Følg Sony Norway

Sony avduker nye, spennende produkter på IFA 2015

Pressemelding   •   sep 02, 2015 16:46 CEST

For fullstendige pressemeldinger om Sonys nye lanseringer, vennligst se her: pressesenter.sony.no

IFA, Berlin – På årets IFA-messe i Berlin, med offisiell åpning 4. september, vil Sony lansere sine nyeste produkter som underbygger Sonys filosofi om «å inspirere, trigge nysgjerrigheten og bringe frem følelser». Kazuo Hirai, president og CEO i Sony Corporation, presenterte Sonys nyeste produkter innenfor høyoppløst lyd (“Hi-Res”), mobil, foto og TV:

–Jeg tror det fortsatt er et stort potensial for innovasjon innenfor forbrukerelektronikk, og i Sony vil vi fortsette å gjøre forbedringer som kan gjøre livet ditt bedre og gi deg wow-opplevelser, sier Kazuo Hirai.

Video fra pressekonferansen kan ses her:www.sony.co.uk/ifa-press

Produkter som ble avduket på IFA inkluderer:

Serie av produkter med høyoppløst lyd

En ny serie med hodetelefoner kalt h.earTM (uttalt “hear”) og nye Walkman®-modeller vil krydre forbrukernes hverdag med fantastisk høyoppløst lydkvalitet, og ikke minst mange spennende farger. Både hodetelefonene og Walkman® har en enkel, elegant design og kommer i et utvalg sterke farger. Sammen gir de brukeren en mulighet til å oppleve fantastisk høyoppløst lydkvalitet samtidig som de spriter opp dagens antrekk.

H.ear-serien inkluderer både hodetelefoner og øreplugger. “h.ear on”-modellene ligger komfortabelt over øret, og overgangen mellom bøylen og høyttalerdelen er så godt som usynlig, noe som resulterer i en design som er enklere enn hos andre hodetelefoner. «h.ear in NC»-modellene er verdens første*1 øreplugger*2 med høyoppløst lyd og lydkansellering, noe som gjør at lytteren kan nyte en utrolig rik og helhetlig lytteopplevelse på farten. Den nye kompakte NW-A25HN Walkman® – også høyoppløst lydkvalitet og digital støykansellering – kommer sammen med et medfølgende sett med høyoppløste og støykansellerende øreplugger for å gi deg en stressfri opplevelse. Med Sonys nye fargekoordinerte lydprodukter, har god lyd aldri sett bedre ut.

Sony introduserer også NW-ZX100HN Walkman®, den siste i ZX-serien som representerer det ultimate innen lydkvalitet. NW-ZX100HN er utstyrt med høyoppløst lyd og digital støykansellering og vil også bli solgt sammen med medfølgende høyoppløste og støykansellerende øreplugger. Denne Walkman® kan skryte av kontinuerlig avspilling*3 med høyoppløst lydkvalitet i opp til 45 timer og er med andre ord enda mer portabel enn sine forgjengere.

Sony avduker også en rekke nye tillegg til sine Hi-Res-lydprodukter. Blant disse er et CAS-1 lydsystem som på tross av sitt kompakte design fortsatt er kraftig og har god gjenklang når den brukes enten med høyttalere eller hodetelefoner. Den nye RSX-GS9 bilstereoen og andre produkter innenfor Sonys portefølje av Hi-Res-produkter vil også vises frem på IFA.

*1: As of the time of publication. According to Sony research.

*2: As defined by the Japan Audio Society (JAS).

*3: In 24bit/192kHz FLAC

Xperia™ Smarttelefoner og headset


Sony annonserer sin nye flaggskiptelefon 5.2’’ Xperia Z5 og en 4.6’’ Xperia Z5 Compact som har alle de samme funksjonene og mulighetene som den større modellen, bare i et mer kompakt format. Begge modellene kommer med innovativ kamerateknologi som har styrken til en 23 MP Exmor RSTM-sensor og autofokus som kombinerer fasedeteksjon med kontrastdeteksjon, noe som skaper verdens raskeste autofokus*1 i en smarttelefon med en banebrytende hurtighet på bare 0,03 sekunder*2. Dette er muliggjort gjennom et samarbeid med Sonys aTM -kameraingeniører. Med en slik kraft i hånden vil du aldri oppleve å blunke slik at du mister øyeblikket.

