Følg Sony Norway

Det beste norske bildet er kåret i 2016 Sony World Photography Awards

Pressemelding   •   mar 15, 2016 15:42 CET

    • Beste enkeltbilde tatt av en norsk fotograf i 2016 Sony World Photography Awards.
    • Vinnerbildet som blir utstilt på Somerset House i London, 22. april – 8. mai.
    • Bildene er tilgjengelig på press.worldphoto.org

Den norske fotografen Arnfinn Johansen ble i dag kåret som vinner av Norge National Award, en del av verdens største fotokonkurranse, Sony World Photography Awards.

Johansens vinnerbilde, "Fighting Topis ', ble valgt som det beste norske bildet i alle de ti åpne kategoriene.

Johansen, CFO / Cob på Styrmand AS på Lillehammer, har vunnet en Sony ILCE-7M2K. I tillegg vil vinnerbildet være en del av 2016 Sony World Photography Awards utstillingen på Somerset House i London fra 22. april til 8. mai, og vil bli publisert i den årlige Sony World Photography Awards-boken.

Vinnerbildet: "Fighting Topis", er et fantastisk bilde av to topi-antiloper i kamp, fotografert før soloppgang på savannen i Maasai Mara i Kenya.
 
Johansen er en semi-profesjonell naturfotograf og er medlem av Norske Naturfotografer. Gjennom sin fotografering søker Johansen å formidle den magiske naturen, kommunisere stemninger og avsløre historier og hemmeligheter. Hans beste bilde kombinerer ren komposisjon med rå natur og skjønnheten i landskapet.

- Jeg er både glad, stolt og ydmyk for å vinne i Norge National Award. Som fotograf viet til bevaring og natur, er jeg spesielt glad og takknemlig for at en slik anerkjennelse er gitt til et dyrelivfotografi tatt i Masai Mara i Kenya, som har så unik natur, sier Johansen.

Andre og tredjeplass for Norway National Award ble gitt til:

  • 2nd place - Tina Signesdottir Hult med bildet 'From the north'
  • 3rd place - Leif Braatveit med bildet 'One of those moments'


The National Awards-programmet kårer de beste fotografene i 60 land over hele verden. Konkurransen er åpen for fotografer på alle nivåer.

For å se vinnerbildene, gå inn på: www.worldphoto.org

  • Dersom dere skriver om konkurransen I sosiale medier, vennligst bruk #SWPA og tag @WorldPhotoOrg

Om Sony

Sony er en verdensledende produsent innenfor lyd, video, spill, kommunikasjons- og informasjonsteknologiske produkter for både forbrukere og profesjonelle. Med sin musikk-, bilde-, dataunderholdning- og online-virksomhet, er Sony unikt posisjonert til å være det ledende elektronikk- og underholdningsselskapet i verden. Sony registrerte en årlig omsetning på ca. 68 milliarder dollar for regnskapsåret som endte 31. mars 2015. For mer informasjon om Sony, vennligst besøk www.sony.net