Følg Sony Norway

Sony avduker en rekke nye produkter på IFA 2014

Pressemelding   •   sep 03, 2014 16:46 CEST

Basert på Sonys mål om å inspirere og begeistre kunder over hele verden, avduker Sony en rekke nye, spennende produkter på forbrukerelektronikkmessen IFA i Berlin.

For fullstendige pressemeldinger om Sonys nye lanseringer, vennligst se her  

Kazuo Hirai, President og CEO i Sony Corporation, presenterte Sonys nyeste lanseringer innenfor områdene mobil, foto, spill og nettverkstjenester på forbrukerelektronikkmessen IFA i Berlin:

– Alle våre nye Sony-produkter streber etter å gjøre mer enn kun å levere ny funksjonalitet; de vil bidra til å endre måte du bruker teknologi på og måten teknologien integreres i ditt liv. Vi ønsker ikke bare å møte dine behov, men også å bevege deg og bringe dine opplevelser til nye høyder med våre Kando-inspirerte teknologier, sier Hirai.

Produkter som ble avduket på IFA inkluderer:

Xperia™ Smarttelefoner - Xperia Z3, Xperia Z3 Compact


Sonys nye flaggskip-smarttelefon kombinerer Sonys beste teknologier, inkludert kamera, videokamera og lydteknologier, med verdens første PS4 spillopplevelse på smarttelefon gjennom PS4 Remote Play.

Med en stor 5.2’’ skjerm og avrundet aluminiumsramme fremstår Xperia Z3 som stilren og slank, med en bredde på kun 7,3mm og en vekt på 152g. Den støv- og vanntette (IP65/68) mobilen kombinerer stil med funksjon, og er tilgjengelig i fargene hvit, svart, kobber og sølvgrønn.

Xperia Z3 Compact er enkel å håndtere med én hånd, med en avrundet ramme og en vekt på kun 129g. Også denne er støv- og vanntett (IP65/68), og vil være tilgjengelig i fargene hvit, svart, oransje og grønn.

Begge modellene utnytter Sonys avanserte kamerateknologi, som 1/2.3” Exmor™ RS for mobile CMOS-bildesensor, BIONZ™ for mobile prosesseringsmaskin og det nye 25mm vidvinkelobjektivet Sony G-Lens. ISO 12800 og SteadyShotTM-teknologi reduserer støy og uklarhet samtidig som eksponeringen forbedres og farger fremstår mer levende.

Når det kommer til lyd, er begge modellene utstyrt med en utgang for høyoppløst lyd, og kommer også med Sonys banebrytende DSEE HX-teknologi som oppskalerer kvaliteten til lavoppløste musikkfiler (MP3, AAC) til tilnærmet høyoppløst kvalitet. I tillegg er begge utstyrt med innebygde, digitale støykanselleringsmuligheter som reduserer omgivelsesstøy med opp til 98 prosent.

Sony lar nå også brukerne nyte den oppslukende PS4 spillopplevelsen på sine Xperia-smarttelefoner gjennom PS4 Remote Play.

Xperia™ Nettbrett - “Xperia Z3 Tablet Compact”


Verdens slankeste og letteste (6,4mm og 270g) kompakte nettbrett tilbyr en ny og unik underholdningsopplevelse som kun Sony kan levere. Xperia Z3 Tablet Compact er enkel å håndtere med én hånd og følger design-konseptet til Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact. Også denne er støv- og vanntett (IP65/68).

Xperia Z3 Tablet Compact er verdens første nettbrett som tilbyr PS4 Remote Play, som lar brukere nyte en PS4 spillopplevelse på nettbretts store 8’’ skjerm. TRILUMINOS™ display for mobile med Live Color LED leverer skarpe bilder med rike, naturlige farger, slik at du skal få en optimal opplevelse enten du spiller eller ser på filmer.

Som ved Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact, er Xperia Z3 Tablet utstyrt med en utgang for høyoppløst lyd, DSEE HX-teknologi for oppskalering av lavoppløste musikkfiler og innebygde støykanselleringsmuligheter.

Xperia™ Smarttelefon - Xperia E3

Xperia E3 deler samme design som flaggskipserien Xperia Z3, og kommer i mange ulike farger. Utformet til å passe i brukerens hånd og utstyrt med en ripebestandig 4.5’’ skjerm, er Xperia E3 klar for å ta fatt på hverdagen. Telefonen er utstyrt med et 5 megapiksels kamera og Sonys kreative kamera-apper. Xperia E3s «shake to start» lar brukere tilpasse snarveier til sine favoritt-apper og få tilgang til dem ved et enkelt rist. Mobilens høyhastighets Qualcomm Snapdragon™-prosessor med quad-core 1.2GHz CPUs og lang batterilevetid ved Battery STAMINA Mode, lar brukerne være tilkoblet lenge og lar dem nyte underholdning når de er på farten.