Xperia Z5 og Xperia Z5 Compact gir deg en fantastisk zoomfunksjon som sørger for høy kvalitet når fotografen tar bilder eller filmer, selv ved 5x zoom. De har også forbedret bildestabilisatoren som holder bevegelser i kameraet til et minimum når man filmer – også når telefonen er festet til noe som beveger seg, som en sykkel. For første gang inkorporerer Xperia nå fingeravtrykksensor på strømknappen og gjør det enkelt å låse opp enheten. Sonys nye smarttelefoner er også vann- og støvtette (IP65/68)*3 , og har en enkel, slank design som er oppnådd ved å fusjonere rammen med et bakparti i frostet glass som er både flott og behagelig å holde i.

I tillegg til disse to modellene introduserer Sony også flaggskipet Xperia Z5 Premium som vil være verdens første*1 smarttelefon med4K*4. Denne modellen vil gjøre det mulig for brukeren både å filme i 4K og se filmen på Xperia Z5 Premiums flotte 5.5’’-skjerm. I tillegg vil denne premium-modellen være kapabel til å mate ut video direkte til en 4K TV gjennom en MHL-forbindelse. Dermed kan brukeren enkelt se på egenfilmet 4K-video på storskjerm. Modellen er også utstyrt med 4K oppskaleringsteknologi som vil forbedre annet innhold til nær 4K-oppløsning.

Som et følgeprodukt til disse smarttelefonene, vil MDR-NC750 Hi-Res øreplugger med støykansellering gi brukeren muligheten til å utnytte det fulle potensialet i Sonys Xperia-serie. De tre Xperia Z5-modellene vil sammen med ørepluggene bli lansert denne høsten, til å begynne med i utvalgte markeder.

*1: As of the time of publication.

*2: In compliance with CIPA guidelines (http://www.cipa.jp/index_e.html)

*3: Xperia Z 5 Series is waterproof and protected against dust as long as a few simple instructions are followed: all ports and attached covers are firmly closed; the phone is not taken deeper than 1.5m under water or for longer than 30 minutes; and the water should be fresh water. Casual use in chlorinated pools is permitted provided it’s rinsed in fresh water afterwards. No seawater and no salt water pools. Abuse and improper use of device will invalidate warranty. The phone has an Ingress Protection rating of IP65 and IP68. To see what this means and for more information see http://support.sonymobile.com/global-en/dm/waterproof.

*4: 3840 pixels horizontally x 2160 pixels vertically (based on SID standards)

*5: Mobile High-Definition Link

*6: Please refer to the press release for the Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, and MDR-NC750 for further details: http://blogs.sonymobile.com/category/press-releases/

Fotoprodukter


Sonys nyeste fotoprodukter inkluderer RX100IV og RX10II som ble annonsert tidligere i år, to avanserte og allsidige tillegg til Sonys Cyber-shotTM digitalkamerafamilie som gjør at alle forbrukere kan få tilgang til profesjonell kvalitet. Begge modellene kan ta opp «slow motion»-videoopptak*1som er 40 ganger saktere en standard hastighet. Før opptaket kan fotografen velge mellom 1000fps, 500fps og 250fps bildefrekvens og mellom 50p og 25p avspillingsformater*2, noe som at fotografen kan fange øyeblikket med enda mer nøyaktighet. Begge modellene er utstyrt med verdens første 1.0-type stacked Exmor RS CMOS sensor*3 med avansert signalbehandling og DRAM-minne. Exmor RSTM muliggjør en rekke funksjoner, som ultrarask Anti-Distortion-lukker med lukkertid på 1/32000 sekund, høyoppløst 4K videoopptak*4 og mye mer.

Et annet kamera Sony annonserte i år er a7RII. Selskapets nye speilløse fullformats flaggskipkamera a7RII leverer høy oppløsning (42.4 megapiksler), høy lysfølsomhet (opp til ISO 102400*5) og rask autofokus. Dette blir muliggjort av Exmor R™, verdens første *6 bakbelyste fullformats CMOS-bildesensor. Bildesensoren er også utstyrt med 399 punkters fasedeteksjons AF – verdens største AF-dekning på en fullformatsensor*6. I tillegg er a7RII utstyrt med en innebygd 5-akset bildestabilisator som kan gjøre opptak i 4K på et internt minne med full pikselavlesning*7 (uten pikselbinning).

*1: Sound cannot be recorded when shooting slow motion. An SDXC memory card of Class 10 or higher is required.

*2: In PAL. PAL / NTSC is switchable in the menu system.

