Følg Sony Norway

EISA anerkjenner Sony med seks priser

Pressemelding   •   aug 15, 2014 09:00 CEST

  • Årets Europeiske Profesjonelle Kompakt-Systemkamera 2014-2015: α7R
  • Årets Europeiske Kompaktkamera 2014-2015: DSC-RX100 III
  • Årets Europeiske Videokamera 2014-2015: FDR-AX100
  • Årets Europeiske 4K Ultra HD TV 2014-2015: KD-65X9005B
  • Årets Europeiske nettbrett 2014-2015: Xperia™ Z2 Tablet
  • Årets Europeiske Digitale Lydkilde 2014-2015: HAP-Z1ES

Sony fortsetter å levere produkter som beveger mennesker over hele verden, noe som anerkjennes med seks prestisjetunge priser fra EISA (European Imaging and Sound Association), den største redaksjonelle multimedia-organisasjonen i Europa.

Ved å anerkjenne ledende teknologi som spenner fra TV og foto til hjemmekino og mobile produkter, er prisene et bevis på Sonys kontinuerlige fokus på å produsere pålitelige produkter med høy kvalitet.

Årets Europeiske Profesjonelle Kompakt-Systemkamera 2014-2015: α7R

Vakkert designet og enkel å holde på lange oppdrag, er a7R et kompromissløst fotografisk verktøy som setter avanserte fotografers behov i første rekke.  Knapper på forsiden og baksiden, i tillegg til kontrollhjulet gjør det enkelt å justere intuitivt samtidig som du fokuserer gjennom den høyoppløselige XGA OLED Tru-Finder eller vippbare 3.0-type-LCD skjermen.

Den 35 mm fullformat Exmor CMOS bildebrikken har nyutviklet lyskonsentrasjon og foto diode utvidelsesteknologi, samt et nytt design på bildebrikken som reduserer mellomrom mellom pikslene.  Disse fremskrittene effektiviserer lyssamlingen, og sørger for enestående oppløsning, følsomhet og lavt støynivå, samtidig som det takler utfordringen med redusert pikselstørrelse som følge av det ekstremt høye pikselantallet.

Årets Europeiske Kompaktkamera 2014-2015: DSC-RX100 III

Utformet i et lett, reisevennlig aluminiumhus bygger Cyber-shot™ RX100 III videre på anerkjennelsen til sine forgjengere. Et oppgradert objektiv og rask bildeprosessor komplementeres av en uttrekkbar OLED Tru-Finder™ med ZEISS® T*-coating, forbedrede video-funksjoner og en 180-graders tiltbar LCD-skjerm – alt i et stilrent kamera som du kan bære i lommen. 

Årets Europeiske Videokamera 2014-2015: FDR-AX100

FDR-AX100E er det første 4K Handycam® som er utstyrt med en bakbelyst 1.0-type Exmor R™ CMOS-sensor. Sensoren, som er mye større enn sensorene i ordinære forbruker-videokameraer, tar opp 4K Ultra HD-bilder (3840 x 2160 piksler) som gir deg fire ganger så mange detaljer som Full HD. 4K-sensoren sammen med Sonys kraftfulle BIONZ X-prosessor med områdespesifikke støyreduksjon og detaljgjengivelses-teknologi gir deg levende og mer virkelighetsnære opptak enn noen gang før.

Årets Europeiske 4K Ultra HD TV 2014-2015: KD-65X9005B

Denne sesongens store 4K TV, BRAVIA™ X9, tilbyr det beste fra Sony med bildekvalitet og lyd i toppklasse og en ny og spennende design. Bildene er lysere og mer kraftfulle enn noen gang med nye X-tended Dynamic Range™, og Sonys unike TRILUMINOS Display fortsetter å gi TV-ene et fullt fargespekter. Alt blir oppskalert med den kraftfulle 4K X-Reality PRO-prosesseringsmotoren, og uavhengig av om du ser på 4K eller HD-innhold, sørger Sonys 4K bildedatabase for at du får naturtro teksturer og dramatiske farger og kontraster. Den unike «Wedge»-strukturen forbedrer stabiliteten, muliggjør enkle kabeloppkobling og større høyttalerkapasitet for å levere rikere og kraftigere lyd.