SmartWear


Sony lanserer også nye SmartWear-produkter som kan brukes i kombinasjon med kompatible smarttelefoner, nettbrett og applikasjoner for å logge daglige aktiviteter gjennom «Lifelog». Ved å bruke flere ulike sensorteknologier, gjør Sony SmartWear det mulig å logge både bevegelse som antall skritt man går og søvnmønster, samt følelsesmessige aktiviteter som bilder man tar, musikk som spilles, telefonsamtaler, meldinger og andre øyeblikk brukeren ønsker å huske.

Med GPS og 4GB innebygget lagringsminne, støtter SmartWatch3 Android Wear by Google hvor man ikke kun får tilgang til informasjon og tjenester basert på sine siste aktiviteter, men hvor man også kan kommunisere og bli underholdt selv når man er borte fra smarttelefonen. SmartBand Talk er på sin side utstyrt med en kurvet, e-papir-skjerm som alltid er på, som lar brukeren snakke i telefon og utføre talekommandoer hands-free. Intuitive talekommandoer lar brukeren sjekke sin Lifelog-status ved kun ett blikk på håndleddet.

Fremover vil Sony fortsette å utvide sin produktserie av SmartWear-produkter, blant annet med en Smart Tennis Sensor som festes til brukerens tennis-racket og hvor hvert slag blir visualisert på smarttelefonen.

Lens-Style kameraserie - ILCE-QX1, DSC-QX30 og DSC-QX10


Sony utvider sin Lens-Style kameraserie med to nye modeller som enkelt kan kobles til din smarttelefon via Wi-Fi. Kameraene gir deg det beste fra to verdener – spontanitet og enkel deling gjennom din smarttelefon i kombinasjon med bildekraften og de kreative mulighetene til et avansert kamera.

ILCE-QX1 er utstyrt med den sammen APS-C CMOS-bildesensoren som Sonys speilløse kameraer med utskiftbar optikk, og sammen med en avansert BIONZ X-prosessor, som nå har forbedret områdespesifikk støyreduksjon, får du fantastiske bilder selv under dårlige lysforhold. QX1 er kompatibel med E-mount-objektiv, noe som gir deg et bredt spekter av kunstneriske muligheter.

Det kompakte DSC-QX30 sørger for skarpe bilder med sitt 30x optiske zoom objektiv, med god hjelp fra optisk SteadyShot bildestabilisator som bidrar til å eliminere uskarphet. 

I tillegg får QX10 nå to nye trendy fargevalg som passer til dagens smarttelefoner. I tillegg til sort og hvit, kommer den nå også i rosa og kobberfarge.

Action Cam Mini - HDR-AZ1VR


Enten du skal ta fatt på en fjelltur, kjøre sykkel, eller bare vandre rundt, fanger nye Action Cam Mini fantastiske opptak fra unike synsvinkler. Med sine spinkle 63 gram, er HDR-AZ1 bare to tredjedeler av størrelsen til sine andre Action cam-søsken. Men pakket inn i de små dimensjonene til dette kameraet, finner du mange av Sonys ledende teknologier som avansert SteadyShot, Full HD-bilder, klar stereolyd og andre gode funksjoner som Sonys action kameraer er kjent for. Med evnen til å fange høyhastighetsopptak på 50mbps i XAVC S og 170° vidvinkel linse, står kraften i stor kontrast til HDR-AZ1s lille størrelse.

Høyoppløst lyd - Portable lydprodukter / høyttalere


Sonys serie av lydprodukter med høyoppløst lyd gir deg musikkopplevelser slik de er ment å bli hørt. Sony fortsetter å utvide sin produktserie slik at du kan nyte urørt høyoppløst lyd hjemme, på ferie eller ved daglig pendling.

Walkman NWZ-A15 er den minste og letteste digitale musikkspilleren med høyoppløst lyd*1 på markedet, og tilbyr en lett tilgjengelig og kvalitetsrik lytteopplevelse; MDR-Z7 er førsteklasses hodetelefoner som gjelder for dagens høyoppløste lydkilder, med en kompromissløs designfilosofi som gjør utstrakt bruk av avanserte materialer; Hodetelefonforsterkeren PHA-3AC konverterer høyoppløste signaler fra enhetens digitale utgang for at du kan lytte gjennom hodetelefoner som den nye MDR-Z7 med høyoppløst lydkvalitet; MDR-1ADAC er i stand til å akseptere høyoppløste signaler opp til 192 kHz/24 bit eller DSD 2.8MHz/5.6MHz, og er perfekt for bruk hjemme eller når du er på farten.

