Følg Sony Norway

Introduserer Xperia 10 III: Henter fordelene fra 5G til massemarkedet i en slank, kraftig og vanntett telefon

Pressemelding   •   apr 14, 2021 09:40 CEST

Sony introduserer det nyeste tilskuddet til vår populære Xperia 10-serie, og lanserer Xperia 10 III – den første modellen i Xperia 10-serien som tilbyr 5G-tilkobling. Xperia 10 III er stappet full av underholdningsfunksjoner, utvidet batteriliv[i], og er presentert i et stilig, kompakt, lett og vanntett design. Xperia 10 III er en perfekt håndfull som er designet med styrke, fart og bærbarhet i tankene.

  • Første modellen i Xperia 10-serien som har 5G-tilkobling med Qualcomm®Snapdragon™ 690 5G mobilplattform
  • 25 prosent mer kapasitet enn Xperia 10, med 4500mAh-batteri – holder seg i gang i opp til tre uker[ii]
  • Forbedret slankt og lett designet med IP 65/68 vann- og støvresistanse, og Corning® Gorilla®- glass 6
  • Forbedret for mørke lysscener og bevegelser med et nytt trippel-linse kamera, i tillegg til flere funksjoner som dyreoppdagelse i Auto mode[iii]
  • 21:9 bredde, 6-tommer notch-fri FHD+ OLED-skjerm som inkluderer HDR-støtte for filmglede
  • DSEE Ultimate for god høyoppløselig lydkvalitet, og optimal lytteropplevelse – enten det gjennom lydkontakt en på 3,5mm, eller trådløst
  • Tilgjengelig i tre stilige farger for enhver smak

Enestående ytelse med 5G-kraft

Brukere kan få glede av mer av det de vil ha på farten, med Xperia 10 III. Denne telefonen kombinerer kraftig batteri, som varer lenge, med farten til 5G for rask strømming og nedlasting – enten det er for å høre på høyoppløselig lyd gjennom hodetelefoner, takket være DSSE Ulitimate-kompatibilitet, eller om det er for å se dine favorittfilmer på den krystallklare FHD+ OLED-skjermen. Qualcomm® Snapdragon™ 690 5G mobilplattform kan enkelt takle apper, filmer, spill og mer med høy ytelse og kraftig effektivitet for god tilkobling. Takket være Smart tilkobling tar Xperia 10 III dype læringsteknologi, som bruker Sonys Neural Network Libraries, og analyserer Wi-Fi-signaler for å forutse mulige tilkoblingsproblemer før det faktisk oppstår.

Xperia 10 III vurderer kvaliteten på det tilgjengelige internettet før tilkobling, så du trenger ikke bekymre deg for å koble deg opp til internett som ikke fungerer. Hvis den forutser noen kompromisser med Wi-Fi-tilkoblingen og dens kvalitet, vil den automatisk bytte til mobildata i stedet.

Kraft nok til hele dagen som er laget for å vare

Med sitt langvarige 4500mAH-batteri har Xperia 10 III 25 prosent større kapasitet enn forgjengeren Xperia 10 II, og lar dermed brukerne nyte de beste funksjonene mobilen har. Takket være Xperia Adaptive Charging får brukerne fullstendig pålitelig batterilevetid, selv etter tre års bruk. Xperia Adaptive Charging overvåker batteriet når mobilen lader, for å passe på at enheten ikke blir overarbeidet – og dermed holdes batteriet sunt enda lenger.

Utviklet for å være robust, designet for å være praktisk

Selv om Xperia 10 III har en stor 6-tommer skjerm måler telefonen bare 68 millimeter i bredde – perfekt for hånden. Den veier kun 169 gram, og er lett å håndtere – enten du skal ta bilder eller spille.

Xperia 10 III er vannresistent med IP65/68-vurdering, og den er svært holdbar, takket være dens Corning® Gorilla® Glass 6-skall[iv]. Telefonens robuste konstruksjon gjør at mobilen tåler daglig bruk og slitasje. Corning®Gorilla® Glass 6 er mer robust, så skjermen riper ikke like lett som vanlig glass. Det gjør Xperia 10 III til en pålitelig kompanjong for de som har med seg telefonen over alt, til enhver tid.

Noe å holde øye med

Med utgangspunkt i Sonys verdenskjente TV-ekspertise gir Xperia 10 III en oppslukende filmatisk opplevelse, takket være det jevne bildet på 6-tommer OLED-skjerm med 21:9 sideforhold med HDR-støtte. OLED-skjermen har samme TRILUMINOS™-skjerm som finnes i BRAVIA®-TV-er, og videooptimalisering som gir utrolig rike, naturlige farger, og dypere sorte fargetoner. Den viser også HDR-innhold, som har et bredere dynamisk lysområde enn standard videoformat, som forbedrer både kontrast og farge. De lyse delene av bildet blir lysere, og fargepaletten utvides for å vise lysere blå-, grønn- og rød-farger, og alt imellom.

Kamera med trippel linse for mørke lysscener og bevegelse

Trippelobjektivkameraet lar deg velge mellom ultrabrede-, brede- og telefoto, for at du skal kunne ta et stort utvalg bilder – alt fra langstrakte landskap til uttrykksfulle portretter. Den ultrabrede 16 millimeter linsen tillater fotografen å fange uttrykket i dramatiske og landskap og hele områder. Den allsidige 27 millimeter linsen er en vidvinkel-linse som er ideell for mange ulike situasjoner og mørke lysscener, mens telefoto-linsen på 54 millimeter tillater fotografen å komme nærmere på motivene sine – noe som gjør den ideell for portretter.