Årets Europeiske Nettbrett 2014-2015: Xperia™ Z2 Tablet 

Med Xperia Z2 Tablet har Sony utviklet et nettbrett som både er elegant og portabelt. Gjennom bruk av de beste materialer, har hver eneste detalj blitt nøye utformet til å skape verdens slankeste (kun 6,4mm) og letteste (kun 426g for Wi-Fi-modell og 439g for LTE/3G-modell) vanntette nettbrett[i]. Dette gjør nettbrettet ekstremt portabelt og komfortabelt å håndtere, selv med én hånd. Sonys anerkjente OmniBalance-design gir nettbrettet en elegant form som er slank og solid på samme tid, og som skaper et balansert og symmetrisk utseende fra alle vinkler. Som man kan forvente av Sony, er denne lettvekteren også helt vanntett.

Årets Europeiske Digitale Lydkilde 2014-2015: HAP-Z1ES

Omhyggelig konstruert for virkelige audiofile standarder, trekker HDD- musikkspilleren HAP-Z1ES ut de fineste musikalske detaljene fra dagens høyoppløste lydfiler. Musikkfilene oppbevares på spillerens 1TB-harddisk, og kan overføres, trådløst eller via kabel, fra din PC eller Mac ved hjelp av applikasjonen «HAP Music Transfer». Appen synkroniseres automatisk med dine siste nedlastninger slik at musikkspillerens harddisk alltid er oppdatert.


EISA-omtale

Årets Europeiske Profesjonelle Kompakt-Systemkamera 2014-2015: α7R

Når de klarer å klemme en 35 mm fullformat bildebrikke inn i et lite, kompakt speilløst systemkamera, er Sony først i verden, og det til en oppsiktsvekkende pris. Med 36 megapiksler og uten anti-aliasingfilter, har Alpha A7R ekstremt høy bildeoppløsning, for tiden den høyeste i noe kompakt systemkamera. Sonys BIONZ X-prosessor bidrar til høy ISO-følsomhet opp til ISO 25.600, med relativt beskjeden støy. Det kontrastbaserte AF-systemet er hurtig og presist, mens den fremragende elektroniske søkeren og den 3″ store skjermen er lys og klar. Fjernstyring og trådløs bildeoverføring er også tilgjengelig via innebygd Wi-Fi og NFC.

Årets Europeiske Kompaktkamera 2014-2015: DSC-RX100 III

Med Cyber-shot DSC-RX100 III har Sony forbedret et kamera som allerede var ett av de beste kompaktkameraene på markedet. Samtidig som det beholder den høyoppløste 20-megapiksler 1-tommer CMOS-brikken til forløperen, klarer RX100 III utrolig nok å klemme inn en høykvalitets 1,44-millioner punkters oppfellbar OLED-søker, og likevel beholde lommestørrelsen. Det lyssterke Zeiss Vario-Sonnar T*-objektivet (F1.8–2.8) med et brennviddeområde tilsvarende 24–70 mm i fullformat, sammen med Sonys BIONZ X bildeprosessor, garanterer høyoppløste støyfrie bilder selv i lite lys. RX100 III har også en 180-graders vippbar WhiteMagic LCD 3 tommer skjerm med 1,23 millioner punkter, innebygd 3 EV ND-filer, full HD filming og Wi-Fi/NFC-oppkobling både for trådløs bildedeling og kamerakontroll via smarttelefon eller nettbrett.

Årets Europeiske Videokamera 2014-2015: FDR-AX100

Eiere av 4K/Ultra HD-skjermer kan skape sitt eget 4K-innhold med Sonys utstyrspakkede camcorder.  Den har et kompakt lettvekts-design, komponenter med høy kvalitet og tilbyr filmmakere et kreativt verktøy i den absolutte toppklassen. Carl Zeiss Vario-Sonnar T* linsen jobber sammen med en Exmor R CMOS bildebrikke og tilbyr 12x optisk zoom. Flere opptaksmodi, tre ND Filterfunksjoner og brukervennlige bildejusteringer som du vanligvis ville forventet å finne på profesjonelle modeller, gir brukere full kontroll, mens den profesjonelt graderte BIONZ X-prosessoren muliggjør film i 4K ved 25fps, Full HD ved 50fps i XAVCS-format og opptak i sakte film ved 100fps. En OLED-søker, Wi-FI/NFC-tilkobing, SteadyShot bildestabilisering og flere valg av scener for opptak gjør FDR-AX100E til en nytelse å bruke. Mangler du 4K-innhold? Ikke nå lenger…

