Følg Sony Norway

​Kraften fra Sony i to nye banebrytende smarttelefoner med 3D-skanning - Xperia™ XZ1 og Xperia™ XZ1 Compact

Pressemelding   •   aug 31, 2017 13:15 CEST

  • Flaggskipet Xperia XZ1, i tynn metalldesign, er utstyrt med det banebrytende Motion Eye-kameraet som tar opp film i Super slow motion, med oppdatert Predictive Capture og Autofocus Burst.
  • Xperia XZ1 Compact bygger videre på Sonys unike arv av kompakte smarttelefoner med maksimal ytelse. Telefonen er utstyrt med en 4,6 tommers skjerm, det nye Motion Eye™-kameraet, Hi-Res Audio og et fontkamera i supervidvinkel med 120 graders synsfelt (FoV).
  • Sonys nye verdensomspennende 3D Creator lar deg enkelt skanne ansikt, hode eller andre objekter til 3D-modeller. Bruk dine 3D-kreasjoner på morsomme måter i meldingsapper og på sosiale medier, eller bruk 3D-print som unike suvenirer – et gjennombrudd i mobil kreativitet.
  • Både Xperia XZ1 og Xperia XZ1 Compact er utstyrt med Qualcomm® Snapdragon™ 835 for bransjeledende ytelse og superrask nedlastningshastighet1.
  • Xperia XZ1 og Xperia XZ1 Compact kommer i salg fra 6. oktober 2017. Forhåndsbestilling er mulig fra og med 14. september, hvor Xperia XZ1 kommer med de nye hodetelefonene h.ear on 2 Wireless NC (WH-H900N) på kjøpet.

To nye modeller med banebrytende teknologi

Under IFA 2017 presenterer Sony Mobile to nye medlemmer i Xperias flaggskipfamilie – Xperia™ XZ1 og Xperia™ XZ1 Compact. Begge er utstyrt med Sonys nye Motion Eye-kamera, som fanger detaljer utover det menneskelige øyets evne. I tillegg inneholder begge modellene banebrytende teknologi for smarttelefoner med Sonys nye unike 3D-skanningsfunksjon, bransjeledende bildeteknologi (inkludert HDR-skjerm for Xperia XZ1) og en førsteklasses lytteopplevelse, takket være Hi-Res Audio. Både Xperia™ XZ1 og XZ1 Compact kombinerer markedsledende ytelse med superrask nedlastningshastighet1, alt pakket sammen i et tidløst, eksklusivt design.

– Med Xperia™ XZ1 og Xperia™ XZ1 Compact bygger vi videre på den kompromissløse ytelsen vi introduserte i Xperia™ XZ Premium, nå i enda flere formater og med nye innovasjoner. I tillegg lanserer vi dem med Android™ 8.0, Oreo. Dermed styrker vi vår ledelse og driver utviklingen innen mobilteknologi og -kreativitet fremover, sier Rikard Skogberg, Nordisk PR- og produktansvarlig for Sony Mobile.

Ny 3D Creator app: Unik 3D-skanningXperia™ XZ1 og Xperia™ XZ1 Compact kommer med et virkelig gjennombrudd i mobil kreativitet – 3D Creator-appen er Sonys egenutviklede og innovative applikasjon for rask og enkel 3D-skanning av objekter, og tilbyr en ny verden av kreative muligheter. For første gang på en smarttelefon kan du fange 3D-skanninger av høy kvalitet på bare ett minutt, med fire forskjellige skannemodus: Hodeskanning, ansiktsskanning, matskanning og friskanning. Hver modus har en tilpasset guide for enkel bruk, og etter at du har fullført 3D-skanningen, åpnes en verden av muligheter. Del resultatet med vennene dine i sosiale medier og i meldingsapper ved hjelp av 3D-stickers, eller la de skannede elementene dine komme til live gjennom kameraets AR-app, diverse tredjepartsapplikasjoner, eller som et levende bakgrunnsbilde. Du kan også sende skanningen til en 3D-printer og produsere en unik suvenir.

– Vi ser starten på et økende 3D-økosystem, men så langt har det ikke vært noen mulighet for at forbrukere enkelt kan skanne selv. Takket være vår fullt utviklede og innovative applikasjon, 3D Creator, og de nye Xperia-mobilenes Motion Eye™-kamera og kraftige ytelse, kan Sony Mobile, som første mobilprodusent i verden, tilby denne helt unike funksjonen, sier Rikard Skogberg, Nordisk PR- og produktansvarlig for Sony Mobile.

