Følg Sony Norway

Et lite vidunder: Nye action cam Mini fra Sony gir deg flotte synsvinkler

Pressemelding   •   sep 03, 2014 16:45 CEST

 

Pressemelding

3.september 2014

Et lite vidunder: Nye action cam Mini fra Sony gir deg flotte synsvinkler

 • Verdens minste Action cam Mini veier bare 63 gram og er to tredjedels størrelse og vekt av eksisterende modeller på markedet[i] - den blir med hvor som helst på eventyr
 • Ny håndleddsmontert Live View fjernkontroll med GPS
 • God bildekvalitet med ZEISS Tessar® linse, Exmor R™ CMOS sensor og avansert SteadyShot™ bildestabilisator
 • Live videostreaming via USTREAM™ gir deg muligheten til å umiddelbart dele dine opplevelser med vennene dine. Lag imponerende videoer med gratisprogramvaren Action Cam Movie Creatorii

Sony’s minste Action kamera noensinne, HDR-AZ1VR, gir deg sensasjonell bilde- og lydkvalitet i et bittelite full HD-videokamera som alltid er klar for nye eventyr.

Enten du skal ta fatt på en fjelltur, kjøre sykkel, eller bare vandre rundt, fanger nye Action Cam Mini fantastiske opptak fra unike synsvinkler. Med sine spinkle 63 gramiii, er HDR-AZ1 bare to tredjedeler av størrelsen til sine andre Action cam-søsken. Men pakket inn i de små dimensjonene til dette kameraet, finner du mange av Sonys ledende teknologier slik som avansert SteadyShot, full HD-bilder, klar stereolyd, og andre gode funksjoner som Sonys action kameraer er kjent for. Med evnen til å fange høyhastighetsopptak på 50mbps i XAVC S og 170° vidvinkel linse, står kraften i stor kontrast til HDR-AZ1s lille størrelse.

Action Cam Mini kommer i et tøft vannavvisende design, som avviser kraftig regn og gjørmepytter. Dersom din smak på eventyr er enda mer ekstrem, finnes et tilhørende undervannshus som beskytter kameraet mot støt og fall, sand, grus og dykking ned til 5 meters dybdeiv.

Action Cam Mini HDR-AZ1VR leveres med den flunkende nye Live-View fjernkontrollen RM-LVR2Vv. Denne praktiske håndleddsmonterte fjernkontrollen med skjerm lar deg ikke bare vise liveopptak, men også kontrollere og justere innstillinger, videoavspilling, og slette videoopptak mens kameraet er montert på hodet ditt eller styret på sykkelen. Den kan også styre opp til fem kameraer samtidig, hvis du er ute etter dramatisk multi POV-video. Fjernkontrollen logger også GPS-data fra kameraet mens du er på farten, og det er nettopp gjennom å flytte denne GPS-sporingen fra kameraet til fjernkontrollen at Sony har vært i stand til å nedskalere størrelsen så mye som de har gjort på HDR-AZ1.

Når du er hjemme igjen kan nye Action Cam Movie Creator hjelpe deg å lage fantastiske videoer med intuitive funksjoner. Du har gleden av et bredt utvalg redigeringsfunksjoner, som hastighet og overlegg av distanser, eller legge ekstra dybde til dine videoer. Det er en flott måte å gjenoppleve hver krink og krok av en sykkelløype eller et halvmaraton, med muligheten til å filme med høy bildefrekvens på 120 fps, for å lage vakre, jevne slow-motion opptak.

Kameraets bakbelyste Exmor RTM CMOS sensor gir sammen med den førsteklasses ZEISS-linsen og Sonys kraftige BIONZ XTM–prosessor levende og detaljrike bilder – selv når du filmer i dunkelt lys på slutten av en lang dag. Avansert SteadyShotvi gir stabile og vakre bilder enten du går, eller opplever de vibrerende bevegelsene fra en motorsykkel i stor fart.

HDR-AZ1VR kan streame live-video fra dine eventyr rundt i verden via live streaming sider slik som USTREAM, det øyeblikket det skjervi. Du kan sende en melding via SNS når du starter live streamingen for å varsle vennene dine om at handlingen er i ferd med å starte. Du kan se hvor mange seere du har og ta videoopptak til minnekortet.

