Følg Sony Norway

Norway National Award åpen for bidrag

Pressemelding   •   okt 02, 2018 14:00 CEST

Sony World Photography Awards 2019 skal kåre årets beste norske bilde

Norske foto-talenter har igjen muligheten til å vise frem sitt arbeid til et globalt publikum. Nå åpner Sony World Photography Awards 2019 for bidrag til konkurransen Norway National Award. 

I Norway National Award skal det beste bildet tatt av en lokal fotograf kåres. Norske fotografer som sender inn bidrag til en av de ti åpne kategoriene i Sony World Photography Awards blir automatisk påmeldt i den norske konkurransen. Juryen ser etter enkeltstående bilder innen følgende kategorier:

  • Architecture
  • Culture (supported by Culture Trip)
  • Creative / Motion
  • Landscape
  • Natural World & Wildlife
  • Portraiture
  • Still Life
  • Street Photography
  • Travel

Vinneren av den norske konkurransen vil ikke bare motta kamerautstyr fra Sony, men vil også se sitt bilde vist frem på den årlige Sony World Photography Awards-utstillingen i London, i april 2019.

Fristen for påmelding av bidrag er 4. januar kl. 13:00. Bidrag kan sendes inn gratis via www.worldphoto.org/swpa.

Fjorårets pris for det beste norske bidraget gikk til Tina Signesdottir Hult. Signesdottir Hult er en internasjonalt anerkjent kunstfotograf, med mange utmerkelser og priser bak seg. Dette var andre gang Signesdottir Hult stakk av med seieren i Norway National Award.

– Jeg er veldig takknemmelig for denne prestisjefylte anerkjennelsen. Det gjør at jeg blir eksponert for et enormt publikum. Jeg er stolt over å nok en gang bli shortlistet i portrett-kategorien i Sony World Photography Awards, og igjen vinne National Award for Norge, også med tanke på hvor mange talentfulle fotograferer som deltar fra hele verden, og den utrolig høye deltagelsen, sa Signesdottir Hult den gangen.

Juryen også annonsert

The World Photography Organisation presenterer nå også juryen for den 12. utgaven av Sony World Photography Awards. Dommerpanelet for årets konkurranse arbeider selv med foto til vanlig:

Erin Barnett, Director of Exhibitions and Collections, International Center of Photography (USA)

Brendan Embser, redaktør, Aperture (USA)

Emma Lewis, Assistant Curator, Tate (Storbritannia)

Isabella van Marle, Head of Exhibitor Relations, Unseen (Nederland)

●Chair: Mike Trow, redaktør, fotograf og produsent (Storbritannia) 

Om Sony

Sony er en ledende produsent av lyd-, video-, foto-, spill-, kommunikasjons- og informasjonsteknologiske produkter for forbruker- og proffmarkedet. Med sine virksomheter innen musikk, bilder, dataunderholdning og online, er Sony unikt posisjonert til å være det ledende elektronikk- og underholdningsselskapet i verden. Sony registrerte en årlig omsetning på ca. 77 milliarder dollar for regnskapsåret som endte 31. mars 2018. For mer informasjon om Sony, vennligst besøk www.sony.net