Følg Sony Norway

Sony BRAVIA XR A90J snart tilgjengelig for forhåndsbestilling

Pressemelding   •   mar 15, 2021 11:00 CET

— Snart kan Sonys beste 4K HDR OLED TV forhåndsbestilles. A90J drives av Cognitive Processor XR™ som gir enestående kontrast, super lysstyrke og ren sortfarge –

Sony annonserer at BRAVIA XR MASTER Series A90J 4K HDR OLED, verdens første TV-er med kognitiv intelligens[i], er snart tilgjengelig for forhåndssalg. A90J er OLED flaggskipet i den nye BRAVIA XR-serien med den nye Cognitive Processor XR™, som benytter en ny prosesseringsmetode designet for å replisere måten mennesker ser og hører på.

Når vi ser objekter, fokuserer vi automatisk på bestemte punkter. Cognitive Processor XR™, drevet av kognitiv intelligens, deler skjermen inn i flere soner og finner automatisk ut hva som er fokuspunktet i bildet. Mens konvensjonell AI (Artificial Intelligence) bare kan oppdage og analysere bildeelementer som bilde, kontrast og detaljer individuelt, vil den nye Cognitive Processor XR kryss-analysere en rekke elementer samtidig – akkurat som hjernen vår gjør. Ved å gjøre det vil alle elementene justert sammen med hverandre for å få det beste resultatet. På den måten blir alle scener synkronisert og naturtro.

Cognitive Processor XR analyserer også lydsignalet og justerer slik at lyden treffer presist med det som skjer på skjermen. I tillegg konverterer prosessoren alle lydformater til 3D-surroundlyd for å levere realistiske, oppslukende lydopplevelser. Prosessoren lærer, analyserer og forstår data, og optimaliserer hver eneste piksel, ramme og scene for å gi det mest virkelighetstro bildet og lyden Sony noensinne har levert.

A90J inkluderer også den eksklusive tjenesten BRAVIA CORE. Tjenesten er forhåndsinstallert på alle de nye BRAVIA XR-modellene, og gir brukerne mulighet til å streame av et utvalg av de nyeste titlene fra Sony Pictures Entertainment, inkludert et stort antall titler i IMAX Enhanced format. Bravia CORE™ er den første tjenesten med Pure Stream™-teknologien som med streaming opp til 80Mbps sikrer en kvalitet meget tett på UHB-BD.

Pris og tilgjengelighet

A90J er snart tilgjengelig for forhåndsbestilling i 65 og 55 tommer, med 83 tommer tilgjengelig senere i år. For mer informasjon, se gjerne https://www.sony.no/

 • A90J 55” (XR-55A90J): 29 999 NOK.
 • A90J 65” (XR-55A90J): 37 999 NOK.
 • A90J 83” (XR-83A90J) 79 999 NOK.

MASTER Series A90J (83, 65 og 55 tommer) OLED:

 • Cognitive Processor XR forstår hvordan mennesker ser og hører, og tilbyr en revolusjonerende opplevelse som er fullstendig oppslukende for seere.
 • XR OLED Contrast forbedrer bildeopplevelsen med mer lyskraftige highlights og forbedrede skyggedetaljer, mens XR Triluminos Pro sikrer presise og naturtro farger.
 • XR 4K-oppskaleringsteknologi oppskalerer 2K-signaler til tett på 4K-kvalitet for virkelighetstro og detaljrike bilder.
 • XR Motion Clarity-teknologien kryssanalyserer data for å sikre at bevegelser forblir jevne og lyse, uten uklarheter.
 • BRAVIA CORE™[ii]: I et unikt samarbeid med Sony Pictures Entertainment gis nye BRAVIA XR-eiere tilgang til hundrevis av timer med underholdning. Bravia CORE™ kommer forhåndsinstallert på alle nye BRAVIA XR-modeller, og tilbyr både streaming av et utvalg av de nyeste titlene [iii] fra Sony Pictures Entertainment, samt tilgang til hundrevis av titler fra Pictures Entertainments katalog, inkludert et stort antall titler i IMAX Enhanced format. Bravia CORE™ er den første tjenesten med Pure Stream™-teknologien som med streaming opp til 80Mbps [iv] sikrer en kvalitet meget tett på UHB-BD. Les mer om samarbeidet her: https://www.sony.no/electronics/bravia-core
 • Rask tilgang til en rekke innhold og tjenester med Google TV[v]
 • Enkel oppkobling til de fleste enheter, inkludert Apple® AirPlay® 2 og HomeKit™[vi]
 • Kompatibel med Amazon Alexa og Google Assistant
 • Netflix Calibrated Mode gjør det mulig å se Netflix-innhold i høy kvalitet, og IMAX® Enhanced™ gir deg IMAX-remastered bilde og lyd av DTS[vii]
 • Calman® Ready tilbyr avanserte kalibreringsfunksjoner, samt muligheten til å finjustere justeringer som ikke er mulig med vanlig bildeinnstillinger.
 • HDMI 2.1, inkludert 4K 120 fps, Variable Refresh Rate (VRR)[viii], Auto Low Latency Mode (ALLM)[ix] og eARC.
 • Forbedret Acoustic Surface Audio+-teknologi gir mer nøyaktig lydposisjonering samt filmatisk surround-lyd, som gjør at bilder og lyd harmonerer perfekt.
 • Støtter Dolby Vision® HDR og Dolby Atmos® som transformerer underholdningen ved hjelp av levende biildekvalitet og fantastisk lyd[x]
 • Ambient Optimization optimaliserer bilde- og lydkvalitet i ethvert miljø.
 • To posisjoneringsmuligheter[xi] inkludert en hero-position som fjerner forstyrrende element, og en lydplanke-posisjon for å løfte TV-en og integrere lydplanke-systemet.
 • Minimalistisk design med Seamless Edge-ramme[xii], som omfavner skjermen på en naturlig og elegant måte og gjør at seerne fokuserer på det som er viktig: skjermen.
 • Taleaktivering, som jobber sammen med Google Assistant for å tilby en enda smartere seeropplevelse.