Innovativ kamerateknologi

3D-skannefunksjonen tar i bruk Sonys unike Motion Eye™-kamera. Både Xperia™ XZ1 og Xperia™ XZ1 Compact er utstyrt med dette fantastiske kameraet, som er bygget på kunnskapen fra utviklingen av Sonys ‘α’ og Cyber-shot™-kameraer. Motion Eye™-kameraet er i stand til å fange liv og bevegelse som ingen annen smarttelefon kan. Den minneutstyrte Exmor™ RS-sensoren gir enestående bildekvalitet, og tar bilder i bevegelse til neste nivå. Skap spektakulære videoer av hverdagslige øyeblikk ved å ta opp film i 960 bilder per sekund, noe som åpner opp for fantastiske Super slow motion-filmer. Nye Predictive Capture ligger alltid et steg foran, og begynner automatisk å lagre bilder når det oppdager bevegelser, eller til og med smil, før du klikker på utløserknappen. Telefonenes nye, raske bildeopptaksfunksjon (Autofocus Burst) følger ditt motiv med autofokus og sørger for at dine actionbilder forblir skarpe, med opptil 10 bilder per sekund. Telefonenes frontkamera, med nyheten bildeskjermblits, gir svært gode ”selfies”, selv i svakt lys. Med Xperia™ XZ1 Compact har også frontkameraet en bransjeledende supervidvinkel med 120 graders synsfelt (FoV) for kreative selfies – perfekt for gruppebilder eller motiv med vakker natur i bakgrunnen. Du kan også helt enkelt bytte til en normal vinkel på 80 grader ved å klikke på skjermen.

Fantastisk skjerm og bedre lyd


Både Xperia™ XZ1 og Xperia™ XZ1 Compact leverer underholdning i verdensklasse! Begge telefonene er fullspekket med Sony BRAVIA-teknologi, noe som gjør at du kan se dine yndlingsprogrammer og –filmer med perfekt fargegjengivelse og kontrast – uansett om du foretrekker Xperia™ XZ1 med 5,2 tommers skjerm, eller Xperia™ XZ1 Compact med 4,6 tommers skjerm. Xperia™ XZ1 leverer også full HD-oppløsning med HDR.

Sony er kjent for sine unike lydinnovasjoner, og de to nye Xperia-modellene er selvsagt utstyrt med de nyeste lydforbedrende teknologiene som Hi-Res Audio, DSEE HX-oppgradering, LDAC, Digital Noice Canceling (DNC) og ClearAudio+. Begge telefonene kommer også med Sonys nye fremoverrettede stereohøyttalere, med hele 50 prosent høyere lydtrykk sammenlignet med tidligere modeller2.Høyttalerne er de mest kraftfulle i en Xperia-telefon noensinne, noe som gjør at du som lytter kan oppleve en helt enestående lydkvalitet, enten du foretrekker å lytte gjennom hodetelefoner eller via de innebygde høyttalerne. Hvorfor ikke matche din fargerike musikksmak med et par av Sonys nyeste h.ear-hodetelefoner (h.ear on 2 mini Wireless, h.ear on 2 Wireless NC og h.ear in 2 Wireless) for en stilfull og fargekoordinert helhet!

Design i verdensklasse

Flaggskipmodellen Xperia™ XZ1 er designet i Sonys karakteristiske avrundede design – nå uten synlige skjøter – noe som gir en uovertruffen følelse av perfeksjon når du holder den i hånden. Xperia™ XZ1 Compact er også inspirert av Sonys kompromissløse designfilosofi, med vakre diamantslipte kanter og elegant metallisk finish. I tillegg har den metallantenner både på over- og undersiden for økt mottak, samt en ekstra glassfiberforsterket plastkonstruksjon som gjør den ytterligere bøysikker.

Xperia™ XZ1 og Xperia™ XZ1 Compact er ikke bare fantastiske å se på og holde i, de tåler også en aktiv livsstil med IP65/IP68 vann- og støvmotstandighet3 og Corning® Gorilla® Glass 5 i skjermen. Telefonenes design, med konstruksjonsramme laget av ett enkelt stykke, øker også toleransen mot brudd og bøyninger. Selvfølgelig kommer begge modeller med fingeravtrykksleser intergrert i på-knappen for både sikker og enkel betjening.

