Følg Sony Norway

Sony lanserer nye trådløse høyttalere; SRS-RA5000 og SRS-RA3000

Pressemelding   •   jan 08, 2021 15:00 CET

  • Nyt en førsteklasses lytteropplevelse hjemme, med lydkalibrering
  • Opplev lyden som fyller rommet med Sonys 360 Reality Audio og Immersive Audio Enhancement-teknologi
  • SRS-RA5000 og SRS-RA3000 er enkelt å sette opp og bruke

Sony har lansert to nye trådløse høyttalere – SRS-RA5000 og SRS-RA3000. De gir en førsteklasses, sømløs lytteopplevelse som du kan nyte hjemme. Utstyrt med Sonys unike lydteknologi gir disse høyttalere en omgivende lyd som fyller rommet. Høyttalerne gjør at du kan dypdykke inn i favorittmusikken din, og lage en avslappende atmosfære i hjemmet, med musikken som din gode følgesvenn.

Hør forskjellen

RA5000 og RA3000 er et storslagent tillegg, enten du leser, lager mat, jobber eller hører på favorittmusikken din. Begge de nye høyttalerne er designet for å gi deg en lydopplevelse av høy kvalitet og 2-kanals lydopplevelse, passer de perfekt inn i ethvert hjem.

I tillegg tilbyr RA5000 og RA3000 en lyd som fyller hele rommet, takket være Sonys unike lydteknologi. På grunn av på Immersive Audio Enhancement og 360 Reality Audio-teknologi vil begge høyttalerne fylle rommet med lyd – både vertikalt og horisontalt. 360 Reality Audio-låter, som kan nytes gjennom kompatible strømmetjenester[1], med tredimensjonal lyd, kan levere den ultimate lydopplevelsen når de spilles fra RA5000 eller RA3000. Immersive Audio Enhancement, en unik algoritme fra Sony, kan endre hvilken som helst av dine 2-kanals låter til å fylle et helt rom med lyd, og dermed ta lytteropplevelsen ett hakk videre.

RA5000 er også Hi-Res Audio-sertifisert, og tilbyr overlegen lydkvalitet gjennom High-Resolution Audio-avspilling. RA5000 har tre høyttalere som sprer musikken vertikalt, mens de tre høyttalerne i midten sprer lyden horisontalt. Høyttaler-enheten inneholder neodym-magneter med høy magnetisme og en mica-forsterket cellulær membran som gjør høyttaleren slitesterk, samtidig som den beholder en kompakt størrelse. Dette suppleres med en subwoofer som bidrar til å fylle rommet med en rik, dyp bass. RA5000 gir deg alt fra dype bass-noter til høye, lyse noter.

RA3000 gir lyd i alle retninger med dyp bass ved å bruke en høyttaler som dekker hele spekteret, en omni-diffuser som sprer lyden gjennom hele rommet – i alle retninger – og en dobbel passiv radiator som produserer dyp bass. Høyttalerens overlappende diskanthøyttalere danner en bølgefront som går oppover, og dermed gir ut lyd vertikalt. Dette skaper en oppslukende opplevelse for lytteren.

Nyt en sømløs førsteklasses lytteropplevelse

Både RA5000 og RA3000 har en lydkalibrering som gir optimal ytelse av lyden uansett hvor de brukes. Det er kun å holde inne Immersive Audio Enhancement-knappen på RA5000-høyttaleren, og den vil utføre en detaljrik lydkalibrering for optimal ytelse i rommet den er plassert i. RA3000 tilbyr uanstrengt automatisk justering i bakgrunnen mens du nyter dine favorittlåter. For å aktivere RA3000 sin automatiske kalibrering trenger du kun å sku på høyttaleren der du vil plassere den i huset, og høyttaleren vil kalibrere seg selv i den nye posisjonen.

Si takk og farvel til tiden hvor du må fikle med en fjernkontroll for å opprettholde jevnt volum; Auto Volum finnes på både RA5000 og RA3000, og tar oppgaven med å finne det perfekte lydnivået for hver sang. Høyttaleren justerer lyden låt for låt, for å gi den den beste lytteropplevelsen.

