Følg Sony Norway

Sony Corporation med partnere fra musikkindustrien og flere ledende artister lanserer nytt musikkøkosystem med 360 Reality Audio

Pressemelding   •   okt 15, 2019 21:40 CEST

Fire musikkstrømmetjenester i Europa og USA er med på en viktig musikkmilepæl

Sony Corporation annonserer i dag den kommende kommersielle tilgjengeligheten av 360 Reality Audio, en oppslukende lydopplevelse som bruker objektbasert, romlig lydteknologi. Fra høsten 2019 kan lyttere i Europa og USA få tilgang til omtrent 1 000 sanger i et splitter nytt formatet fra artister som Billy Joel, Bob Dylan og Pharrell Williams, gjennom strømmetjenestene Amazon Music HD, Deezer, nugs.net og TIDAL[1].

Siden konseptet først ble introdusert på CES 2019, har Sonys 360 Reality Audio generert bred og entusiastisk støtte blant industripartnere og artister. Når lytterne hører innhold produsert i 360 Reality Audio-musikkformatet opplever de en fordypning i lyd som etterligner det retningsbestemte lydbilde av en musikalsk live-opptreden.

Sony jobber med de store musikkselskapene (Sony Music Entertainment, Universal Music Group og Warner Music Group), Live Nation, distribusjonstjenester for musikk og andre musikkorganisasjoner for å tilby teknologien til å bygge et musikalsk økosystem rundt 360 Reality Audio. Sony vil også gi spesifikasjoner for 360 Reality Audio-musikkformatet i samarbeid med Fraunhofer IIS, som er en del av Europas største organisasjon for anvendt forskning.

Deltakende streamingtjenester (planlagt for lansering i oktober 2019)

Amazon Music HD[2]

Deezer

nugs.net

TIDAL

Kompatibelt innhold

I løpet av de kommende ukene vil 360 Reality Audio tilby omtrent 1 000 sanger. Mer musikk er planlagt lagt til fra Sony Music Entertainment, Universal Music Group og Warner Music Group. De planlagte sangene vil inneholde ledende samtidsartister og tidløse klassikere.

Kompatible enheter

360 Reality Audio kan nytes fullt ut på hodetelefoner og trådløse høyttalere etter lansering.

Hodetelefoner: 360 Reality Audio kan oppleves ved bruk av hodetelefoner fra de fleste produsenter når de er kombinert med en Android™ /iOS-smarttelefon med en av de nevnte streaming-appene installert. Tjenesten vil ved lansering være tilgjengelig gjennom Deezer, nugs.net og TIDAL.

I tillegg kan lytterne glede seg over et tilpasset musikkfelt perfekt optimalisert for hver enkelt bruker når du bruker utvalgte Sony-hodetelefoner[3] og “Sony Headphones Connect”-appen[4]. Denne unike appen analyserer lytterens hørselskarakteristikker ved å bruke bilder av øredimensjoner og deretter utnytte Sonys unike algoritme.

Høyttalere: For brukeren vil det kreves et høyttalersystem med Sonys unike dekoder for 360 Reality Audio-musikkformat, flere høyttalerenheter og signalbehandlings-teknologi. Kompatible sanger kan spilles av fra Amazon Music HD ved å bruke Echo Studio.

Videre samarbeider Sony med plattform- og brikkesettleverandører for å gjøre 360 Reality Audio tilgjengelig for et bredt spekter av tilkoblede enheter.

Amazon Alexa[5]

Google Chromecast innebygd[6]

Brikkesett (chipsets) produsert av Media Tek Inc., NXP Semiconductors N.V., and Qualcomm Technologies International, Ltd.

360 Reality Audio musikkformat

Etter samarbeid med Fraunhofer IIS, som er en del av Europas største organisasjon for anvendt forskning, vil formatet være i samsvar med MPEG-H 3D Audio, en internasjonal åpen lydstandard, og være optimalisert for streaming av musikk.

For mer informasjon, se følgende nettsider:

360 Reality Audio offisielle hjemmeside: https://www.sony.net/360RA/

Utforsk historier fra artister om 360 Reality Audio på Music.com: http://www.music.com/360RA

Sony Corporation er et kreativt underholdningsselskap med et solid teknologisk fundament. Med alt fra tjenester som spill og nettverk til musikk, film, elektronikk og finans er Sonys formål å fylle verdenssamfunnet med følelser gjennom kreativitet og teknologi. For mer informasjon, besøk http://www.sony.net/.

* Alle listede produktnavn er varemerker eller registrerte varemerker for Sony Corporation eller deres respektive eiere.

* Amazon, Echo, Alexa og alle relaterte logoer er varemerker for Amazon.com, Inc. eller dets tilknyttede selskaper.

* Google og Chromecast er varemerker for Google LLC.

[1] 360 Reality Audio vil kreve et betalt abonnement på alle strømmetjenester. For detaljer om serviceplaner og tilgjengelighet i land / region, sjekk med enkeltleverandører ved lansering. Tredjepartsapper, nettverkstjenester, innhold, operativsystem og programvare kan være underlagt individuelle vilkår og betingelser og til enhver tid endret, avbrutt eller avviklet og kan kreve gebyrer, registrering og kredittkortinformasjon. Krever at produktet er koblet til det trådløse nettverket.

2 360 Reality Audio på Amazon Music HD kan per nå kun spilles på Echo Studio.

[3] For utvalgte Sony hodetelefoner, besøk https://www.sony.net/360RA/.

[4] Sony | Headphones Connect app krever nedlastning til iOS-enheter fra App Store eller Google Play for Android-enheter. Appem, nettverkstjenester, innhold, operativsystem og programvaren i appen er en del av egne vilkår og betingelser og kan bli endret og stanses når som helst, i tillegg til å kunne kreve gebyr, registrering og kredittkortinformasjon. Appen krever at produktet er tilkoblet et trådløst nettverk.

[5] Hver enhet må ha en dekoder.

[6] Hver enhet må ha en dekoder.

Om Sony Corporation
Sony Corporation er et kreativt underholdningsselskap med et solid teknologisk fundament. Med alt fra tjenester som spill og nettverk til musikk, film, elektronikk og finans er Sonys formål å fylle verdenssamfunnet med følelser gjennom kreativitet og teknologi. For mer informasjon, besøk http://www.sony.net/.