Xperia™ XZ1 kommer i fargene Moonlit Blue, Black, Warm Silver og Venus Pink, mens Xperia™ XZ1 Compact lanseres i Horizon Blue, Black, White Silver og Twilight Pink.

Bransjeledende ytelseXperia™ XZ1 og Xperia™ XZ1 Compact er begge bygget på Qualcomm® Snapdragon™ 835 med X16 LTE, designet for å levere lynrask Gigabit LTE- nedlastning1 i hastighet opptil 1GB (800 Mbps for Xperia™ XZ1 Compact) – all den kraften som trengs for et tilkoblet liv. Snapdragon™ 835 Mobile-plattformen er bygget for å generere knivskarp grafikk, superrask ytelse og gir dessuten økt batterieffektivitet. Ytelsen er perfekt tilpasset til å spille favorittspillene dine via PS4 Remote Play.

Batteriet er maksimert med Smart Stamina, som nøyaktig estimerer hvor lenge den nåværende ladningen varer, basert på ditt normale bruksmønster, og som varsler deg hvis du går tom for batteri før dagen er over. Dersom funksjonen registrerer at batteriet er på vei til å bli tomt, hjelper den til med å optimalisere energiforbruket slik at du klarer deg enda lenger.

Perfekt tilpasset tilbehør

Et komplett sett med tilbehør vil være tilgjengelig for både Xperia™ XZ1 og Xperia™ XZ1 Compact helt fra starten av. For Xperia™ XZ1 kommer Style Cover Touch og Style Cover Stand i matchende farger. Xperia™ XZ1 Compact har Style Cover Stand som matchende tilbehør. Quick Charger UCH12Wgir med hurtigladning telefonen flere timer med bruk på bare noen få minutter. Det nye Stereo Bluetooth®-headsettet SBH24 lar deg svare på samtaler og lytte til musikk trådløst, og er naturligvis fargekoordinert med både Xperia™ XZ1 og Xperia™ XZ1 Compact.

• • •

Pris, tilgjengelighet og forhåndsbestilling

Xperia™ XZ1 har en anbefalt utsalgspris på 6 790 NOK og Xperia™ XZ1 Compact har en anbefalt utsalgspris på 5 490 NOK. Begge modellene har salgsstart den 6. oktober, men allerede den 14. september starter en pre-bookingkampanje for Xperia™ XZ1, hvor du får et par 2 Wireless NC - WH-H900N hodetelefoner – til en verdi av 3 300 NOK med på kjøpet.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Rikard Skogberg, nordisk PR- og produktansvarlig, Sony Mobile Communications

rikard.skogberg@sonymobile.com, +46 705 49 49 23

Høyoppløserlige bilder kan lastes ned her

Les mer om nyhetene her:

Xperia™ XZ1

Xperia™ XZ1 Compact

3D Creator

• • •

Spesifikasjoner

XperiaTM XZ1 XperiaTM XZ1 Compact
Mål Vekt 148 x 73 x 7.4 mm 156 g 129 x 65 x 9.3 mm 143 g
Design Fingeravtrykksleser for rask og sikker opplåsning
IP65 / IP68 vann- og støvmotstandig3 Corning® Gorilla® Glass 5
Fingeravtrykksleser for rask og sikker opplåsningIP65 / IP68 vann- og støvmotstandig33 Corning® Gorilla® Glass 5
Prosessor Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile Platform Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile Platform
Minne RAM: 4GB Flash: 64GB UFS (Støtter microSD™-kort opptil 256GB) RAM: 4GB Flash: 32GB UFS
(Støtter microSD™-kort opptil 256GB)
Skjerm 5.2” Full-HD HDR TRILUMINOS™ Display for mobile
X-Reality™ for mobile picture engine
4.6” HD TRILUMINOUS™ Display for mobile X-Reality™ for mobile picture engine
Tilkobling LTE Cat16, MIMO NFC Bluetooth 5.0

USB Type-C 3.1

LTE Cat15, MIMO NFC Bluetooth 5.0

USB Type-C 2.0

Batteri 2700mAh Smart Stamina
Qualcomm® Quick Charge3.0Qnovo Adaptive Charging Battery Care4
2700mAh Smart Stamina
Qualcomm® Quick Charge3.0Qnovo Adaptive Charging Battery Care4
Kamera 19MP Motion Eye™ 1/2.3” Exmor RS™ memory stacked image sensor
25mm wide-angle F2.0 G-lens
960fps Super Slow Motion
Predictive Capture (bevegelse/smil) Triple image sensing technology