---


[i] Inkludert en prosessor som kryss-analyserer flere bildeelementer, kombinert med fokuspunkter, og på denne måten gjenskaper menneskers perspektiv. Per desember 2020 har ingen andre merkevarer spesifikt hevdet slik kognitiv intelligens for sine TV-prosessorer. Bekreftet av Strategy Analytics.

[ii] Land og tilgjengelighet avventer bekrefting

[iii] Antall og utvalg av titler varierer avhengig av modell og kan endres.

[iv] Kjøp av en kvalifisert TV inkluderer et 24-måneders abonnement på BRAVIA CORE™. For mer informasjon om vilkår og betingelser om dette, se https://www.sony.no/electronic...BRAVIA CORE inkluderer Pure Stream™ som tilbyr streaming mellom 30MB/s - 80MB/s. For å få tilgang til Pure Stream™ på 30MB/s må du ha en internetthastighet på minst 43MB/s. For tilgang til Pure Stream™ av høyest kvalitetet som er tilgjengelig på 80MB/s må du minimum ha en internetthastighet på 115MB/s. BRAVIA CORE er ikke ansvarlige for nettverksbegrensninger eller tilgjengelig båndbredde. Utvalget av titler kan endres.

[v] Google TV sine integrerte tjenester er underlagt vilkår og betingelser som kan endres eller avsluttes uten varsel.

[vi] Apple® AirPlay® 2 og HomeKit™-funksjoner blir tilgjengelig på FY19- modeller, ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95, XG85 (85", 75", 65" og 55") / FY20-modeller ZH8, A9, A8, XH95, XH90 / FY21-modeller Z9J, A90J, A80J, X95J, X90J, X85J, X81J/X80J. AirPlay 2 og HomeKit-funksjoner krever en iOS-enhet som har 12.3-versjon eller nyere, eller en Mac med maxOS 10.14.5. Apple, AirPlay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac, og macOS are varemerket av Apple Inc., registrert i USA og andre land.

[vii] Netflix abonnement kreves. Tilgang til 4K Ultra HD avhenger av ditt Netflix-abonnement, internettjeneste, enhetens funksjoner, og tilgjengelighet. www.netflix.com/termsofuse

[viii] VRR krever fastvare-oppdatering.

[ix] ALLM krever fastvare-oppdatering.

[x] Kunder kan nyte film og serier i Dolby Vision og Dolby Atmos fra kompatible streamingtjenester som Netflix gjennom TV- streamingapper eller via kompatible avspillere tilkoblet TV via HDMI.Krever HDMI® kabel solgt separat.

[xi] 83-tommer har treposisjonsstativ

[xii] Seamless Edge kun til 65” og 55”-modellene. 83”-modellen har aluminium-ramme.

[PP1]Use local link

Om Sony Corporation
Sony Corporation er et kreativt underholdningsselskap med et solid teknologisk fundament. Med alt fra tjenester som spill og nettverk til musikk, film, elektronikk, bildesensorer og finans er Sonys formål å fylle verdenssamfunnet med følelser gjennom kreativitet og teknologi. For mer informasjon, besøk http://www.sony.net/.