I tillegg annonseres to nye høyttalere fra Sony som lar musikkelskere oppleve høyoppløst lyd i sitt eget hjem. Treveis SS-AC3 og toveis SS-AC5 er bygget med et kompromissløst fokus på å gjengi naturlig, engasjerende lyd fra dagens høyoppløste lydkilder. Begge modellene bygger på designet til de kritikerroste AR- og NA ES-modellene fra Sony.

*1: Based on volume ratio. As of August 2014, according to research by Sony.

Walkman - NWZ-WS610 med Bluetooth®-teknologi


Fyll på med energi i form av musikk mens du løper, svømmer eller trener generelt med den nye Bluetooth® Walkman NWZ-WS610, som lar deg strømme musikk rett fra smarttelefonen mens du trener. Valget er ditt: Lytt til musikken som er lagret på din Walkman eller strøm musikk trådløst fra internett-tjenester som Music Unlimited, Spotify and YouTube via din smarttelefon. Du trenger heller ikke være redd for å gå glipp av varslinger fra apper på din telefon når du er ute og løper: SoundMix-funksjonen kombinerer musikkavspilling med lydvarsler fra din telefon.

Også inkludert er en praktisk fjernkontroll formet som en ring som kontrollerer musikken og lar deg ta imot samtaler når du er på farten.

Bluetooth®–hodetelefoner


Nyt musikken på din egen måte med denne sesongens serie av trådløse Bluetooth®-hodetelefoner fra Sony. Hengi deg til bunnløs bass med MDR-XB950BT; omring deg med klar og utilslørt musikk med støykansellerende MDR-ZX550BN; eller sett musikk til den regntunge løpeturen med vannavstøtende og treningsfokuserte MDR-AS800BT

Alle Bluetooth®-modellene er utstyrt med NFC som tilbyr enkel tilkobling til din smarttelefon: én enkel berøring kobler hodetelefonene til mobilen, helt uten ledninger, klønete parings- eller innstillingskoder. Noen av modellene er også utstyrt med en innebygget mikrofon som lar deg utføre samtaler med klar, digital lydkvalitet mens telefonen forblir i lommen eller vesken.

BRAVIA - 4K Ultra HD TV S90B-serie: Tilgjengelighet og pris


I tillegg til de syv 4K TV-ene som Sony for øyeblikket tilbyr, vil nye BRAVIA S90 være tilgjengelig i butikk og for bestilling direkte fra Sony fra begynnelsen av oktober (forhåndsbestilling åpner rett etter IFA). S90 vil være tilgjengelig i størrelsen 75’’ og 65’’, og modellens diskret kurve inviterer deg inn i vakre 4K TV-bilder. Den avanserte bildeteknologi gjør din favorittunderholdning virkelig med utrolig klarhet og virkelighetsnære farger. Et nytt 4.2-kanals multivinkel Live Speaker-system bruker separate driverenheter som er presist innstilt for at du skal få opplevelsen av virkelig 360° surround-lyd.

BRAVIA - 4K-innhold


Stadig mer 4K-innhold som kan nytes på årets BRAVIA™-serie av 4K Ultra HD TV-er blir tilgjengelig – og mye mer er i vente. For alle eiere av en 2014 BRAVIA TV, er den nye HEVC (H.265)-standarden en god nyhet: standarden gjør nemlig kodingen av 4K-bilder og -lyd mye mer effektivt enn før. HEVC støtter funksjoner som er standard på alle de nye modellene, slik at du allerede nå kan nyte innspilt eller strømmet 4K-innhold.

Skulle du ha en eldre 4K BRAVIA TV uten innebygget støtte for HEVC, så er heller ikke det noe problem. Sonys FMP-X5 4K mediespiller inkluderer en 4K HEVC-dekoder, som leverer en ideell strømmingsløsning til det stadig økende utvalget av 4K-innhold.

Hjemmekinoprosjektor – VPL-VW300ES


Sony er i front når det gjelder å levere fantastisk bildekvalitet i 4K-oppløsning (4096 × 2160). VPL-VW300ES kommer med Sonys 4K SXRDTM-teknologi som gir høyoppløselige bilder, uten å gå på kompromiss med verken dyp kontrast eller muligheten for raske bevegelser. 4K-funksjonene, kombinert med en lavere pris enn for VPL-VW1100ES og VPL-VW500ES, gjør at VPL-VW300ES kan skape den ultimate hjemmekinoopplevelsen for enda flere seere.


Sony er en verdensledende produsent innenfor lyd, video, spill, kommunikasjons- og informasjonsteknologiske produkter for både forbrukere og profesjonelle. Med sin musikk-, bilde-, dataunderholdning- og online-virksomhet, er Sony unikt posisjonert til å være det ledende elektronikk- og underholdningsselskapet i verden. Sony registrerte en årlig omsetning på ca. 75 milliarder dollar for regnskapsåret som endte 31. mars 2014. For mer informasjon om Sony, vennligst besøk www.sony.net