Predictive Hybrid Autofocus

Autofocus Burst

SteadyShot™ with Intelligent Active Mode (5-axis stabilization)
4K video recording

19MP Motion Eye™ 1/2.3” Exmor RS™ memory stacked image sensor
25mm wide-angle F2.0 G-lens
960fps Super Slow Motion
Predictive Capture (bevegelse/smil) Triple image sensing technology

Predictive Hybrid Autofocus

Autofocus Burst

SteadyShot™ with Intelligent Active Mode (5-axis stabilization)
4K video recording

Selfiekamera 13MP 1/3.06” Exmor RS™ for mobile image sensor 22mm wide angle lens F2.0
ISO6400
8MP 1/4” Exmor R™ for mobile image sensor 18mm super wide angle lens F2.4
ISO3200
Lyd og underholdning 3D Creator DNC: digital noise cancelling
DSEE HX: øker kvaliteten på mp3-filer og strømmet lydHi-Res AudioAHC: optimerer lyden i kablede hodetelefoner LDAC: høyere kvalitet med BT-hodetelefonerQualcomm® aptX™ HD audio PS4™ Remote Play
3D Creator DNC: digital noise cancelling
DSEE HX: øker kvaliteten på mp3-filer og strømmet lydHi-Res AudioAHC: optimerer lyden i kablede hodetelefonerLDAC: høyere kvalitet med BT-hodetelefonerQualcomm® aptX™ HD audio PS4™ Remote Play
Lanseringsdato 6 oktober 2017 (forhåndssalg fra 14.sept.) 6 oktober 2017
Planlagt anbefalt cirkapris 6 790 NOK 5 490 NOK

About Sony Mobile Communications

Sony Mobile Communications is a subsidiary of Tokyo-based Sony Corporation, a leading global innovator of audio, video, game, communications, key device and information technology products for both the consumer and professional markets. With its music, pictures, computer entertainment and online businesses, Sony is uniquely positioned to be the leading electronics and entertainment company in the world. Through its Xperia™ smartphone and tablet portfolio, as well as innovative SmartWear products, Sony Mobile Communications delivers the best of Sony technology, premium content and services, and easy connectivity to Sony’s world of networked entertainment experiences. For more information: www.sonymobile.com

Legal

1) Facts and features may vary depending on local variant. 2) Operational times are affected by network preferences, type of SIM card, connected accessories and various activities e.g. playing games. Kit contents and colour options may differ from market to market. The full range of accessories may not be available in every market. 3) Icons displayed are for illustrative purposes only. The home screen may appear different in your product. Some features may not be available in your country or area.

“SONY” is a registered trademark of Sony Corporation. “Xperia” is a trademark or registered trademark of Sony Mobile Communications Inc. All other trademarks or registered trademarks are the property of their respective owners. Additional information regarding trademarks may be located on our website at: www.sonymobile.com/global-en/legal/trademarks-and-copyright

Android is a trademark of Google Inc.; Oreo is a trademark of Mondelez International, Inc.

1Opptil 1Gbps/800Mbps er basert på Gigabit Class LTE Cat 16 / Cat 15 og avhenger av marked og nettverk.

250 prosent høyere lydtrykk enn hos tidligere Xperia™-smarttelefoner.

3 Xperia™ XZ1 og Xperia™ XZ1 Compact er vann- og støvmotstandige, så det er ingen fare om du overraskes av regn eller trenger å skylle av telefonen under kranen. Men husk: alle porter og beskyttelser må være helt stengt. Du bør ikke: la enheten senkes helt under vann eller utsette den for sjøvann, saltvann, klorvann eller væsker som for eksempel drikkevarer. Misbruk og feilaktig anvendelse av enheten opphever garantien. Enheten er testet i henhold til beskyttelsesklassen IP65/68. Mer informasjon finnes på www.sonymobile.com/waterresistant. Legg merke til at Xperia™ XZ1 og Xperia™ XZ1 Compact har en USB-port uten lokk for tilkobling og lading. USB-porten må være helt tørr innen du lader enheten.

4 Battery Care lader telefonen din til 90 % og venter så med å lade til 100 % rett før du normalt står opp om morgenen.