Følg Sony Norway

Sony avduker to nye 4K-hjemmekinoprojektorer med avansert bildebehandling og HDR-forbedring

Pressemelding   •   apr 15, 2021 14:00 CEST

VPL-VW890ES og VPL-VW290ES leverer en omsluttende visningsopplevelse med den kraftige prosessoren «X1™ til projektor»

I dag har Sony lansert to nye hjemmekinoprojektorer med 4K-oppløsning (4096 x 2160), drevet av «X1 til projektor», som er en kraftig bildeprosessor basert på teknologien til BRAVIA TV-serien fra Sony som har blitt optimalisert for projektorer. Denne prosessoren kombinerer nyskapende teknologier for bildeanalysering med høy presisjon, noe som muliggjør unike funksjoner som Dynamic HDR Enhancer og Reality Creation. VPL-VW890ES lasermodell med 2200 lm og All-Range Crisp Focus-objektivet (ARC-F) ogVPL-VW290ES lampemodell med 1500 lm tilbyr omsluttende visningsopplevelser som leverer innholdsskaperens budskap med naturtro detaljer og teksturer, i den beste kontrasten, til forbrukerkanaler, integratorkanaler og kanaler for tilpasset installasjon (CI).

– Enten en ser film eller spiller spill, er forbrukerne stadig mer interessert i omsluttende underholdningsopplevelser hjemme i sin egen stue. 4K SXRD-projektorene våre har vært markedsledende i tilbudet av disse opplevelsene i nærmere ett tiår, og det er en glede å kunne lansere disse to nye, kraftige produktene blant det store utvalget vårt av hjemmekinoprojektorer til kundene våre, sier Christopher Mullins, produktsjef for hjemmekino ved Sony Professional Displays & Solutions.

– Med disse nye modellene som nå er tilgjengelige, viser vi vår kontinuerlige forpliktelse til å utvikle løsninger som leverer dynamiske seeropplevelser på stor skjerm, for å bringe det spektakulære inn i stuen, legger Mullins til.

VPL-VW890ES og VPL-VW290ES – vanlige funksjoner

  • Dynamic HDR Enhancer: Takket være behandlingskraften til den nyinstallerte «X1 til projektor» gjennomføres det en mer detaljert analyse, og kraften til HDR-forbedringen er bedre sammenlignet med de tidligere modellene. Denne forbedrede HDR-funksjonen analyserer hver scene for å kunne levere den beste kontrasten ved visning av HDR-innhold. Det gjør de lyse scenene enda lysere, og de mørke scenene enda mørkere. Kontrastens og lysstyrkens dynamiske rekkevidde blir ytterligere utvidet ved å koble til laseren og irisen*.
  • Unik superoppløsning med «Reality Creation»-teknologi fra Sony: Bildeprosessoren «X1til projektor» analyserer hver scene for å forbedre 4K-innholdet samt naturtro detaljer og teksturer. Selv innhold som er filmet i 2K eller Full HD, blir oppskalert til tilnærmet 4K.
  • 4K SXRD-panel: Begge modellene tilbyr 4096 x 2160 4K-bildeoppløsning med 8,8 millioner piksler for et utrolig livaktig bilde. Med dype, blekksvarte farger samt klare kinobevegelser og jevne bilder kan disse projektorene gjengi svært sterke farger, med flere toner og teksturer enn en vanlig projektor.
  • Bildekvalitet fra kant til kant: VPL-VW890ES bruker et ARC-F-objektiv som leverer feilfri bildekvalitet over hele skjermen. Dette objektivet med stor blenderåpning har et glassdesign for de tilhørende 18 elementene, inkludert seks elementer med ekstra lav brytningsindeks (ELD – extra low dispersion). Dette sikrer en optimal konvergens av primærfargene rødt, grønt og blått, selv ved kantene på skjermen, som gir et klart og levende bilde hvor enn du ser.

VPL-VW890ES – hovedfunksjoner

De nye VPL-VW890ES- og VPL-VW290ES-modellene vil erstatte henholdsvis VPL-VW870ESog VPL-VW270ES. Akkurat som deres forgjengere, vil disse nye projektorene også ha en modus for å redusere input-forsinkelser, noe som forbedrer ytelsen til skjermens reaksjonshastighet drastisk, slik at spillerne kan få den beste mulige opplevelsen, i tillegg til den slående detaljrike bildekvaliteten de forventer.

Pris og tilgjengelighet

  • VPL-VW890ES-modellen blir tilgjengelig i løpet av våren. Hvis du vil ha produktdetaljer, kan du lese mer her.
  • VPL-VW290ES-modellen blir tilgjengelig i løpet av våren, både svart og hvitt. Hvis du vil ha produktdetaljer, kan du lese mer her.

*Gjelder kun VPL-VW890ES lasermodellOm Sony Professional Displays & Solutions

Sony Professional Displays & Solutions er en del av Sony Corporation og eksisterer for å hjelpe kundene å virkeliggjøre sine visjoner ved å slippe løs den utrolige kraften til bilder. Med en vinnende kombinasjon av nyskapende teknologi og mangeårig ekspertise inngår Sony samarbeid med virksomheter av alle størrelser og utdaninngsinstitusjoner for å levere transformerende løsninger til forbrukerne. Selskapet har over 40 års erfaring og et pålitelig nettverk av etablerte teknologibedrifter. Sony tilfører ekstra verdi til virksomheter med sin portefølje av kunnskap, produkter og tjenester, i tillegg til å informere, undervise og inspirere deres kunder.

Du finner mer informasjon på www.pro.sony.eu

Om Sony Corporation
Sony Corporation er ansvarlig for Electronics Products & Solutions (EP&S)-virksomheten hos Sony Group. Med visjonen om å "fortsette å levere Kando og Anshin til folk og samfunn over hele verden gjennom jakten på teknologi og nye utfordringer", vil Sony skape produkter og tjenester som hjemmeunderholdning og lyd, bilder og mobilkomunnikasjon. For mer informasjon, besøk http://www.sony.net/.