Følg Sony Norway

Din lyd. Ingenting annet. Sony annonserer nye WF-1000XM4 fullstendig trådløse hodetelefoner

Pressemelding   •   jun 08, 2021 18:00 CEST

  • Nyutviklet digital støyreduksjon med integrert V1-prosessor
  • De fullstendig trådløse hodetelefonene støtter High-Resolution Audio Wireless for enda bedre lytteropplevelse
  • Overlegen samtalekvalitet og smart lytting
  • Nyt imponerende åtte timer batterilevetid[1]med støyreduksjon aktivert

Sony lanserer WF-1000XM4 ­– den nyeste fullstendige trådløse modellen i den kritikerroste 1000X-serien. WF-1000XM4-hodetelefonene tar bransjeledende støyreduksjon[2] og lydkvalitet til neste nivå. De er laget for å passe alles ører, og tilbyr en personlig opplevelse som kan tilpasses alle situasjoner.

Enda klarere lyd, enda mindre støy

Spesielt utviklet av Sony, tar den nyutviklede integrerte V1-prosessoren støydempingsytelsen fra Sonys anerkjente QN1e-chip enda lenger. Forbedret støydempende ytelse og Bluetooth® ‘System on Chip’-teknologi leverer bransjens høyeste nivå av støyreduksjon, samtidig som den brukes mindre strøm enn forgjengeren.

WF-1000XM4 har doble støysensormikrofoner med høy ytelse og to støyfølende mikrofoner på hvert øre ­– én feed-forward og én feedback – omgivende lyd plukkes opp og analyseres, som resulterer i svært nøyaktig støyreduksjon.

En nyutviklet seks millimeter driverenhet med 20 prosent økning i magnetvolum, kombinert med høyt samsvar i membranen, gir forbedret ytelse i lave frekvenser, og forbedrer dermed WF-1000XM4s støydempende evner.

Nyutviklede Noise Isolation-ørepropper gir en bedre passform i WF-1000XM4. De nye øreproppene er laget av et unikt polyuretan-skummateriale som er mykt og elastisk, som maksimerer overflatens kontaktområde mellom ørepropp-spissen og øregangen, og dermed eliminere hull for å isolere lyd og redusere støy, samt forbedre adhesjonen i ørekanalen for en mer stabil passform.

Til og med på dager med mye vind kan du være totalt oppslukt i lyden. Automatisk støyreduksjon i vind-modus oppdager når det blåser, og undertrykker det automatisk.

Eksepsjonell lydkvalitet

WF-1000XM4 støtter nå trådløs High-Resolution Audio Wireless[3], takket være LDAC, Sonys bransjeadopterte lydkodingsteknologi. LDAC overfører omtrent tre ganger så mye data (med en maksimal overføringshastighet på 990 kbps) enn vanlig Bluetooth®-lyd, slik at du kan glede deg over høyoppløselig lydinnhold i eksepsjonell kvalitet, så nært som kablet tilkobling som mulig. Takket være spesialdesignet seks millimeter driver, gjengir hodetelefonene en dynamisk lyd, til tross for den lille størrelsen, og membranen med høyt samsvar gir et rikt bassområde. Den integrerte V1-prosessoren forbedrer også lydkvaliteten og reduserer forvrengningen, og gjør det mulig for LDAC-kodeprosessering og DSEE Extreme™.

Ved å bruke Edge-AI, oppskalerer DSEE Extreme™[4](Digital Sound Enhancement Engine) komprimerte digitale musikkfiler i sanntid, og gjenoppretter høyrekkevidde-lyden tapt i komprimeringen for en rikere og mer komplett lytteopplevelse.

En enda smartere lytteropplevelse

Speak-to-Chat fikk mye ros for innovasjonen da den først ble introdusert på den tidligere modellen, WH-1000XM4. Funksjonen er nå tilgjengelig på WF-1000XM4, og lar deg ha korte samtaler uten å ta ut øreproppene[5]. Så snart du snakker med noen, pauser Speak-to-Chat automatisk musikken og slipper inn omgivende lyd for at du skal føre en samtale. Passende hvis du vil ha hodetelefonene på, eller hvis du har hendene fulle. Når samtalen er ferdig begynner musikken å spille igjen, helt automatisk[6]. Speak-to-Chat gjenkjenner og reagerer på stemmen din basert på Precise Voice Pickup-teknologi, som kombinerer fire mikrofoner og sensorer med avansert lydsignalbehandling.

‘Quick Attention’-modus er tilgjengelig på WF-1000XM4, så hvis du vil lytte til en beskjed, eller si noe kort og raskt, kan du enkelt legge fingeren over venstre ørepropp for å senke volumet og øyeblikkelig la omgivelseslyden komme inn.

