Følg Sony Norway

SONY LANSERER NYE PRODUKTER PÅ IFA 2018

Pressemelding   •   aug 30, 2018 13:20 CEST

30. august, 2018

Berlin – Sony viser frem flere av sine nyeste produkter på elektronikkmessen IFA i Berlin, 28. august – 5. september, 2018.


Pressekonferansen torsdag 30. august kan streames via følgende nettadresse: www.sony.co.uk/electronics/ifa

Her er noen av høydepunktene fra Sonys lansering på IFA 2018:

Lyd og TV/hjemmeunderholdning

WH-1000XM3 wireless noise canceling headphones

Sony lanserte WH-1000XM3, det nyeste tilskuddet i 1000X-serien med trådløse, støyreduserende hodetelefoner. Den nye modellen er utstyrt med Sonys markedsledende støykanselleringsteknologi*1 som i tillegg har blitt kraftig oppgradert, takket være den nye HD Noise Cancelling Processor QN1 som gir om lag fire ganger så god ytelse. I tillegg til å dempe lavspekterlyd som blant annet bakgrunnsstøy ombord i fly, sørger den nye komponenten også for å fjerne høyspekterlyd som gatestøy og samtaler. Videre sørger den innebygde høykvalitetsforsterkeren til QN1-prosessoreren for at også lydkvaliteten med WH-1000XM3 heves ytterligere et nivå. 

Et annet tilskudd i kategorien trådløse hodetelefoner fra Sony er nye WF-SP900. Disse helt trådløse sportshodetelefonene er vanntette2 og støvtette3, og har internt minne slik at du har muligheten til å spille av musikk uten mobil eller annen avspiller – for eksempel på svømmetur. WF-SP900 har naturligvis også støtte for Bluetooth, slik at du også kan streame musikken din slik du pleier.

Sonys anerkjente Signature Series representerer selve kulminasjonen for de mest raffinerte teknologiene til Sony, i jakten på den ypperste lydkvaliteten som kan oppnås. I denne kategorien har Sony inkludert de nye in-ear stereohodetelefonene IER-Z1R. Disse kan blant annet skilte med frekvensrespons på opptil 100 kHz for avspilling, noe som gir en hittil uovertruffen og altoppslukende lytteopplevelse.

4K OLED BRAVIA® AF9 Series

I TV-kategorien har Sony annonsert lanseringen av BRAVIA® MASTER Series i Europa fra og med september – en produktserie som tar sikte på å fullt ut gjenspeile skapernes visjoner fra da de lagde innholdet. AF9 OLED og XF9 4K LCD er utstyrt med den banebrytende bildeprosessoren Picture Processor X1™ Ultimate, som byr på dobbelt så høy evne til sanntidsprosessering i forhold til dagens high-end-modeller. Den får det aller, aller beste ut av egenskapene til både OLED og LCD.

Nye AF9 kommer med Pixel Contrast Booster, som reproduserer bilder som er tro til virkeligheten, med dypt sortnivå og høy lysstyrke. Den unike og avanserte lydteknologien Acoustic Surface Audio+ gir en enda mer altoppslukende opplevelse, takket være en aktuator i midten av skjermen, samt funksjonen TV Center Speaker Mode*4 som gjør lyden hørbar helt fra midten av TV-skjermen.

Sonys nye lyd- og TV-produkter vil stilles ut på messeområdet til IFA Berlin 2018.

*1: As of August 30th, 2018. According to research by Sony Corporation, measured using JEITA-compliant guidelines. In headband style of wireless noise cancelling headphones market.

*2: Water projected by a nozzle against enclosure from any direction shall have no harmful effects when Swimming Earbuds are attached (IPX5). Additionally, submersion in water of up to 2 meters in depth for up to 30 minutes shall have no harmful effect on the device (IPX8).

*3: The headset, when Swimming Earbuds are attached, has been tested to block and continues to block dust after stirring for 8 hours in a testing device which contains dust particles (IP6X).

*4: This feature requires a separately purchased home theater system.

XperiaTM-smartmobiler

Sony Mobile Communications avduker Xperia XZ3, den nye flaggskipmobilen med buet 3D-glass-design som går sømløst sammen med OLED-skjermen. Den nye modellen rulles ut i flere land fra og med slutten av september, 20185.

Xperia XZ3 er utstyrt med en HDR-kompatibel 6-tommers OLED-skjerm ((QHD+ 2880x1440 og 18:9-format), som bygger på Sonys prisvinnende BRAVIA OLED TV-teknologi. I tillegg vil den avanserte X-Reality™ for mobile-funksjonen «oppkonvertere» SDR-innhold til nær HDR, slik at du får svært god kvalitet på avspillingen selv om du streamer online-videoer. Flaggskipmodellen Xperia XZ3 har i tillegg ekstra kraftige høyttalere, som i kombinasjon med Dynamic Vibration System legger alt til rette for særdeles underholdende opplevelser på mobilen.

