Følg Sony Norway

Sony annonserer utvidelse av 360 Reality Audio-økosystemet

Pressemelding   •   jan 08, 2021 15:00 CET

Kunder og innholdsskapere tilbys en rekke nye tjenester og enheter

Sony lanserer i dag en utvidelse av 360 Reality Audio. Det inkluderer blant annet en nye videostreamingsfunksjon, og verktøy for å lage innhold. Med disse oppdateringene vil Sony fortsette å utvide 360 Reality Audio-systemet.

I 2019 introduserte Sony 360 Reality Audio. Dette har gjort det mulig for artister og kreatører å produsere musikk gjennom å kartlegge lydkilder som vokal, koring og instrumenter med posisjoneringsinformasjon, og plassere lydene på spesifikke steder i et rom. Denne revolusjonerende musikkopplevelsen, drevet av Sonys lydteknologi, vekker følelsen av å være i et musikkstudio eller på en konsert – uten å forlate hjemmet ditt.

Lyttere har per januar 2021 tilgang til omtrent 4 000 sanger i 360 Reality Audio, fra artister som Alicia Keys, Lil Nas X, Megan Thee Stallion, Noah Cyrus, Zara Larsson, med flere. I dag legger også Sony til flere muligheter for dette innovative musikkformatet. Videre kan du lese mer om oppdateringene for både lyttere og kreatører:

Arbeider med å utvide 360 Reality Audios økosystem

Den aller første tjenesten for videostreaming i 360 Reality Audio

Sony introduserer i dag live videoinnhold med oppslukende 360 Reality Audio-lyd. For å vise frem de nye videomulighetene skal den svenske Sony Music Entertainment-artisten Zara Larsson holde en liveopptreden i 360 Reality Audio 11. januar kl. 23.00. Seere vil få muligheten til å strømme opptredenen med Artist Connection-appen[1] på sin smarttelefon. Med utvalgte Sony-hodetelefoner og Sony | Headphones Connect-appen[2], kan man få analysert sin øreform og på den måten få en individuell tilpasset lytteropplevelse.

360 Reality Audio gjør det mulig å lage musikkopplevelser hvor lytterne får samme inntrykk som de ville fått på en live-konsert. Sony håper å utnytte denne lydteknologien for å kunne lage en innovativ løsning for alle musikkelskere som ikke får dratt på konserter.

Sony, plateselskaper og tjenesteleverandører jobber sammen for å begynne streamingen det nye videoinnholdet i løpet av året.

Introduserer ny 360 Reality Audio Creative Suite

Sony og Virtual Sonics, Inc. har utviklet en ny programvare for innholdsutvikling, som kalles 360 Reality Audio Creative Suite. På den måten blir det lettere å lage 360 Reality Audio-innhold for artister og kreatører. 360 Reality Audio Creative Suite plugin-programvare går fint sammen med populære digitale musikkarbeidsstasjoner (DAW). Virtual Sonics, Inc. lanserer programvaren i slutten av januar, via datterselskapet Audio Features, Inc.

I tillegg lanserer Sony og Music.com, distribuert av The Orchard, programmet Creators’ Program, som gjør det mulig for kreatører å lage 360 Reality Audio-innhold ved å bruke 360 Reality Audio Creative Suite, og deretter strømme sitt eget innhold.

På årets CES kan du se en video om hvordan den Grammy-vinner Keith Harris produserer og endrer musikken ved å bruke 360 Reality Audio Creative Suite.

Utvider kompatible enheter og lisenser

I løpet av våren vil de 360 Reality Audio-kompatible høyttalerne SRS-RA5000 og SRS-RA3000 bli tilgjengelig på markedet. De Wi-Fi-aktiverte høyttalerne gir oppslukende 360 Reality Audio-lydopplevelse, som fyller hele rommet ved å bruke Sonys unike Immersive Audio Enhancement-algoritme. Høyttalerne kan styres gjennom Google Assitant-[3] eller Amazon Alexa-enheter[4], og på den måten kan du enkelt styre musikken etter eget ønske.

360 Reality Audio kan også oppleves gjennom hodetelefoner fra de fleste produsenter, kombinert med en smarttelefon fra Android™ eller iOS som har kompatibel strømmetjeneste installert[2]. I tillegg samarbeider Sony med andre elektronikkselskaper for å promotere 360 Reality Audio-oppplevelsen.

For å kunne fortsette å utvide biblioteket med kompatible lydenheter vil Sony lisensiere følgene teknologier i tiden fremover:

1. Individuell teknologi for hodetelefoner, som analyserer lytterens hørselskarakteristikker.

2.Teknologi som gjør at smarttelefoner og biler kan spille 360 Reality Audio.

For mer detaljer kan du besøke disse nettsidene:

# # #

*Alle produktnavn er varemerket eller registrerte varemerker hos Sony Corporation eller deres respektive eiere.

[1] Artist Connection-appen må lastes ned fra App Store til iOs-enheter, eller fra Google Play til Android™-enheter.

[2] Headphones Connect-appen må lastes ned fra App Store til iOs-enheter, eller fra Google Play til Android™-enheter. 360 Reality Audio krever abonnement til kompatible strømmetjenester, og tredjeparts vilkår, betingelser, bruker og avgifter kan forekomme.

[3] Stemmefunksjon er kompatibel med Android-smarttelefon (Google App) eller iPhone (Siri). Bluetooth®-tilkobling kreves.

[4] Amazon, Echo, Alexa og aller relaterte logoer er varemerket av Amazon.com, Inc. eller deres tilknyttede selskaper. Amazon-bruker kreves. Bluetooth®-tilkobling kreves.

Om Sony Corporation
Sony Corporation er et kreativt underholdningsselskap med et solid teknologisk fundament. Med alt fra tjenester som spill og nettverk til musikk, film, elektronikk, bildesensorer og finans er Sonys formål å fylle verdenssamfunnet med følelser gjennom kreativitet og teknologi. For mer informasjon, besøk http://www.sony.net/.