Følg Sony Norway

Nordmann kan bli Årets Fotograf i Sony World Photography Awards 2019

Pressemelding   •   mar 26, 2019 09:00 CET

Kunngjøringen av de nominerte viser frem arbeid fra hele verden, der den norske fotografen Sigurd Fandango er blant de nominerte.


Oslo, 26.mars: Den norske fotografen Sigurd Fandango er en av de nominerte i den internasjonalt anerkjente Sony World Photography Awards, i klassen «Professional».

Å være nominert i denne konkurransen er viktig for enhver fotograf. Det gir en sjelden mulighet til å presentere kunsten sin for et globalt publikum. Alle nominerte i den profesjonelle klassen vil konkurrere om å vinne sin kategori, men får også muligheten til å vinne «Photographer of the Year».

Nominasjonene i klassen «Professional» er valgt ut ifra ti forskjellige kategorier.
Sigurd Fandango er en norsk fotograf med base i Oslo og er nominert i kategorien «Sport» forserienBonneville.
Han er fotograf for magasinet D2 – det prisbelønte tillegget til Dagens Næringsliv, og har tidligere jobbet for Nationaltheatret. Han har også vunnet Grand Prix i den norske kunkurransen Gullsnitt.

En drømmeliknende tåke
Fandangos nominerte bilder er tatt under Speed Week, en sportsbegivenhet som finner sted i august hvert år på Bonneville Salt Flats i Utah, Usa.

– «The Flats» er restene av en gammel innsjø med en stor mengde salt, hvor 70 år gamle bestefedre kjører i en hastighet på 750 km i timen. Arrangementet ønsker både amatører og profesjonelle sjåfører velkomne så lenge de kan fremskaffe en bil som oppfyller spesifikasjonene til The Southern California Timing Association, sier Fandango.

Nyheten om nominasjonen ble levert midt i en drømmeliknende tåke dagen etter hans første sønn ble født på et sykehus i Oslo.

–Det betyr mye å være nominert, og jeg er nå enda mer inspirert for å fortsette kvalitetsarbeidet vi gjør i bildeavdelingen i D2, fortsetter han.

Dommere, premiene og utstillingen

Med et spesielt utvalgt panel bestående av verdensledende dommere fra akademia, museer, festivaler og media – sørger Sony World Photography Awards 2019 for at publikum får se kunstnerisk dyktighet og fengslende historier om menneskeheten og den moderne verdenen.

Årets konkurranse i kategorien «Professional» blir dømt av Mike Trow, redaktør og fotograf fra Storbritannia.

–Arbeidet med årets nominerte vekket mye debatt og interesse blant juryen, med interessant konseptarbeid og sammenstilling av bilder for å lage nye fortellinger sett sammen med tradisjonell historiefortelling. På noen måter et mer utfordrende år enn noensinne tidligere – noe som er en god ting og viktig for å utfordre publikums oppfatninger og forventninger, sier dommer Mike Trow.

Nominerte fotografer vil fortsette å konkurrere mot talentfulle fotografer fra hele verden for å vinne sin kategori og å få muligheten til å vinne den gjeveste prisen: «Photographer of the Year», som annonseres på London Awards-seremonien den 17. april. Prisene inkluderer en pengepremie på 25.000 dollar, det nyeste kamerautstyret til Sony, flyreiser til London Awards, samt at bildene deres vil bli inkludert i «2019 awards’ book».

Alle nominerte og vinnende bilder vil bli utstilt som en del av 2019 Sony World Photography Awards-utstillingen i London fra 18.april til 6.mai 2019, før de turnerer globalt – inkludert i Japan, Italia og Tyskland.

Rekordstor påmeldingI regi av World Photography Organisation er den internasjonale konkurransen en av de viktigste arrangementene for alle verdens fotografer. I år er det tolvte gangen det arrangeres i samarbeid med Sony. Totalt 326,997 bidrag fra 195 land har blitt sendt inn til årets konkurranse – det er en ny rekord.

Alle de nominerte i kategorien «Professional» og «Student» blir annonsert i dag, og er tilgjengelig på worldphoto.org/press. «Photographer of the Year» annonseres 17. april 2019 i London.

About World Photography Organisation

The World Photography Organisation is a global platform for photography initiatives.Working across up to 180 countries, our aim is to raise the level of conversation around photography by celebrating the best imagery and photographers on the planet. We pride ourselves on building lasting relationships with both individual photographers as well as our industry-leading partners around the world. The World Photography Organisation hosts a year-round portfolio of events including the Sony World Photography Awards, one of the world’s leading photography competitions, and PHOTOFAIRS, leading international art fairs dedicated to photographyFor more details see www.worldphoto.org


Om Sony

Sony er en ledende produsent av lyd-, video-, foto-, spill-, kommunikasjons- og informasjonsteknologiske produkter for forbruker- og proffmarkedet. Med sine virksomheter innen musikk, bilder, dataunderholdning og online, er Sony unikt posisjonert til å være det ledende elektronikk- og underholdningsselskapet i verden. Sony registrerte en årlig omsetning på ca. 77 milliarder dollar for regnskapsåret som endte 31. mars 2018. For mer informasjon om Sony, vennligst besøk www.sony.net