Følg Sony Norway

​Sony introduserer nye 4K HDR og OLED-TV-er

Pressemelding   •   jan 05, 2017 02:05 CET

KD-65A1

Sony forbedrer sitt tilbud av 4K HDR TV-er med ny X-serie og helt nye A-serie (OLED), som gjenskaper den virkelige verden med enestående kontrast

Sony lanserer to nye serier med 4K HDR-TV-er som er designet for å levere lysstyrke i enda større spekter og med større kontrast. De nye BRAVIA TV-ene får det beste ut av innholdet som er laget for 4K HDR (High Dynamic Range), takket være kombinasjonen av Sonys unike bildebehandling og skjermteknologi.

Utvalget av HDR-innhold har aldri vært større enn det er i dag, mye på grunn av fremveksten av strømmetjenester, 4K UHD Blu-ray og nylig oppdaterte PlayStation®4-spill. Derfor har det også blitt viktigere enn noen gang at TV-ens bildebehandlingsegenskaper er nøyaktige, og klarer å gjengi et bilde slik film- og spillskaperne har tenkt seg. 4K HDR Processor X1™ Extreme fra Sonys flaggskipserie Z Series har høstet stor anerkjennelse for sin evne til å produsere virkelighetsnære bilder med overlegen struktur, dybde, farge og kontrast, som har bidratt til å løfte HDR-innhold til et nytt nivå. Med de to nye X- og A-seriene vil Sony introdusere den samme kraftige prosessoren til et bredere publikum.

Den nye XE93-serien kan i tillegg til X1 Extreme-prosessoren skilte med den nye og forbedrede LED bakgrunnsbelysningen Slim Backlight Drive+ som leverer inntil ti ganger så høy XDRi -kontrast som vanlige LED-TV-er uten lokal dimming.

Sony introduserer samtidig 4K HDR OLED TV som «Bravia OLED». Den nye A1-serien vil gi en helt ny visuell opplevelse med kombinasjonen av overlegen bildekvalitet med OLED og X1 Extreme, samt banebrytende formfaktor og et høyttalersystem som verden ikke har sett maken til – Acoustic Surface™ – hvor lyden leveres direkte fra TV-skjermen.

I tillegg til 4K HDR OLED A1-serien og XE93/XE94-serien med 4K HDR Processor X1 Extreme, lanserer Sony 4K HDR-seriene XE90-serien, XE85-serien og XE80-serien, som leveres med den helt nye 4K HDR Processor X1.

TV-ene kommer salg i Norge i løpet av våren 2017:

4K HDR OLED A1-serien (77”, 65” og 55”)

4K HDR XE94-serien (75”)

4K HDR XE93-serien (65” og 55”)

4K HDR XE90-serien (75”, 65”, 55” og 49”)

4K HDR XE85-serien (75”, 65” og 55”)

4K HDR XE80-serien (55”, 49” og 43”)

i XDR er en forkortelse for X-tended Dynamic Range. Dette er det merkbare kontrastnivået som er utvidet med X-tendens Dynamic Range PRO-teknologi – et unikt tall som beregner kontrasten og som gjengir hva brukerne føler og opplever i virkeligheten (XDR-Kontrast). Tallet er basert på Sonys konvensjonelle TV-er uten lokal dimming.

Se vedlagte pressemelding på engelsk for mer informasjon om de nye Sony TV-ene.

Vedlagte filer

PDF-dokument