WF-1000XM4 har også Adaptive Sound Control, som registrerer hvor du er og hva du gjør – for eksempel når du reiser, går eller venter, og deretter justerer omgivelseslydinnstillingene for den ideelle lytteropplevelsen. Du kan velge å få Adaptive Sound Control til å lære seg og gjenkjenne steder du ofte besøker, for eksempel på kontoret, treningsstudioet eller en favorittkafé, og skreddersy lyden etter situasjonen.

Hodetelefonene kommer med øyeblikkelig pause- og avspilling, for en sømløs opplevelse. Bare ta øreproppene ut av ørene dine, og musikken stopper med én gang, takket være en nærhetssensor som oppdager når du har på deg én eller begge øreproppene. Bare sett de tilbake i ørene igjen, og så starter musikken.

Nyt overlegen samtalekvalitet

Trådløse telefonsamtaler er enda bedre med WF-1000XM4, takket være Precise Voice Pickup-teknologi. WF-1000XM4 kombinerer Precise Voice Pickup-teknologi med mikrofoner og en benledningsføler, og registrerer stemmen din klart og tydelig for håndfrie samtaler. Stråledannede mikrofoner er kalibrert kun for å hente lyder som kommer fra munnen. Med et forbedret signal- og støy-forhold oppfatter de hvert eneste ord, selv når det er mye støy rundt deg. I tillegg henter den nye benledningsføleren bare vibrasjoner fra stemmen din ­– den registrerer ikke lyden rund deg – noe som gjør lyden fra din egen stemme enda tydeligere når du ringer. Støyreduksjonen gjør også ringeopplevelsen med WF-1000XM4 enda bedre, da den gjør at du hører den andre personen enda bedre, også når det er bråkete rundt deg.

Enda bedre passform

Siden introduksjonen av verdens første hodetelefoner med øreplugg i 1982 (MDR-E252) har Sony analysert enorme mengder data knyttet til øreformer fra hele verden. WF-1000XM4 er produktet av grundig forskning, og kombinert med en form som passer ørehulen, med en ny ergonomisk overflate for en mer stabil passform.

Du finner riktig passform for dine ører med Sony | Headphones Connect App. Appen tar deg gjennom noen enkle målinger for å finne den ideelle størrelsen for Noise Isolation-ørepropper[7]for å sikre maksimal lydkvalitet og minimal utendørs bråk.

WF-1000XM4 er utviklet i en mindre størrelse og lettere vekt, uten å kompromisse. Hodetelefonene har blitt designet for å være 10 prosent mindre enn den tidligere generasjonen, uten å kompromisse på lydkvalitet eller batterilevetid. De er lette, og er derfor den perfekte følgesvenn for lange dager på farten, og ladeetuiet er 40 prosent mindre.

Bedre Bluetooth for uavbrutt visning

WF-1000XM4 er perfekte for TV-serier, filmer og mer. Den avanserte trådløse tilkoblingen synkroniserer det du ser på skjermen nøyaktig med det du hører på hodetelefonene, for å få en hyggeligere titting med lav ventetid.

Optimaliseringen av overføringsalgoritmen med den integrerte V1-prosessoren har gjort forbindelsen mer stabil og mindre utsatt for lydhopp, selv i miljø der man blir avbrutt. Det betyr at WF-1000XM4 gir en klarere og mer stabil Bluetooth®-forbindelse.

Opplev imponerende batterilevetid og fullstendig trådløs lading

Du kan lytte hele dagen med WF-1000XM4. Du kan nyte hele åtte timer med fullstendig bruk, og ytterligere 16 timer fra etuiet. Dette betyr hele 24 timer batteri hver gang du forlater hjemmet ditt. Dårlig tid? En fem minutters hurtiglading gir deg opptil 60 minutter avspillingstid, og Sony | Headphones Connect-appen vil varsle deg når ladeetuiet har mindre enn 30 prosent batteri.

Ingen kabler er nødvendig med WF-1000XM4, takket være enkel trådløs lading med Qi-teknologi[8]. Du kan til og med bruke smarttelefon med Qi-teknologi, som den nyeste Xperia-modellen og dens batteridelingsfunksjon[9], for å lade hodetelefonene og ladeetuiet.

Vannresistens

Med enn IPX4 vannresistens-vurdering[10], vil ikke vannsprut og svette stoppe WF-1000XM4 – så du kan fortsette å bevege deg til musikken. Enten du løper for å rekke bussen i regnet, eller sitter stille på et hyggelig kontor, vil hodetelefonene støtte deg uansett.

Enkelt sammenkobling og stemmeassistent

Få håndfri hjelp ­– bare si «Hei Google» eller «Alexa»[11] for å aktivere din foretrukne stemmeassistent.