Auto-modus på Xperia 10 III har dyreoppdagelseiii, som kan identifisere om motivet er hund eller katt. Deretter justerer den lukkertiden og ISO sensitiviteten etter motivet og tar skarpere bilder.

Både F1.8-linsen og bildeprosesseringsalgoritmen er forbedret, og gjør at brukerne kan ta bilder som i utgangspunktet blir tatt i lite lys, uten bråk og forstyrrelser i bildet. Det gjelder både i nattmodus og auto-modus. Når bildene tas i lys og sol, eller med bakgrunnslys, vil Auto HDR forhindre mørklegging i skyggelagte områder, eller skarpt lys i de lyse delene, slik at ansikter og uttrykk blir mer synlige.

Når du tar bilder i burst-modus vil Xperia 10 III ta 10 bilder per sekund, og sikrer dermed at du aldri går glipp av en bevegelse. I tillegg fungerer automatisk eksponering på alle bilder.

Sist, men ikke minst, har Xperia 10 III 4K videofilming, som gjør at alle videoopptak kan filmes med fire ganger bedre oppløsning i full HD, og Steady Shot™ forsikrer at du får jevne, rystefrie videoopptak, selv når du filmer på farten.

Eksepsjonell lydkvalitet – trådløs eller kablet

Xperia 10 III har eksepsjonelt lys, enten du skal ha trådløs lytting med høyoppløselig lyd, eller om du bruker 3.5 millimeter lydkontakt for å koble til hodetelefoner. Sammen med den høyoppløselige lydavspillingen har Xperia 10 III også DSEE Ultimate[v], som bruker AI til å oppskalere spor til så å si høyoppløselig lydkvalitet ved å automatisk forbedre lydfrekvensen og bithastigheten i sanntid.

Lagd for å gjøre flere ting på én gang

På Xperia 10 III har Sonys unike brukergrensesnitt med flere vinduer på 21:9-skjemen blitt forbedret med en ny funksjon for popup-vinduer. Mobilen er altså perfekt for den som vil gjøre flere ting på én gang, siden brukeren kan legge vinduer ved siden av andre. På den måten kan du raskt håndtere en oppgave, som å skrive en melding, og raskt komme tilbake til spillet du spilte eller nettstedet du surfet på.

Enkelt å overføre innhold fra den gamle telefonen

Xperia Transfer 2-appen lar brukerne overføre innholdet som betyr noe for dem, fra en gammel Android- eller iOS-smarttelefon til den nye Xperia 10 III. Alt fra bilder, video og musikk til kontakter, kalender, samtalehistorikk og meldinger (SMS/MMS) kan trygt, raskt og enkelt overføres.

Tilbehør

Xperia 10 III er tilgjengelig med et nytt og forbedret antibakterielt deksel med stativ. Dekselet er designet med tanke på holdbarhet, og har et innebygd stativ som støtter mobilen når den holdes horisontalt, og gir en behagelig seeropplevelse. Dekselet er belagt med et antibakterielt materiale som har en beskyttelsesrate opp til 99,9 prosent[vi], og forhindrer cellevekst av spesifikke bakterier for å opprettholde renslighet.

Tilgjengelighet

Xperia 10 III er tilgjengelig i svart, blå eller hvit, og priser inkludert lanseringstilbud vil bli offentligjort på et senere tidspunkt. Telefonen sendes med AndroidTM 11 fra denne sommeren, nøyaktige lanseringstidspunkt vil bli offentligjort på et senere tidspunkt.

---

[i]Resultatene er testet av Sony Corporation – basert på bruk av samme type batteri og USB-opplading. Batterilivstiden varierer ut fra brukersituasjonen.

[ii]Resultatene er testet av Sony Corporation – basert på bruk av samme type batteri og USB-opplading. Batterilivstiden varierer ut fra brukersituasjonen.

[iii]Automodus dyreoppdagelse fungerer bare med hunder eller katter, andre dyr støttes ikke. Nøyaktigheten til funksjonen kan variere ut fra ulike rasekarakteristikker.

[iv]Enheten er vannresistent og beskyttet mot støv. Alle porter og monterte deksler skal være godt lukket. Ikke putt enheten fullstendig under vann eller utsett den for sjøvann, saltvann, klorvann eller annen væske. Misbruk eller feil bruk av enheten vil ugyldiggjøre garantien. Enheten har blitt testet under Ingress Protection-klassifiseringen IP65/68. Sony-enheter som er testet for deres vanntette evner plasseres forsiktig i en holder fylt med vann fra springen, og senkes ned til 1,5 meter dybde. Etter 30 minutter i beholderen tas enheten ut, og funksjonene og innstillingene testes. Merk at denne modellen har en USB-inngang uten lokk for å koble til og lade. USB-porten må være helt tørr før du lader.

[v]Effektiv når innstillingen til DSEE Ultimate er PÅ. Høyoppløselige kompatible hodetelefoner (selges separat) kreves for å nyte lydkilder med høy oppløsning, som tilsvarer høyoppløselig lyd.

[vi]Effekten kan variere på grunn av langvarig bruk.

[vii] Funksjonene, lansering, pris, farger etc. kan variere, avhengig av land/region.

Om Sony Corporation
Sony Corporation er ansvarlig for Electronics Products & Solutions (EP&S)-virksomheten hos Sony Group. Med visjonen om å "fortsette å levere Kando og Anshin til folk og samfunn over hele verden gjennom jakten på teknologi og nye utfordringer", vil Sony skape produkter og tjenester som hjemmeunderholdning og lyd, bilder og mobilkomunnikasjon. For mer informasjon, besøk http://www.sony.net/.