Xperia XZ3 har også fått et helt nytt brukergrensesnitt (UI), kalt Side sense, som bruker kunstig intelligens (AI) for å gjøre det enkelt å håndtere den store skjermen med kun én hånd. Bare ved å dobbelttrykke hvor som helst på en av sidene på skjermen, vil app-menyen dukke opp, og foreslå de appene eller hurtiginnstillingene du sannsynligvis ønsker å bruke – basert på tid på døgnet, lokasjon og tidligere bruksmønster.

Hovedkameraet har støtte for Sonys avanserte Motion Eye™-teknologi, med 19,2 megapiksler. Xperia XZ3 er også utstyrt med nye «Smart launch» med AI som umiddelbart klargjør kameraet så fort du holder mobilen i landskapsmodus, slik at du kan ta bilder raskt og enkelt. Kamerabrukergrensesnittet er også nytt og mer intuitivt. Front-kameraet med 13,2 megapiksler har et nytt F1.9-objektiv med en ny selfie-modus med hurtigredigeringsfunksjoner og bokeh-effekt for bakgrunner.

Xperia XZ3 lanseres med nye Android™ 9 Pie, samt Qualcomm® Snapdragon™ 845 Mobile Platform, den er vann- og støvbestandig, har støtte for trådløs Qi-lading, og en lang rekke andre avanserte funksjoner og finesser.

Xperia XZ3:https://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-xz3/

*5: Availability will vary by country or regions.

Kameraer

DSC-HX99 og DSC-HX95 er de to nyeste modellene i Cyber-shot®-serien, som kommer i salg i Europa fra og med oktober. De kommer i verdens minste*6 innpakning, og har i tillegg et ZEISS®Vario-Sonnar T* 24-720mm*7 objektiv med høy zoom. HX99 og HX95 byr på alt fra vidvinkel til super-telefoto i ett og samme kamera, og er perfekte å ha med seg både på reise og i hverdagen. I tillegg til minnekortstøtte for videoopptak i 4K-oppløsning *8, sørger det nye bildeprosesseringssystemet for at du kan knipse bilder i opptil 10 fps*9 med svært nøyaktig autofokus (AF). Andre nye funksjoner er blant annet Eye AF-teknologi, RAW format output, touch focus/touch shutter*10, samt støtte for lokasjonsinformasjon *11 via Bluetooth®.


*6: Among fixed lens digital cameras with a built-in viewfinder and telephoto end 700mm or above (angle of view, 35mm format equivalent) lens. As of August 30, 2018 press release, based on Sony research

*7: Angle of view (35mm format equivalent).

*8: Class 10 or higher micro SDHC/SDXC memory card is required to record movies in the XAVC S™ format. UHS-I (U3) is also required for recording at 100Mbps.

*9: With “Continuous shooting mode: Speed Priority Continuous Shooting”and "Image quality: Fine”

*10: DSC-HX99 only.

*11: Can be connected via Bluetooth with smartphones featuring (as of August 30, 2018 press release):
Android smartphones (Android 5.0 or later and compatible with Bluetooth 4.0 or later), iPhone/iPad (iPhone 4S or later/iPad 3rd generation or later).

Seed Acceleration Program (SAP)

FES Watch U er ett av produktene som har sitt utspring i Sonys Seed Acceleration Program (SAP), som støtter startup-prosjekter og deres forretningsvirksomheter. Dette er en mote-klokke som tar i bruk e-paper på klokkens skjerm og klokkearmbånd, hvor du kan skifte utseendet på klokken med et tastetrykk. FES Watch U kan kjøpes i Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Italia og Spania fra og med midten av september. Sony vil i tillegg vise frem et nytt sko-konsept (prototype) med utskiftbare designdeler, med 247v2-skoene fra New Balance som utgangspunkt.

FES Watch U official website: http://www.sony.co.uk/electronics/fes-watch-u-collection/fes-wa1

Concept Shoes special website: https://fashion-entertainments.com/nb247/en/

AI x Robotics

På messegulvet vil Sony også vise frem den selv autonome underholdningsroboten aibo i Europa for aller første gang. Etter lanseringen i Japan i januar, 2018 har salget av aibo passert 20 000 enheter, og lanseringen i USA skjer september i år. Innenfor AI og robotikk er det flere prosjekter som viser stadig fremgang, og Sony vil fortsette å bidra med nye ideer som utvider mulighetene med elektronikk ved å kombinere sine bilde- og lydteknologier, sensorer og mekatronikk med AI, robotikk, mobilteknologi og mer.

* All listed product names listed here are the trademarks or registered trademarks of Sony Corporation or of their respective owners.

Om Sony

Sony er en ledende produsent av lyd-, video-, foto-, spill-, kommunikasjons- og informasjonsteknologiske produkter for forbruker- og proffmarkedet. Med sine virksomheter innen musikk, bilder, dataunderholdning og online, er Sony unikt posisjonert til å være det ledende elektronikk- og underholdningsselskapet i verden. Sony registrerte en årlig omsetning på ca. 77 milliarder dollar for regnskapsåret som endte 31. mars 2018. For mer informasjon om Sony, vennligst besøk www.sony.net