*3: For digital still cameras (according to Sony research as of June 26, 2015)

*4: An SDXC memory card with a Class 10 or higher speed rating is required for XAVC S recording, and UHS Speed Class 3 is required for recording at 100Mbps. The RX100 IV can shoot 4K video continuously for up to 5 minutes.

*5: Expanded ISO range available only for shooting still images

*6: For 35mm full frame interchangeable lens cameras (according to Sony research as of June 26, 2015)

*7: When shooting in 4K in Super 35mm mode

4K BRAVIA®


Sony viser også frem sine elegante 4K BRAVIA TV-er som tidligere har blitt annonsert, inkludert 65"/55" X90C-serien som er den slankeste*1 LCD TV-en i verden – målt til ca. 4.9 mm på det tynneste. Sony introduserer i tillegg 75" X91C-serien for det europeiske markedet som er kun 15 mm tynn. Sony viser også frem S85C- og S80C-seriene (65"/55") av kurvede 4K LCD TV-er. Hver av disse seriene representerer et stort skritt fremover når det kommer til klarhet, farger, og kontraster, takket være 4K-prosessoren X1TM. Seriene har også Android TV, noe som gir brukerne en enestående tilgang til et mangfold av innhold, intuitive operasjoner, god integrasjon og kryss-funksjonalitet med smarttelefoner.

Sony har startet et samarbeid med streamingtjenester som Amazon Video for å kunne levere mer innhold i HDR (High Dynamic Range).

*1: For LCD TVs 20 inches or larger. As of the time of publication.

Spill- og nettverkstjenester

Sony Computer Entertainment “Project Morpheus”s virtuelle virkelighet (VR) tar PlayStation®4 (PS4™) til neste nivå når det kommer til innlevelse, og demonstrerer fremtiden innenfor spill. Spillerne tar enkelt på seg VR-hodesettet og blir straks omringet av en realistisk 360-graders verden som gir spilleren inntrykk av at han selv hadde tatt steget inn i spillet. Spillerens hodeorientering og bevegelser blir nøyaktig sporet slik at den virtuelle verdenen roterer i takt med spilleren og gjør den virtuelle verdenen naturlig og intuitivt i sanntid. Utstyrt med en 5.7’’ 192xRGBx 1080-oppløst OLED-skjerm og med mulighet til å gjengi bilder i 120fp produserer Project Morpheus fantastisk bilder og gir spilleren en følelse av tilstedeværelse. Project Morpheus er klar for lansering i løpet av første halvdel av 2016.

Life Space UX

Videre vil Sony vise frem produkter fra Life Space UX-serien som animerer og skaper helt nye grensesnitt i fysiske rom. Den 10 cm kubeformede prosjektoren (Portable Ultra Short Throw Projector) viser et 20" - 50" bilde og kan plasseres hvor som helst i rommet. Symphonic Light Speaker er en lysende høyttaler som fyller hvert hjørne i rommet med krystallklar lyd. Begge produktene har nytt design og er klare for å lanseres neste vår.

Life Space UX-serien ønsker med de nye produktene, 4K Ultra Short Projector som allerede er tilgjengelig og LED Bulb Speaker, å gjøre en fundamental endring i hvordan brukerne interagerer i hjemmene sine. Det gir brukerne en større frihet i hvordan de velger å bruke omgivelsene sine og foreslår nye måter å utnytte hjemmet på en meningsfull og interaktiv måte.

Seed Acceleration Program

Sonys Seed Acceleration Program er et internt system for oppstartshjelp som ønsker å sette fart i og lansere lovende, nye foretningsideer som overgår eksisterende organisasjonsgrenser. Dette programmet har gitt liv til prosjekter som "MeshTM" smart DIY kit, “FES Watch,” “Qrio Smart Lock,” “HUIS REMOTE CONTROLLER,” og “wena wrist.” Disse produktene vil for første gang bli vist frem på IFA 2015.

*Alle produktnavnene som nevnes her er varemerker eller registrerte varemerker hos Sony Corporation og dets tilknyttede selskaper.

Om Sony

Sony er en verdensledende produsent innenfor lyd, video, spill, kommunikasjons- og informasjonsteknologiske produkter for både forbrukere og profesjonelle. Med sin musikk-, bilde-, dataunderholdning- og online-virksomhet, er Sony unikt posisjonert til å være det ledende elektronikk- og underholdningsselskapet i verden. Sony registrerte en årlig omsetning på ca. 68 milliarder dollar for regnskapsåret som endte 31. mars 2015. For mer informasjon om Sony, vennligst besøk www.sony.net