Få mest mulig ut av hjemmehøyttalerne dine

Både RA5000 og RA3000 er kompatibel med Google Assistant[2]-aktiverte enheter med innebygd Chromeast, og Amazon Alexa[3]-aktiverte enheter. Da kan du enkelt styre din egen musikk ved å bruke din foretrukne stemmeassistent. Bare ved å bruke stemmen din kan du både starte og stoppe musikken, justere volumet og gjøre andre valg. Begge høyttalerne støtter avspilling i flere rom samtidig. Da kan du spille samme sang, eller forskjellige sanger, i ulike rom – samtidig – ved å lage høyttalergrupper med Google Home eller Amazon Alexa-apper.

Du kan kontrollere høyttalerne fra hvor som helst i huset med «Sony | Music Centre»-appen på smarttelefonen din. Da kan du tilpasse innstillinger for å oppnå en personlig lytteropplevelse for deg og din familie.

Både RA5000 og RA3000 kan trådløst kobles til BRAVIA TV-er[4] for å forbedre lydkvaliteten på TV-en. Med dette kan du gjøre filmkveldene enda mer spennende. Begge høyttalerne er Wi-Fi-aktiverte, har Bluetooth®-teknologi, NFC[5], er kompatible med Spotify Connect[6] og har innebygd Chromecast sånn at du kan pare høyttaleren med smarttelefonen eller nettbrettet ditt for å enkelt strømme favorittmusikken din på den måten du vil.

Passer inn hvor som helst

Begge høyttalerne, RA5000 og RA3000, har unikt design som er en perfekt kombinasjon av ingeniørarbeid og stil. Begge modellene er tilgjengelig i svart med kobberdetaljer, mens RA3000 også kommer i lys grå med sølvdetaljer. 

Med kompakt størrelse og lite avtrykk vil RA3000 passe inn hvor som helst. Den er også fuktresistent[7], slik at du kan nyte lyden fra høyttaleren både på kjøkkenet og på badet.

SRS-RA5000 har en veiledende pris fra 5500 NOK, og er tilgjengelig fra februar 2021.

SRS-RA3000 har en veiledende pris fra 3500 NOK, og er tilgjengelig fra februar 2021.

For produktspesifikasjoner, se:

--

[1]Krever nedlastning av “Sony | Music Centre”-app. Abonnement som er kompatibelt med nettbaserte musikktjenester og tredjeparts vilkår og betingelser, bruker og avgifter kan forekomme. Kompatible tjenester kan være utilgjengelig i visse land/områder. Les mer på www.sony.net/360RA/ for å sjekke kompatibiliteten til applikasjonen eller tjenesten.

[2] Google, Google Home og alle relaterte logoer er varemerket av Google LLC. Google Assistant er ikke tilgjengelig i alle språk og land/områder.

[3] Amazon Alexa og alle relaterte logoer er varemerket av Amazon.com, Inc. eller deres tilknyttede selskaper. Amazon Alexa er tilgjengelig på utvalgte spark, og i utvalgte land/regioner.

[4]Trådløs sammenkobling via Bluetooth®-teknologi, BRAVIA® støtter Bluetooth® A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) er påkrevd. Kompatible TV-er: https://www.sony.net/bluetooth-connection/

[5]Kun tilgjengelig på SRS-RA5000

[6]Spotify Connect™ er ikke tilgjengelig i alle land/områder. 

[7]Produkter er fuktresistent, men ikke vanntett. Ikke bruk produktet nært vann, eller eksponer det for rennende vann eller vannsprut. Fuktresistensen er basert på våre malinger under et spesifikt temperatur- og fuktighetsnivå (35 °C/35%-95%). Ikke bruk produktet nært badekar, kjøkkenvask, utslagsvask, svømmebasseng eller lignende.

Om Sony Corporation
Sony Corporation er et kreativt underholdningsselskap med et solid teknologisk fundament. Med alt fra tjenester som spill og nettverk til musikk, film, elektronikk, bildesensorer og finans er Sonys formål å fylle verdenssamfunnet med følelser gjennom kreativitet og teknologi. For mer informasjon, besøk http://www.sony.net/.