Følg Sony Norway

Fire norske fotografer er nominert til Sony World Photography Awards 2017

Pressemelding   •   feb 28, 2017 01:01 CET


  • Over 227,000 bidrag fra 183 land
  • Vinnerne i den åpne konkurransen vil bli avslørt 28. mars, og hovedvinneren annonseres 20. april.
  • Nominerte bilder med publiseringstillatelse er tilgjengelig på worldphoto.org/press

Juryen i Sony World Photography Awards 2017 anerkjenner i dag fire norske fotografer. En av dem er Skjalg Bøhmer Vold, for et bilde som han tok under norgesmesterskapet i bikinifitness.

Dette bildet er regnet som et av de 50 beste i verden i den åpne konkurransen i kategorien «Culture» under årets prisutdeling.

Mer enn 227,000 bidrag fra 183 land har kommet inn til Sony World Photography Awards 2017. Vold, som er fra Oslo, får anerkjennelsen sammen med de andre nominerte fotografene i konkurransene Professional, Open, Youth og Student Focus, som alle annonseres i dag. I den åpne konkurransen har dommerne sett etter enkeltbilder som best representerer samtidsfotografi i dag, på tvers av ti ulike kategorier.

Vold er utdannet ved fotojournalistutdanningen på Høgskolen i Oslo, og jobber i dag som frilanser. Han jobber hovedsakelig redaksjonelt, men tar også på seg enkelte kommersielle oppdrag. Dagens Næringsliv er han største oppdragsgiver.

– Bildet ble tatt backstage under NM i bikinifitness. Sammen med konkurrentene ventet fjorårets junior-verdensmester på å gå på scenen. Jeg jobbet med en bildehistorie for nettavisen Khrono da jeg tok dette bildet, forteller Vold.

– Det er en stor ære for meg å være blant de nominerte fotografene til Sony World Photography Awards, sier han videre.

I tillegg til Vold ble også nordmennene Øyvind Pedersen (Wildlife), Alok Saraf (Travel) og Bernt Østhus (Wildlife) nominert i sine respektive kategorier. Samtlige av de norske bidragene regnes som ett av de 50 beste bildene i hver kategori.

Kategorivinnerne i den åpne konkurransen blir annonsert 28. mars, og hovedvinneren av Open Photographer of the Year avsløres 20. april under en prisutdeling i London.Premiene inkluderer blant annet det siste innen fotoutstyr fra Sony og en pengepremie på 5000 dollar (drøye 40.000 kroner).

Som nominerte fotografer i konkurransen vil bildene til Vold, Pedersen, Saraf og Østhus bli vist frem sammen med øvrige nominerte bilder og vinnerbilder på Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017 Exhibition i London fa 21. april til 7. mai. Alle de nominerte bildene vil i tillegg bli vist frem til et globalt publikum, ettersom de blir publisert på nettsiden til World Photography Organisation.

Sony World Photography Awards

I år er det tiårsjubileum for Sony World Photography Award, hvor World Photography Organisation er arrangør og Sony er hovedsponsor.

Hver av de fire konkurransene (Professional, Open, Youth og Student Focus) blir vurdert anonymt av internasjonalt anerkjente fagfolk som er håndplukket av World Photography Organisation. Se den komplette listen over årets dommere her.

De nominerte bildene fra alle konkurransene, med publiseringstillatelse, er tilgjengelige på www.worldphoto.org/press

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Press Department, World Photography Organisation
press@worldphoto.org / +44 (0) 20 7886 3043 / 3049