at det nærmer seg 4K HDR-kvalitet, samt en rekke andre teknologier for å heve bildekvaliteten på all slags innhold. Med X1 Extreme oppfyller XE93-serien 4K HDR-nivåer av visuelle uttrykk med høy bildeklarhet, høy kontrast og bredt fargespekter. Når denne nye BRAVIA TV-en monteres på vegg vil den nær sagt forsvinne inn i veggen, takket være TV-ens stilige formfaktor, og kun vise selve skjermen.

Sony avduker også den nye UBP-X800 4K Ultra HD Blu-ray™-spilleren, med oppslukende, høykvalitets 4K HDR-bilde. Spilleren har støtte for Hi-Res-teknologi og kan spille detaljert og nyansert lyd som er tro mot det originale lydsporet.

Når det gjelder lydutstyr, har Sony annonsert et stort utvalg av nye produkter som er utstyrt med den siste teknologien som bidrar til å heve 4K HDR-opplevelsen enda mer. Blant disse finner vi Sonys nye flaggskip-lydplanke HT-ST5000. Denne lydplanken støtter ikke bare Hi-Res, men også Dolby Atmos® nestegenerasjons 3D-surroundlyd. Den har også den unike kontrollteknologien fra Sonys S-Force PRO Front Surround som kanaliserer lydbølgene i nøyaktig riktig retning for å skape et lydbilde som fyller rommet. I tillegg har lydteknikere fra Sony Pictures Entertainment lånt bort sin ekspertise til HT-ST5000 ved å bidra til å kalibrere lydkvaliteten og optimalisere den for avspilling av filmer. Den nye flerkanals, integrerte forsterkeren STR-DN1080 har støtte for DTS:X™, samt Hi-Res og Dolby Atmos, som genererer lyd som beveger seg fritt i tre dimensjoner. Forsterkeren er utstyrt med andre teknologier også, som skaper et akustisk rom som er unikt for Sony, med Speaker Relocation som sørger for et optimalt akustisk miljø selv i begrensede omgivelser i hjemmet, og Phantom Sound Back som genererer fyldig surroundlyd som sprer seg til hvert eneste hjørne i rommet.

I tillegg til de nevnte produkter vil Sony vise frem utvalget av sine WiFi-kompatible lydprodukter*1 og Sony 4K HDR TV-er med Android TV som er kompatible med Google Home gjennom Google Assistant. Med en enkel stemmekommando kan du streame musikk fra tilkoblede lydprodukter på tvers av flere rom, samt få tilgang til YouTube TM og musikktjenester på TV-en din. 

Sony lanserer også fire nye trådløse høyttalere i EXTRA BASS-serien (SRS-XB40, SRS-XB30, SRS-XB20 og SRS-XB10), med stilige lysfunksjoner perfekt for festlige anledninger. Sony viser også frem to nye hodetelefoner i samme serie (MDR-XB950N1 og MDR-XB950B1) med buldrende bass. Med appen ”Sony Headphones Connect” (lanseres våren 2017) kan du skreddersy lytteropplevelsen og velge mellom ulike lydmiljøer, alt fra utested til konserthall. Med nye Walkman NW-A35 kan du lytte til favorittlåtene med krystallklar lyd. Den har et l

evende design som er enkelt å bruke og som er godt egnet for enhver livsstil og musikksmak

*1: Trådløse høyttalere, hjemmekinoanlegg og flerkanals, integrerte forsterkere med innebygget Chromecast.

Fotoprodukter

Den nye laserlysprojektoren VPL-VZ1000ES*2 Ultra-Short Throw som ble annonsert på CES 2017 har et plassbesparende design som vil passe godt inn i en stue, og vil gjøre det enkelt å glede seg over det oppslukende 4K HDR-bildet på storskjerm. Takket være en ultra-kort kasteavstand kan VPL-VZ1000ES viser bilder fra så nærme som 15 centimeter*3 unna lerretet, slik at du slipper å bekymre deg for silhuetter som kommer i veien.

Innenfor kringkastingsutstyr som brukes til å lage 4K-innhold, inklusive direktesendte sportssendinger, vil Sony vise frem produkter som kan skape den unike Sony-opplevelsen, slik som live-kamerasystemet HDC-4800 som kan ta video i 4K/8x supersaktefilm, samt den profesjonelle OLED-monitoren PVM-X550 55”.

Sist, men ikke minst, vil Sony vise frem sitt skalerbare storskjemsystem som er laget av skjermenheter med den unike skjermteknologien CLEDIS™ som bruker superfine LED-er som lyskilde. Dette systemet vil bli vist frem på en skjerm som er omtrent 9,7 meter (horisontalt) x 2,7 meter (vertikalt) stor, og som gjengir rikholdige fargetoner og jevne bilder på en måte som til nå ikke har vært mulig med eksisterende storskjermer.

*2: Modellen skal selges på det amerikanske markedet. Modellnavn vil variere fra region til region.

*3: Avstanden fra enden av projektorkroppen til lerretet, med en antatt visningsstørrelse på 100” (16:9) .

Spill og nettverk

PlayStation®VR er et Virtual Reality (VR)-system som tar PS4™ til et nytt nivå hva gjelder innlevelse og som beriker spillopplevelsen. Besøkende på messeområdet til Sony vil få gleden av å prøve en ektefølt bilsimulator med “Gran Turismo Sport” gjennom å bruke PlayStation®VR, samt begi seg ut på eventyr med ”Farpoint”, hvor de bruker PlayStation®VR Aim Controller til å ta ut fiender.

Life Space UX

Konseptet Life Space UX defineres av at det vil levere unike opplevelser til hjemmet, med nye måter å forandre rommene du oppholder deg i. I denne kategorien vil Sony for første gang vise frem en ny konseptmodell som kalles “New 4K Projector -It’s all here-”, som byr på et nytt møte med diverse innhold, som bøker, filmer og musikk. Du kan naturligvis bruke den som en vanlig projektor og vise innhold på en vegg. Derimot er ideen bak “-It’s all here-” at du i tillegg skal kunne oppdage nytt innhold. For eksempel kan du bruke den til å vise et stort utvalg av bokomslag på veggen, velge ut en bok du liker og bla igjennom den på veggen. I tillegg vil de allerede lanserte produktene 4K Ultra Short Throw Projector, LED Bulb Speaker, Portable Ultra Short Throw Projector og Glass Sound Speaker bli vist frem på messeområdet til Sony.

*Alle produktnavn som er nevnt her er varemerker eller registrert varemerker tilhørende Sony Corporation eller sine respektive eiere.

*Android, Google Home and Chromecast er varemerker som tilhører Google Inc.