En utvidet serie med tilbehør gir deg enda flere muligheter med Action Cam Mini, mens du er ute på farten. Med VCT-BMP1f feste for ryggsekk kan du feste kameraet trygt til stroppen på en ryggsekkvii. BLT-CHM1 er et hodefeste som gir den perfekte synsvinkelen for videoopptak. Med SPK-AZ1 undervannshus slipper du å bekymre deg for vann- og gjørmesprut, og med NP-BY1 oppladbare batterier trenger du ikke å tenke på at du skal gå tom for strøm. ACC-TRDCY tilbehørssett består av batteri og USB-lader. Det finnes også fire ulike spesiallagede Action Cam Mini kits, med alt ekstrautstyret som passer til din livsstil – enten du er en snowboarder, syklist eller bare er eventyrlysten.

For mer informasjon om Sonys action kameraer og spennende videoer, besøk

http://www.sony.net/actioncam

Pris og tilgjengelighet

Nye HDR-AZ1 Action Cam Mini fra Sony blir tilgjengelig fra midten av oktober 2014 og får følgende veiledende priser:

  • HDR-AZ1: 2200 kroner
  • HDR-AZ1VW: 3500 kroner
  • HDR-AZ1VR: 3100 kroner
  • HDR-AZ1VB: 3500 kroner

HDR-AZ1VR Tekniske spesifikasjoner

Image sensor

1/2.3-type back-illuminated Exmor R CMOS sensor with 11.9 megapixels (effective, approx.)

Image processor

BIONZ X

Video formats

XAVC S: 

1920x1080 60p/50p(50Mbps)

1920x1080 30p/25p(50Mbps)

1920x1080 24p(50Mbps)

MP4: 

PS:   1920x1080 60p/50p (28Mbps),

HQ: 1920x1080 30p/25p (16Mbps),

STD: 1280x720 30p/25p (6Mbps)

SSLOW: 1280x720 120p/100p (6Mbps)

VGA:   640x480 30p/25p (3Mbps)

HS120(HS100): 1280x720 120p/100p (28Mbps)

Lens type

ZEISS Tessar® F2.8

Angle of view

SteadyShot OFF: approx. 170°

SteadyShot ON: approx. 120°

Image stabilisation

SteadyShot

Audio

Stereo microphone

GPS

Yes[ii]

Terminals

Multi/Micro USB Terminal (Supports Micro USB compatible devices)

Wi-Fi/NFC

Yes (One-touch remote)

Dimensions

WxHxD 24.2 x 36.0 x 74.0 mm (approx.)

Media card compatibility

MP4: Micro SD/SDHC/SDXC Memory Card (Class 4 or higher), Memory Stick Micro™ (Mark 2)

XAVC S: Micro SDXC Memory Card (Class 10)

Weight

Approx. 63g (with supplied battery)

RM-LVR2 (supplied with HDR-AZ1VR) - specifications

Key features

GPS,WiFi, Waterproof to 3m

Weight

Approx. 98g (with belt)

Dimensions

WxHxD 72.3mm x50.2mm x20.8mm (approx.)

Terminals

Multi/Micro USB Terminal (Supports Micro USB compatible devices)

Bilder: https://www.sonynordicimages.net

[i] Approx 63g including battery and media. 2/3 the size of the HDR-AS100V Action Cam

[ii]Downloadable from the start of October:  http://www.sony.net/actioncam/support/

i[ii] Approximate weight including battery and media

iv Up to 5m and 30 minutes continuous underwater performance enables the user to capture water based activities

such as surfing and kayaking. The focus operation is not compatible with underwater activities such as snorkelling.

V RM-LVR2V is not sold separately.

viTo the same levels as the HDR-AS100V

viiVideo resolution is 1280×720 or 640×480. Requires registration to a video streaming site and Wi-Fi connectable smartphone (tethering) or Wi-Fi network environment.


Sony er en verdensledende produsent innenfor lyd, video, spill, kommunikasjons- og informasjonsteknologiske produkter for både forbrukere og profesjonelle. Med sin musikk-, bilde-, dataunderholdning- og online-virksomhet, er Sony unikt posisjonert til å være det ledende elektronikk- og underholdningsselskapet i verden. Sony registrerte en årlig omsetning på ca. 75 milliarder dollar for regnskapsåret som endte 31. mars 2014. For mer informasjon om Sony, vennligst besøk www.sony.net