WF-1000XM4 støtter Googles nye Fast Pair-funksjon. Med ett trykk aktiverer WF-1000XM4 raskt og enkel Bluetooth-sammenkobling med din Android-enhet. Hodetelefonene kommer også med Microsoft Swift Pair, som gjør det enkelt å koble til Windows 10-enheter.

WF-1000XM4 har intuitive berøringsinnstillinger for å gi deg rask og enkel kontroll over lytteropplevelsen. Gjennom berøringskontrollene kan du aktivere Noise Cancelling, Ambient Sound, Quick Attention Mode eller bare hoppe over, pause eller spille av sanger.

Bedre for miljøet

Innpakningen til WF-1000XM4 er uten plastikk, og har blitt designet basert på designprinsippet med lav toksisitet og en «Made to be remade»-filosofi som er mer samfunnsansvarlig. For å produsere mindre avfall produseres 99 prosent av papiremballasjen, bortsett fra etiketter, og er produsert ved å bruke resirkulerte og bærekraftige materialer utviklet spesielt for Sony.

Fordyp deg i lyd

360 Reality Audio, en ny fordypende lydopplevelse kan oppleves gjennom WF-1000XM4 når de kombineres med en Android™ smarttelefon/iPhone som har en deltakende strømme-app installert[12]. 360 Reality Audio lytteropplevelsen fordyper deg i musikken som om du skulle stått rett foran favorittartisten din.

Inni boksen finner du tre ulike ørepropp-størrelser, i tillegg til en USB-C ladekabel.

Pris og tilgjengelighet

WF-1000XM4 er tilgjengelig i svart og sølv, til en veiledende pris fra omtrent 2800 NOK. Selges fra juni 2021.

---

[1] 8 timer (ørepropper) + 16 timer (ladeetuiet), totalt 24 timer når du bruker Noise Cancelling og Bluetooth®-tilkobling. 12 timer (ørepropper) + 24 timer (ladeetuiet), totalt 36 timer når du bruker Bluetooth®-tilkobling med Noise Cancelling avslått.

[2] Per 26. april 2021. Ifølge undersøkelser gjort av Sony Corporation, måles ved JEITA-kompatible retningslinjer i markedet for Truly Wireless hodetelefoner med støyreduksjon.

[3] Man må sette funksjonen til “Priority on Sound Quality” ved å bruke Sony | Headphones Connect-appen. Kompatible enheter som støtter LDAC vil være nødvendig.

[4] Aktiver DSEE Extreme™ fra Sony | Headphones Connect-appen.

[5] I sjeldne tilfeller kan Speak-to-Chat utilsiktet starte opp som svar på vibrasjoner fra andre enheter, som elektriske tannbørster, elektriske massasjemaskiner eller barbermaskiner, og aktiviteter som å pusse tenner, hoste eller nynne.

[6] For å deaktivere Speak-to-Chat og raskt komme tilbake til musikken, trykk enten på høyre eller venstre berøringspanel.

[7] For at målinger skal tas, må støyisoleringstuppen festes til WF-1000XM4 hodetelefonene.

[8] Ladeplate selges separat

[9] Xperia 1 III – tilgjengelighet varierer fra region til region. Batteridelingsfunksjonen kan ikke brukes mens Xperia 1 III lades.

[10] Beskyttelse sikrer mot vannsprut fra hvilken som helst vinkel, utenom lydrøret (utgangsrøret til lyden), ventilasjonshull, og mikrofonhull (to steder) på hodetelefonene. Ladeetuiet er ikke vanntett.

[11] Funksjonen for å aktivere Google Assistant ved å si “Hey Google” er bare tilgjengelig for Android-enheter. Google, Google Assistant og Android er varemerket av Google LLC. Amazon, Alexa og alle relaterte logoer er varemerket av Amazon.com, Inc. eller deres tilknyttede selskaper. Google Assistant og Alexa er ikke tilgjengelig for alle språk i alle land/områder. Installer Google Assistant appen, og konfigurer med Sony | Headphones Connect-appen. For Amazon Alexa, installer Amazon Alexa—appen og konfigurer med Sony | Headphones Connect-appen.

[12] For mer detaljer om 360 Reality Audio, besøk følgende nettside: https://www.sony.net/360RA/

Om Sony Corporation
Sony Corporation er ansvarlig for Electronics Products & Solutions (EP&S)-virksomheten hos Sony Group. Med visjonen om å "fortsette å levere Kando og Anshin til folk og samfunn over hele verden gjennom jakten på teknologi og nye utfordringer", vil Sony skape produkter og tjenester som hjemmeunderholdning og lyd, bilder og mobilkomunnikasjon. For mer informasjon, besøk http://www.sony.net/.