Følg Sony Norway

Lemurer og langurer ser 4K TV for å venne seg til sitt naturlige miljø.

Pressemelding   •   des 08, 2015 08:00 CET

BRAVIAs bildekvalitet gir dyrene mulighet til å oppleve sitt nye habitat som en del av ’Back to the Wild’ programmet

Den internasjonale dyreviltvernsorganisasjonen Aspinall Foundation, har installert Sony BRAVIA 4K TV-er i egne områder for å vise dyrene detaljrike opptak for å introdusere dem til sitt nye habitat i 2016.

Forsøket er en del av et større program for å forberede lemurer og langurer til deres neste store reise. TV tittingen skal forhåpentligvis gjøre dyrene bedre i stand til å håndtere nye situasjoner.

Denne uken har Port Lympne Reservat i Kent, England, installert Sony BRAVIA X90C 4K Ultra HD TV-er i burene til lemurene og langurene. Forsøket er en del av dyreviltverns organisasjonens ‘Back to the Wild’ program, og de lar dyrene se opptak av deres naturlige habitat på Java og Madagaskar i detaljrik, naturtro 4K kvalitet, for å gjøre seg kjente med sine nye potensielle hjem.

- Hos Port Lympne er vi alltid på utkikk etter nye måter å engasjere og stimulere dyrene. Vi bruker alle slags forskjellige teknikker for å holde dyrene våre så interesserte og livlige som mulig. Noen ganger kan det innebære en sanseopplevelse i form av duft eller smak, nye klatre muligheter eller leker. Men denne gangen ønsket vi å prøve noe litt annerledes for å se om de ville være interessert i å oppleve sine naturlige habitater, kommenterer Simon Jeffery, dyresjef hos Port Lympne Reservat.

- Selv om våre store innhegninger er designet for å likne dyrenes naturlige habitat så mye som mulig, har vi bestemt oss for å la langurene oglemurene få en ekte kikk på områder som potensielt kan bli deres nye hjem. Sony BRAVIA 4K TV har en bildekvalitet som er så skarp og så detaljert at det nesten er som å se en regnskog med egne øyne, ser han.

Den nye BRAVIA X90C serien gir fantastisk bildekvalitet, og takket være den kraftfulle 4K prosessoren X1, er fargen, skarpheten og kontrasten i hvert bilde enda mer naturtro.

- Siden 2012 har vi gjeninnført flere grupper med langurer, gibboner og tre- apekatter fra Port Lympne Reservatet og vår søster park, Howletts Wild Animal Park, til beskyttede skoger i Java. Vi planlegger å sende denne gruppen med langurer dit i 2016, forklarer Simon og legger til:

- Selv om vi har samarbeidet tett med lokale myndigheter på Madagaskar i lang tid, har vi fortsatt ikke introdusert lemurer som er født i fangenskap til denne unike øya. Våre undersøkelser og forarbeid har vært veldig positivt, og vi gleder oss til å starte på arbeidet med å sende lemurer tilbake til den frie naturen der hvor de hører hjemme.

Som en del av The Aspinall Foundation ønsker Port Lympne Reservatet å beskytte sjeldne og truede dyrearter, og returnere dem til sikre områder der hvor de hører til, såfremt det er mulig. Port Lympne er tungt involvert i utveksling og avlsprogrammer i hele verden, og de har mange gode resultater å vise til.

Andre deler av dette programmet handler om å sikre at god infrastruktur er på plass, at alle i feltet er godt nok utstyrt for å fullt overvåke før og etter gjeninnførelsen, at riktige innhegninger bygget slik at dyrene kan akklimatisere seg og finne seg til rette i sine nye hjem og gradvis endre sitt kosthold. Ekspertveterinærer og dyrepassere er også involvert gjennom hele prosessen for å sikre en smidig overgang.

– slutt –

Om BRAVIA X90C

Den nye BRAVIA X90C serien byr på imponerende 4.9mm tykkelse, en vakker formfunksjonalitet og gir deg muligheten til å nyte fantastiske 4K-bilder med eksepsjonell skarphet, naturtro farger og glitrende kontrast.

Den kraftige 4K prosessoren X1 gir fantastisk bildekvalitet uansett hva du ser på. Hver kilde er intelligent analysert og oppskalert til nær 4K oppløsning, fra TV-sendinger, Blu-ray-plater og DVD-er, til 4K Internett-videoer.

BRAVIA byr på enda mer naturtro farger - nå ytterligere forsterket av den kraftige 4K prosessoren X1 og dens fargekartteknologi. Den fremkaller fyldige, virkelighetstro røde, grønne og blå farger. Du vil også nyte det bredeste fargespekteret noensinne, takket være Sonys TRILUMINOS Display, noe som er unikt for Sony.

X90C er også High Dynamic Range (HDR) kompatibel som betyr at den gjengir et større dynamisk område på lysstyrke eller lysstyrkenivåer, og gir større kontrast til skjermen. Denne økte kontrasten avslører de subtile nyansene i bildet, fra svarte detaljer og skygger til de lyseste hvite.

Om Port Lympne Reserve

Port Lympne Reserve, ligger nær Ashford i Kent, og er en av de største dyreparkene med ville dyr i England. Med over 600 mål er dette reservatet Kents autentiske safaripark. Besøkende kan hoppe om bord på en safaritruck og reise til den «Afrikanske savannen» – 100 mål med Kent savanne, med afrikanske dyr, spektakulær utsikt over Kents åssider, landsbygd og kyst.


Kjent for sitt åpne landskap og naturlige skjønnhet- reservatet er et ynglende fristed for noen av verdens mest utrydningstruede dyrearter, og parken legger sin ære i å sørge for store naturlige innhegninger som gir ly og privatliv.


Port Lympne tilbyr også ulike typer overnattingstilbud, inkludert luksus glamping, camping hytter, boutique hotell, koselige hytter og luksus trehytter som gir en moderne følelse.


Port Lympne jobber med The Aspinall Foundation, og tar bevaring av arter på alvor. Billettinntekter bidrar med å drifte arbeidet med å bevare truede dyrearter i alle verdens kontinenter. www.aspinallfoundation.org/portlympne

Om Sony

Sony er en verdensledende produsent innenfor lyd, video, spill, kommunikasjons- og informasjonsteknologiske produkter for både forbrukere og profesjonelle. Med sin musikk-, bilde-, dataunderholdning- og online-virksomhet, er Sony unikt posisjonert til å være det ledende elektronikk- og underholdningsselskapet i verden. Sony registrerte en årlig omsetning på ca. 68 milliarder dollar for regnskapsåret som endte 31. mars 2015. For mer informasjon om Sony, vennligst besøk www.sony.net