Årets Europeiske 4K Ultra HD TV 2014-2015: KD-65X9005B

Med størrelse, lyd og Ultra HD-oppløsning, alt i en utrolig pakke – er Sony KD65X9005B perfekt for alle som søker spennende high-end hjemmeunderholdning. Enten du ser på dine egne bilder eller videoer, oppskalert Blu-ray og TV-sendinger eller strømmer ekte 4K-materiale, er denne 65-tommers LED-skjermen imponerende. Særlig med den kontrollen den gir over oppskaleringsprosessen. Sonys unike Triluminos-teknologi gir en bred palett med naturlige og realistiske farger og X-tended Dynamic Range-prosesseringen gir strålende kontrast. HDMI 2.0-support, en innebygget HEVC-dekoder og HDCP 2.2-kompatibilitet gjør den klar for alt fremtidig 4K-innhold. Og så er det selvsagt lyd. Wedge-kabinettets design og de oppgraderte Magnetic Fluid-høyttalerne kombineres for å gi autentisk bass og detaljert diskant – ingen andre TV-er har så god lyd. Og skulle du ønske enda mer bass, er Sonys trådløse subwoofer SWF-BR100 en mulighet.

Årets Europeiske nettbrett 2014-2015: Xperia™ Z2 Tablet

Den er slank, har så mye klasse, og er så stilig – Sony Xperia Z2 Tablet er uten tvil en verdig EISA-vinner. Dette meget innbydende designede nettbrettet vil imponere brukeren med en utrolig bildekvalitet fra den 10.1-tommer LCD IPS-skjermen. Den har en oppløsning på 1920x1200 bildepunkter og leverer farger fulle av liv, dypt sortnivå og eksepsjonelle detaljnivå. Xperia Z2 Tablet er lynrask med sin 2.3GHz firekjerners Qualcomm Snapdragon 801 prosessor, den har 3 GB RAM og kjører Android 4.4 operativsystem for en uovertruffen mobil nettopplevelse. Den er brukervennlig og perfekt å bruke til å se filmer i full HD, eller for å spille dine favorittspill. I tillegg er den IP58-sertifisert (vanntett for 30 minutter under 1,5 meter ferskvann) og det superkraftige 6000mAh batteriet leverer over 13 timer med fullverdige AV-opplevelser.

Årets Europeiske Digitale Lydkilde 2014-2015: HAP-Z1ES

Det multinasjonale selskapet som har æren for lydmessige milepæler som revolusjonen Walkman, den digitale kompakt-disken og SACD, har startet et nytt initiativ for å bringe hifi-avspilling tilbake på de kresne kundenes ønskeliste. Deres nye ”hi-res audio” komponenter frontes av den digitale musikkspilleren HAP-Z1ES som inneholder en harddisk på 1TB og en USB-port for ytterligere utbygging. HAP-Z1ES kobler seg til hjemmenettverket via kabel eller Wi-Fi, og tilbyr også internett-radio via vTuner, men spiller av musikkfiler direkte fra den innebygde harddisken for en konsistent og sikker gjengivelse. HAP-Z1ES er dynamisk og luftig, og har kapasitet til å lyde enda flottere med den valgbare DSD-oppsamplingen. Den er den perfekte digitale kilden for all din høyoppløselige musikk.


[i] Tablet with an 8-inch or above display size. The Xperia™ Z2 Tablet is a waterproof (in compliance with IP55/58††) tablet. Specifications verified by Strategy Analytics’ SpecTRAX service as of 21st February 2014, for more information on Strategy Analytics results go to: www.sonymobile.com/testresults. In compliance with IP55 and IP58, Xperia™ Z2 Tablet is protected against the ingress of dust and is waterproof. Provided that all ports and covers are firmly closed, the phone is (i) protected against low pressure jets of water from all practicable directions in compliance with IP 55; and/or (ii) can be kept under 1.50 metres of fresh water for up to 30 minutes in compliance with IP58.

Sony er en verdensledende produsent innenfor lyd, video, spill, kommunikasjons- og informasjonsteknologiske produkter for både forbrukere og profesjonelle. Med sin musikk-, bilde-, dataunderholdning- og online-virksomhet, er Sony unikt posisjonert til å være det ledende elektronikk- og underholdningsselskapet i verden. Sony registrerte en årlig omsetning på ca. 75 milliarder dollar for regnskapsåret som endte 31. mars 2014. For mer informasjon om Sony, vennligst besøk www.sony.net

Vedlagte filer

PDF-dokument